Könstillhörighet efter färg

Barnen har ärvda mössor, en röd/vitrandig och en blå/vitrandig. Det är nog det som gör att alla som tittar ner i vagnen frågar "Är det en av var sort?" Därför har jag bestämt mig för att göra ett litet expriment: jag har skaffat två rosa/vitrandiga mössor och två svart/vitrandiga. Givet är ju att det antas vara två tjejer när de har de rosa mössorna, men vad händer när de har svart/vita? Jag återkommer efter utförd test.

Dagens inköp


Ungarna har börjat tröttna på att ligga i de trånga liggdelarna till vagnen, så nu har jag köpt två stycken fina BuggySnuggle åkpåsar som kan användas på många sätt. Tänkte snart skippa liggdelarna och låta de ligga i sittdelens viloläge, så att säga - och då kommer dessa härliga åkpåsar väl till pass. En till fördel med detta är att man kan ta vagnen med i bilen, den är helt enkelt inte stor nog för två bilstolar, en jättevagn och två liggdelar!
Jag köpte åkpåsarna hos Lilla W - snabb leverans och personlig service, jag rekommenderar butiken varmt.

SmileEtt tandlöst leende är bättre än inget leende alls!

Que?De lär ju inte bli några fotomodeller precis....

Utveckling


De senaste två veckorna har det hänt en hel del i utvecklingen hos bägge två. De ler och skrattar, ännu ljudlöst, men ändå. De gör konstiga läten, ungefär som katter. Jag antar att de försöker prata. De gillar att ligga under en snurrande mobil med några fåniga björnar - de kan stirra hur länge som helst på björnarna som sakta glider förbi ovanför dem.

Embla skriker som vanligt, men ett leende och allt är förlåtet!

KoliksängenSå här ser den ut - babyhammocken som lugnar skrikande barn. Det är alltså en ställning av metallrör, där ett tygstycke sitter fast med en kraftig fjäder i ställningen. Man bara stoppar i ungen där och drar lite i fjädern upptill så börjar hammocken gunga upp och ner och ungen tystnar (=somnar).

It's like magic!

Får ej överdoseras för då får man en natt utan sömn....

Vet inte var man köper denna för själv har jag fått låna den, men googla på babyhammock, eller kolla här

Två månader idag!Det är inte klokt alltså, två månader gamla är de nu. BVC-besök igår visade att Freja väger 4440g och är 54,5cm lång, medan Embla växer mest på bredden och väger 4205g till sina 52,5cm.

Att vara tvillingmorsa är långt mycket jobbigare än jag kunde föreställa mig. Dagarna är fullspäckade men ändå blir inget gjort. All tid går åt till matning, amning, pumpning, blöjbyte, klädbyte, tröst, bära, leka, aktivera etc. Själv har jag tur om jag hinner borsta tänderna framemot eftermiddagen. Alla dagar är olika men innehåller samma moment - det är bara tidsordningen och kvantiteten som ändras.

Embla fortsätter att skrika varje vaken sekund, men den senaste veckan har det faktikst lättat lite. Det finns tre orsaker till detta:
Minifom - droppar som ges före varje måltid som sägs ska slå sönder gasbubblorna i magen.
Öronproppar - eftersom jag inte kan få henne att sluta skrika så får jag försöka stänga ljudet ute för att själv inte bli stressad. Det lättar lite faktikst!
Babyhammocken - jag har fått låna en babyhammock som lugnar skrikande bäbisar - den ska få ett eget blogginlägg senare.


RSS 2.0