En lugn stund....Försöker få in en rutin för middagsvila. Enda chansen att få en stund för sig själv om dagarna. Idag sov de i tre timmar alldeles själva. Fattar ni? T r e  t i m m a r ! ! Jag hann duscha, diska och surfa. Lyx!

De har fått bada idag också. Nu är de rena och fina och luktar gott. Borta är stanken av intorkad mjölk och gamla spyor.
Och så var det premiär för AD-droppar! Verkligen en milstolpe för de små liven. 5 droppar varje dag tills de blir två år. Det blir många droppar det.

De fyra första veckorna i komprimerad form4 veckor gamla blir tvillingarna i morgon. De växer och frodas. Äter, skiter, skriker. I kör eller var för sig, den ena efter den andra.

Ingen dag är den andra lik, och inga som helst rutiner finns ännu. Lyckligtvis sover de fint om nätterna - de lägger sig vid 22 och vaknar vid 9-tiden - fast de vaknar för matintag var tredje till fjärde timme däremellan givetvis. De tre senaste nätterna har vi dessutom portat dem från vår säng - det är hög tid att de sover i sin gemensamma spjälsäng.


Embla har drabbats av nån slags kolik och skriker hjärtskärande långa perioder i sträck. För att lindra besvären testar vi att utesluta komjölk i kosten. Detta innebär totalt mjölkförbud för mig, kompletterat med en vidrig komjölksfri ersättning att ge. Om det är det som är problemet kommer det att bli betydligt bättre inom två veckor, annars får man prova med någon annan lindring.
Har skaffat en typ av bärsjal för att kunna bära runt på henne och samtidigt kunna ha händerna fria, Freja behöver ju mat, kärlek och vård hon med.


Vi försöker komma ut med vagnen åtminstone varannan dag. Antingen till BVC för vägning eller till affären för mindre inköp. Förra veckan tog vi med dem i bilen och besökte stormarknaden för storhandling. Det krävs två kundvagnar för två barn och matkassar...


Föräldrarna och svärföräldrarna har varit här i omgångar också och kommit med mat, och hjälpt till med matning, städning etc - tusen tack för detta!


Här är vi!Vi heter Freja och Embla och vi föddes den 3/1 2009 på Falu BB. Freja var 48cm lång och vägde 2680g och Embla var 46cm och vägde 2540g. Vi plockades ur mammas mage via kejsarsnitt klockan 10.55 på lördagsmorgonen efter att ha legat i den trygga magen i 38 veckor. (37+5)

RSS 2.0