Tidningen har kommit!Som tur är består tidningen av två delar, så att de kan få varsin. Efter en stunds "läsning" är den dock i hundra delar....

Ungarna har en ganska gnällig period. Dels är det tänder som gör att munnen kliar och värker, dels frustration över att vilja ta sig nånstans men inte kunna. Hoppas de lär sig krypa snart. Eller inte. Då blir det väl att låsa in dem i ett madrasserat rum. :-)

Ett smycke till mamma


Jag har beställt ett jättefint namnsmycke av min arbetskompis Terese, och nu är det klart! Vill du också ha ett? Besök TÖ Design och beställ! Hon gör en massa annat fint också.

I blåbärsskogenIdag har vi gått över stock och sten med vagnen i skogen för att plocka blåbär.
Så här glada blev damerna när vi tog en paus för att sträcka på benen (barnen) och dricka kaffe (de vuxna).

Sen gick vi hem och gjorde blåbärssmoothies till allihopa.
I morgon ska vi tvätta alla kläder...

Och så Frejas!En liten, liten gadd sticker fram hos Freja idag också!

Emblas första tand!Idag kom det fram - ett litet vasst riskorn i underkäken. Emblas första tand!

Det är jobbigt att vara litenHemkomna efter tre dagars bröllopsfirande tog vi en liten kvällspromenad. Det tog inte lång stund för dessa prinsessor att somna i vagnen, och jag tror de tyckte det var skönt att komma hem efter all uppståndelse och det konstiga i att sova på en annan plats än hemma.

Det gick jättebra dock, vi körde de vanliga kvällsrutinerna och lade dem sedan skavfötters i en säng där det inte tog alltför lång stund för dem att komma till ro. Sen sov de hela natten och vaknade lite tidigare än vanligt och ville/kunde inte somna om, så det blev ett par tidiga mornar.

Man kan se att Embla brås på mamma - plånboken i ett fast grepp, medan Freja nöjer sig med lite prassligt bakplåtspapper.

Inomhuslekar

 

Regnet har återvänt och det enda man kan göra är att leka inomhus. Freja har sin hoppgunga som används flitigt, men att roa Embla är svårare.

Så här ser en typisk dag ut för oss:

06:30 - de vaknar och snackar i sina sängar
07:00 - äter ersättning 200ml. Mamma och pappa äter frukost, läser tidning, morgonsurfar m.m.
09:00 - serveras 1/2 portion gröt
09:30 - 12:00 sover kidsen och de arma föräldrarna duschar, städar, tvättar och förbereder lunch.
13:00 - äter mat, fruktpuré och ersättning
(om vädret tillåter företas här en vagnpromenad med sömn, ev ett mellanmål runt 15:00, annars läggs det in ett sovpass här mellan 16-17 ungefär.) 
17:00 - ersättning 200ml
20:00 - pyjamasbyte, kvällsvälling 200ml
20:30 -21:00 läggs de och sover sött hela natten

Nästa vecka ska vi sova borta i två nätter. Undrar hur det kommer att gå.....


Blivande supporter?Ingen av barnen har velat haft vare sig napp eller tumme, trots idoga försök när de varit gnälliga. Men sen fick de varsin Leksand Stars-napp av gammelmoster Pinne, och se - den ville Freja ha! Nu vill hon inte vara utan den, och somnar så sött med nappen i munnen. Som tur är är det bara vid insomning hon vill ha den, så vi behöver inte springa upp och ner hela nätterna för att stoppa tillbaka pluggen när hon släppt taget.  :-)

Ett halvt årSex månader gamla idag! Det har vi firat med pizza och smultron, och så kom pappa hem med en present - en bumbo! Den mottogs väl av bägge två och snart blir det väl slagsmål om den.

RSS 2.0