FredagsmysBäbisarna har ju börjat få smakportioner av klassiska saker som potatis, palsternacka, banan etc,och nu när de nästan är vuxna tycker pappa att de kan öla lite på fredagskvällen också. Det är bara en 2.8, märk väl!

BVC-rapportI måndags var det sedvanlig vägning/mätning hos BVC. Tjejerna var vid tillfället 4 mån och 3 veckor och väger/mäter enligt följande:

Freja:
Vikt 6200 g
Längd 63,5 cm

Embla:
Vikt 6000 g
Längd 60,5 cm

Den här gången var det Freja som tog ett skutt framåt.


Triss i damerIdag fyller gammelfarmor Rut 94 år! Freja som fått sitt andranamn efter henne var inte sen att gratulera. Gammelfaster Solveig fick hälsa på tvillingarna för första gången också.

Ny vagn!


Eller snarare ett komplement till stora tunga komfortvagnen.
Köpte en Maclaren-vagn på Blocket som jag fick hem idag. Provkörde en sväng ner till Kupolen och jag är mycket nöjd! Ungarna verkade trivas i den också. Nu kan man ha vagn alltid med sig i bilen, och till och med på flygplan!
Den här går ju till och med in genom vanliga dörrar. Fantastiskt!

SängkompisDen här lilla figuren har åter flyttat till min säng. Hon gillar liksom inte att ligga själv, vaknar varannan timme och ska ha mat/tröst. När hon ligger hos mig ligger hon tyst och stilla nästan hela natten. Eller stilla och stilla - hur kan en så liten unge ta sån stor plats egentligen? Jag ligger stilla och orörlig på en minimal yta medan fröken Embla ligger tvärsöver sängen och gottar sig.
´
Vad gör man inte.....

FöräldrarträffIdag var vi på träff med föräldragruppen. Tjejerna var jättesnälla och nöjda, och skrek inte en enda gång, inte ens när ytterkläderna skulle på vid hemgång!
Trots att de är äldst av dessa fyra är de minst...

Monstret kommer!Ännu är de för små för att bli rädda för monster och annat otyg.

Kusinen har kommit!


Inatt kom tvillingarnas kusin Ofelia till världen - som vi har längtat!
Tjejerna ligger här och väntar på att du ska komma och leka!

Grattis Anki och Rasmus!

Blivande matvrak?För andra dagen i rad serveras det potatis till lunch. Det gick lite bättre idag, men nog undrar de vad den där smeten ska in i munnen och göra allt. Vi kör väl på med den här smaken några dagar så byter vi sen till palsternacka eller morot eller nåt annat spännande!

I vårsolens glans!

 

Idag bjuckar jag på ett videoklipp.
Embla är snacksalig som vanligt medan Freja är lite mer avvaktande.

Fyra månader!


Idag blir tvillingarna fyra månader! Det har de firat med att sova första natten i eget rum -  de har varsin fin hemmasnickrad och -målad träsäng i ett nyrenoverat rum intill vårt sovrum.

Det gick hur bra som helst! Läggningen gick bra och de vaknade halv ett som vanligt för flaskmål, och sen vill Embla ha tutte vid 04 och vid 06. Freja nöjer sig med ett bröstmål runt 6-snåret. Sen låg de i sina sängar och snackade fram till halv åtta då en trött mamma tog upp dem.


RSS 2.0