Hur går det att resa?

Begrundar livets mening i Battambang, Kambodja
 
Vi har ju pratat om den här resan länge, så barnen är taggade att åka ut. Dock är det svårt för dem att innan resan greppa hur det kommer att bli. Vi har ju tidigare bara varit på korta resor till tex Spanien där vi hyrt hus och levt ett gott liv under en begränsad tid. Det här blir ju nånting helt annat.
 
Flygresan gick väldigt bra. 11 timmar i flyg är inget att leka med ens för en vuxen! De sista timmarna var lite jobbiga när det dessutom var natt och sovdags sedan länge. De hade svårt att sova. 
 
Den första veckan var lite skakig. Dels var det ju hett som tusan, solen tär hårt på kropp och knopp. I kombination med bad i höga vågor och dåligt med mat gjorde barnen ganska spaka. De var väldigt lågmälda under den första veckan, Embla bara viskade fram saker, Freja höll sig nära oss hela tiden och de bråkade inte ens med varandra.
Efter ungefär 10 dagar började de äta ordentligt och bli sina gamla jag igen. Efter två veckor var de som vanligt - men de har problem med värmen, helt klart. Freja klarar den lite bättre än Embla.
Inga solskador har de fått då vi kör med uv-dräkter och solkräm med spf 50 hela tiden.
Myggbett har vi i massor, och barnen har prickiga rumpor av sandloppor.
 
De längtar hem ibland när de är trötta, men mest är det saknaden av de gosedjur som inte fick följa med. Embla saknar sitt Lego.
 
Det blir en och annan glass om dagarna...
 
De har blivit vana att ständigt vara i rörelse, de frågar intresserat hur länge vi ska stanna här och vad nästa ställe heter, samt hur vi ska ta oss dit. Bussresor är en baggis, andra transportmedel är en bonus.
(MC, Tuk-Tuk, Båt etc)
 
Freja ligger i överslaf på nattåget mellan Nha Trang och Hue.
 
Barnen får mycket uppmärksamhet, de är ju väldigt barnkära i Asien - och dessa två med sitt ljusa skinn och mjuka hår drar ju till sig blickar och känna/klämma.
Freja avskyr det, ger aldrig ett leende tillbaka och drar sig undan när nån tar i henne medan Embla njuter av uppmärksamheten och showar och spexar hela tiden.
 
Embla pratar gärna med vem som helst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0