Minisemester i Stockholm

På tisdagen före påsk åkte vi till Stockholm för att hälsa på kusinerna Ofelia och Miranda. Det var en mycket efterlängtad resa kan jag säga. De har tjatat i veckor och involverat hela dagis i reseplanerna. De var såååå speedade när jag hämtade dem efter lunch på tisdagen, och stort puss- och kramkalas uppstod på dagis då alla skulle säga hejdå och glad påsk och sånt. Det var som att vi skulle flytta till världens ände. :-)
 
BIlresan gick utomordentligt bra. Vi körde halva vägen med glada barn - stannade sen och rastade i en halvtimme med fika och lite lek för att sen fortsätta den sista biten med en liten tupplur.
 
Framme i Stockholm blev det mycket intensiv lek under kvällens återstående timmar. VI fick alla i säng vid niotiden åtminstone så vi vuxna kunde prata lite också. 
 
Stoj i soffan
 
Här lyckades alla fyra vara med på samma bild
 
Barnen var uppe med tuppen som vanligt och väckte raskt sina kusiner sen var leken i full gång. Vädret var helt okej så en dag ute stod på schemat.
 
På Skolgården utanför Anki och Rasmus boning
 
Tessinparken
 
Först lek i Tessinparken.
Sen en promenad till Junibacken där vi slog ihjäl ett par-tre timmar.
 
Embla
 
Freja hos Mamma Mu
 
Sagotåget!
 
Också rida på Lilla Gubben såklart
 
Efter lite fika blev det promanad hemåt igen. Nu var alla ganska trötta så vi fick ta täta pauser.
 
Vilar oss
 
När vi kom hem fick de vila lite framför en film och pyssla medans vi vuxna gjorde mat.
 
Avancerat påskpyssel
 
Nästa dag var det Skansens tur att få besök! Vi promenerade dit och åkte bergbana upp. Miniskansen drog förstås, och så hade vi med oss pannkakor som vi åt till lunch. Vi kollade på sälarna, björnarna, lokatterna och lite annat.
 
På väg upp i Bergbanan
 
Utanför björnidet
 
En tur i bilarna blev det såklart också:
 
Embla och mamma delade bil
 
och Ofelia och Freja hade en bil
 
Därifrån tog vi sen spårvagnen till Gallerian där barnen skulle få köpa varsin grej i en leksaksaffär. Freja kunde inte bestämma sig men Embla köpte kulor. På Skansen hade hon också shoppat lite, en insektsburk. Embla har sparat pengar jättelänge medan Freja tidigare har handlat på hemmaplan för sina pengar. Kvällen blev lugn med påskägg till barnen och annat påskgott till de vuxna.
 
 Sista dagen: Vi åkte tunnelbana till Globen för att hälsa på farbror LiIlle och storkusinerna. En tur i omgivningarna (runt Tele2-arena, lunchintag i Tolv-gallerian) och sen avslut med kaffe och fikabröd i nya lägenheten.
 
På väg mot Tele2
 
Att busa med kocken på Enzos var populärt
 
Hemma hos farbror Lilla. Embla visar upp sin nyinköpta Rainbow Dash
 
En snabbvisit på Bryggartäppans lekplats hann vi med!
 
Tillbaks till Anki och Rasmus för avslutande lek och ihoppackning. Sen var det dags att ta farväl för den här gången och åka tillbaka till Dalarna.
 
Barnen slockande efter 10 minuter och sov sen gott hela bilresan hem. Vi bar in dom och lade dom i sina sängar så sussade de vidare som om inget hänt.
 
Tusen tack Anki och Rasmus för mat, husrum och trevligt sällskap! Vi ses snart igen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0