En helg i släktens teckenI helgen har tvillingarna träffat bland andra
mormor, morfar, morbror, gammelmostrar, tremänningar, farmor, farfar, farbror, och som här - tvillingkusinerna!

Fanny och Julia har väntat så länge på att få kusiner och nu när de äntligen är här så vill de bara hålla, mata och gosa med de små. Till och med blöjbyten står högt i kurs.

Polarn och PyretHär poserar vi i Pop:s kollektion "76".

ÖvningFaster Anki och Rasmus övar inför tvillingarnas kusins ankomst i april. De har fått mata, vagga, få tyst på skrik och bytt blöja - kusin Ofelia kommer att hamna i goda händer.
Idag spände vi fast hårdliftarna på varsin pulka och gick på långpromenad genom flera leksansbyar i ett strålande vinterväder. Ungarna sov sig igenom hela promenaden. Vi får väl se om de har nån lust att sova i natt sen...

Spegel, spegel på väggen där....... säg mig vem som vackrast i världen är.

Embla har upptäckt sig själv i spegeln.

Två veckor med mjölkfri kost har inte hjälpt i kampen mot koliken, så nu har jag lagt ner det och testar Sempers magdroppar istället. De verkar inte heller hjälpa. Får testa Minifom sen, men det verkar så krångligt att ge - före varje måltid.

Dagarna är kantade av skrik, skrik och åter skrik, räddningen är att hon (ännu)sover på nätterna. Annars blev man väl tokig.

En djurpark hemma

Det var visst slut på människobarn när vi skulle få våra. Istället har vi fått en apa och en gris - visserligen skickligt maskerade, men ändå.

Grisen Freja grymtar och frustar och nöffar dygnet runt. Grisen i henne märks allra tydligast vid sänggående och vid matning. Alla som sett (och hört) grisar äta vet vad jag menar.

Apan i Embla är heller inte svår att upptäcka. Det karaktäristiska apljudet kommer ur hennes strupe när hon blir minsta lilla upphetsad, vilket betyder i princip varje vaken stund. Hon spejar också ständigt upp i taket på jakt efter lianer att svinga sig i.

Trots att jag klär dem i människokläder så vet jag att de är djur. Små söta djur!

KulturarvetJag kunde inte motstå dessa - att ha till sommarens alla fester!
Finns att köpa hos EmyLittle

EmblaEmbla, aka tvilling 2, aka 0014 - betyder "liten alm" och är namnet på den första kvinnan enligt den fornnordiska mytologin. Liksom den förste mannen Ask skapades Embla ur en trädstock av gudarna Oden, Vile och Ve.

Det finns 847 kvinnor i Sverige som bär namnet. Hennes andranamn är Inga, efter mammas mormor.


Embla är en krävande liten tös. Tog direkt en stående prenumeration på bröstet, och mutade snabbt in en plats i dubbelsängen tätt tryckt intill mamma.
Ledtiden från förnimmelse till illvrål är mindre än en sekund. Otryggt kolikbarn med stort uppmärksamhetsbehov. 


FrejaFreja, aka tvilling 1, aka 0013 - är ett kvinnonamn med fornnordiskt ursprung, med betydelsen "fru" eller "härskarinna". Freja dyrkades som kärleks- och fruktbarhetsgudinna i den fornnordiska mytologin. Hon var syster till Frej, som även var hennes älskare, samt mor till Hnoss och Gersimi.

Det finns 2139 kvinnor som har förnamnet Freja. Av dessa har 1605 namnet Freja som tilltalsnamn/ förstanamn. Hennes andranamn är Rut, efter pappas mormor.


Freja är lätt att ha att göra med. Hon tar allt med ro och väntar alltid snällt på sin tur. Skriker hon så gör hon det lågmält och inte speciellt intensivt.
Hon sover, äter, rapar exemplariskt. Äter mest ur flaska, både ersättning och utpumpad bröstmjölk, och närmar sig bröstet med ängslan i blick. När hon väl hittat rätt så tar hon gärna ett mellanmål.


Hos farmor och farfarIgår var det första gången vi åkte och hälsade på. Vi åkte till farmor och farfar där tvillingarna fick sitta i knä hela dagen, så nöjda har de aldrig varit. När vi kom hem på kvällen fanns det dock ett uppdämt skrikbehov hos Embla och hon tjöt i flera timmar. 

De verkar gilla att åka bil iaf, än så länge. De somnar efter fem meters färd.

Här visar de upp sig i söndagskostymen.

RSS 2.0