Sova hela natten?Freja har sen över en månad tillbaka sovit hela nätter, från 20:00 till 07:00 ungefär, medan Embla alltid vaknat och velat ha mat 1-2 ggr per natt. Jobbigt!
De två senaste nätterna har dock även hon sovit hela nätterna - och i sin egna säng dessutom!
Hoppas det håller i sig.....

I bara mässingenDet är så varmt både ute och inne att det inte ens går att ha kläder på sig! Tjejerna ligger utan blöja i födelsedagskostymen och flämtar om dagarna. Men vi klagar inte!

BadpremiärFreja lämnas över till pappa med varsam hand.Embla sitter tryggt i mammas famn.

Idag har töserna fått badbyxor på sig och badat i stora poolen! De fick doppa sig lite hastigt i det nära trettiogradiga vattnet samt prova på att sprattla lite med benen. Det gick jättebra! I morgon ska det visst bli ännu varmare så det är inte helt omöjligt att det blir ett dopp då med.
Vi har hunnit med en liten eftermiddagsgrillfest hos vänner också. De vuxna grillade och de små låg på en filt i skuggan och hade det bra.

Den är bra härlig, den svenska sommaren!

Mera midsommarPappa och Embla med Opplimen och Sjugare by i bakgrunden.

Sommaren är verkligen umgängets tid. Hela helgen har varit fylld med olika tillställningar och folk i massor som kikat på tvillingarna. Vi har haft lite problem med blyga, gnälliga tjejer som inte vill bli tittade på och helst inte vara någon annastans än hemma heller, men nu har vi övat och övat och helgen har gått riktigt bra!

 

MidsommarpinglorFlickornas första midsommar, med fina mjukisfolkdräkter från Emylittle!
Embla spexar som vanligt, och Freja nyser och chillar.

Lilla kusin OfeliaIdag har damerna träffat sin kusin Ofelia för första gången. Hon är bara 5 veckor gammal men på god väg att komma ikapp i både längd och vikt. Intresset för lek var tämligen svagt från alla sidor.
Storkusinerna Fanny och Julia har också varit med idag och roat alla bäbisar!

En present!Jag köpte en hoppgunga som överaskning för de var lite griniga idag efter vaccinationen. Det tog inte många minuter för Freja innan hon hoppade upp och ner och fram och tillbaka med stor förtjusning! Embla gillade den såklart inte, och hennes korta tjocka ben räckte knappt ner till marken.

Nåja, huvudsaken att nån gillade den i alla fall!

(vi tackar arbetskamraterna på ICT för gungan)

Inför läkarbesöket...


...måste man bada och göra sig fin!

Dags för andra vaccinationstillfället idag. Två maffiga sprutor, en i varje lår. Det gick bättre den här gången, de grinade till lite vid den andra, svidigare sprutan, men de glömde den snabbt. Ingen feber eller obehag resten av dagen heller.
Doktorn kollade igenom dem också samt frågade om deras färdigheter. De fick bägge godkänt!

Freja väger nu 6500g och är 64,5 cm lång.
Embla (på bilden) väger 6355g och mäter blott 61,5 cm. 

Regn, regn, regn....Det bara regnar och regnar, och det börjar bli svårt att underhålla tjejerna. De flyttas runt bland de olika mat-, hygien- och underhållningsstationerna : köksgolvet, skötbordet, babygymmet, mammas o pappas knä framför datorn, matstolarna och så som här, liggande framför tv:n. Idag är de dessutom grovt osynkade, när en sover är den andra vaken och så byts de av, har gjort så sen 05:15 i morse. Ingen barnfri tid för mamma!

Status 2Jag heter: Embla
Ålder: 5 månader drygt
Gillar: Äta och att sova i mammas säng
Ogillar: Var ska jag börja....mössa och ytterkläder är nog värst i alla fall!

Det är jag som är husets lilla tyrann! Jag är en dynamisk tjej som spelar ut hela känsloregistret hela dagarna, om och om igen. Jag trivs bäst hemma, gillar inte att åka vagn eller besöka folk. Jag stoppar allt jag ser i munnen, men håller inte på och rullar hit och dit -nej på rygg vill jag ligga, eller sitta i mammas knä. Jag är jättebra på att prata också! Både med små och med stora bokstäver.

  

StatusJag heter: Freja
Ålder: 5 månader drygt
Gillar: Mamma, Pappa, böcker, bitringar och att se mig själv i spegeln.
Ogillar: Mössa, min skrikiga syster och att sova på dagtid.

Jag är en lugn och stillsam tjej som hänger med på det mesta och gör inte så stort väsen av mig. Jag kan dock göra många grimaser och roliga ljud för att charma omgivningen! Jag kan sitta en stund med stöd och ligga länge på mage, min nacke är jättestark! Jag gillar det så mycket att jag till och med kan vända mig från rygg till mage. Tvärtom vet jag inte riktigt hur man gör...
Jag kan ta leksaker som jag genast stoppar in i munnen, och så kan jag nypas jättehårt. Fråga pappa.

KylslagetDåligt med uppdateringar på sistone, men vi har varit lite snuviga allihopa. Inte undra på när man måste ha fleecejacka och mössa på fast det är juni.
Vagnpromenaderna är ingen hit när man måste ha mössa på sig, det blir ett fasligt gapande när de ska kläs på, och sen knorras det hela tiden från Emblas håll för att hon måste sitta dels fastspänd i sele, dels att ha ytterkläder (inkl mössa!) på. Vi hoppas alla på bättre väder...

Fem månader!En minutfärsk bild på tjejerna som just idag blir fem månader gamla! Riktiga personligheter har de blivit, och de skrattar ofta, men inte på bild. När föräldrarna inte tittar på så utforskar de ibland varandra, de smygtittar lite och provsmakar på syrrans hand, fot eller liknande som kommer ivägen. Övrig tid övar de på att prata, vilka grimaser och underliga ljud de kan göra alltså!
Just nu tar de sin förmiddagslur vilket betyder två timmar för mamma att tvätta, diska, laga mat, surfa och sånt.

Det här med att äta...Det är inte helt lätt det här med mat. Freja har inte fått kläm på det här med att maten ska stanna inne i munnen för att sen sväljas ner, men Embla det lilla matvraket hugger som en gädda på allt som passerar förbi.
Här äts (?) det gröt och katrinplommonpuré.

I sommarens soliga dagar...Hela helgen har tillbringats utomhus. För att förhindra att de rullar ner i (stora) poolen har de fått en egen pool att vara i. Torrlagd såklart. Nu vet man var man har dem!

På lördagen besökte vi medeltidsmarknaden i Leksand, vilket ungarna tyckte var kul i ungefär 20 minuter. Resten av dagen tillbringades i Bodlindor där de skötte sig exemplariskt! På söndagen var det mors dag, MIN DAG, vilken passerade obemärkt förbi.

Så idag måndag har vi gjort oss av med två hjälpmedel - den elektriska bröstpumpen och koliksängen. Så nu blir det amning enbart nattetid, och sömn sker i sängar. Basta!

RSS 2.0