Exemplariska tjejer!Idag har det varit besök på BVC med mätning och vägning.
Embla (th) är nu 59,5 cm lång och väger 5515g, Freja (tv) har dragit ifrån lite och väger 5800g till sina 60,5 cm.
De har fina tillväxtkurvor!

Till helgen blir de 4 månader gamla.

Det fjärde budordet lyder......
 • Hedra din fader och din moder, på det att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.


 •  

  Trots en  okristlig uppfostran så skadar det inte att pränta in det fjärde budet i de små liven. Det kan man ha nytta av på ålderns höst. .-)

  En fantastisk dag i solen har vi haft idag. Vi har grillat och gått på långpromenad. Det blev tråkigt efter ett tag tyckte tjejerna så vi pallade upp dem till sittande i vagnen så de fick se sig omkring lite. Nu tar de en eftermiddagslur så jag passar på att blogga lite.


  Plattskallar


  Ständigt ryggläge ger platta skallar så nu måste vi börja öva maglekar på allvar! Det är inte jättekul att ligga på mage, synen blir minst sagt begränsad - men ju mer man tränar desto starkare blir nacken och då kan man höja blicken!

  Vi har varit på föräldraträff idag och träffat andra bäbisar. De var väl "sådär" intressanta tyckte tjejerna...

  Multitasking  En matas, en rapas - och pappa tittar på TV.

  Morronpasset


  Varje morgon efter frukost kör tjejerna ett pass i gymet. Det är full aktivitet på alla lemmar - armarna fäktar som väderkvarnar och de små tjocka benen slår som trumpinnar mot mattan. Ansiktena skvallrar om stor koncentration när de ska greppa saker. Får de tag i nåt så ska det snabbt in i munnen - de gånger de lyckas pricka rätt.

  Ett tvåtimmarspass på morgonen följs av en förmiddagslur, sen blir det lunch, sen lite lek, promenad, lek, eftermiddagslur, lek, pyjamasbyte mat och sen i säng.

  Så ser våra dagar ut. 

  Matarg!  Så här arg blir jag när nån försöker ta flaskan ifrån mig!
  Det sägs att kolikbarn har stor aptit på såväl maten som livet - något som kanske visar sig bli en fördel längre fram i livet. Vi får väl se....

  Tre månader!  Hipp hipp hurra - tre månader blir vi idag!
  Det har vi firat med att först sola oss på uteplatsen, sen gick vi in och klädde av oss nakna och luftade oss ett slag.
  Jätteskönt!

  En slagen hjälte


  Så här trött blir man efter att ha fått två vaccinationssprutor. Stackarna har blivit vaccinerade idag och nu ligger de utslagna och vilar efter en slurk Alvedon. Tjejerna är gnälliga och har ont, men inte lika ont som när sprutorna gavs. 
  Hoppas de mår bättre i morrn!

  BVC-rapport:
  Freja: 5110g och 58cm
  Embla: 4980g och 56cm
   

  I tv-soffan


  Freja kollar på TV. Jag tror inte hon ser speciellt mycket, men det verkar roligt att det är nånting som rör sig därborta i fjärran.
  I går sov de ute på uteplatsen för första gången. Efter en promenad gallskrek de mirakulöst inte när vi kom tillbaka, så jag bar ut liggdelarna med ungar i på baksidan och lät de ligga där ett tag, de sov sött som små grisar i en timme.
  Det börjar ju ananrs bli lite trevligare väder ute så promenaderna blir längre och längre. Ska försöka vara ute två timmar per dag, bra för både mig och ynglen.

  RSS 2.0