TjockisenEmbla badar efter ett besök hos BVC. Här är siffrorna, de är nio månader gamla sånär som på några dagar.

Embla
Vikt: 8135g
Längd: 69 cm

Freja
Vikt: 8215g
Längd: 69,5 cm

HuggsexaHär är det slagsmål om grejerna. Embla lägger vantarna på en leksak, Freja kryper dit och ska ta den, Embla blir sur och sätter tänderna i Freja, Freja börjar grina.

Embla har börjat visa lite vilja att röra sig, men kryper inte ännu. Hon ålar sig fram med handflatorna och kan komma ganska långt på rätt underlag. Alltid nåt.

Kontorsråttor

Idag har mamman fått besök på jobbet av två rosa fluffisar med roshättor! Det var jättekul på det stora kontoret med massor av golv att krypa/åla omkring på. Där fanns också lite leksaker i form av mjukisdjur och stressbollar, plus att det serverades mjölk ur flaska! Vad underbart det ska bli att bli vuxen och få jobba på kontor, kanske de tänkte. :-)

 


TandtrollEmbla producerar tänder på löpande band medan Freja nöjer sig med sina två i underkäken. Å andra sidan nöter Freja knän, Emblas är ännu orörda. Så olika men ändå lika.

I övrigt har det inte hänt nåt speciellt. Mamman jobbar om dagarna och pappan är hemma. Idag har det dock varit tvärtom. Mormor och morfar har varit på besök, och i morgon kommer farföräldrarna. Det blir väl en lugn helg annars.

Har haft garderobsrensning också. Det är makalöst vad kläder de har (haft)! Flera kassar! Stlk 68 sjunger på sista versen och på fler och fler plagg står det nu 74. Fleeceoveraller är även inhandlade inför hösten. Snart blir det väl att ta fram åkpåse till vagnen.


NyordningDen karriärsugna modern har börjat jobba och den jämlika fadern har tagit över ruljansen här hemma. Barnen märker nog ingen skillnad, de är tydligen nöjda med att besöka Biltema och Jula om dagarna istället för MQ och H&M.

Den finurlige fadern skapar avspärrningar i rummen för att de små inte ska förolyckas när de (Freja) rör sig, plus att man måste kunna lämna den ena i fem minuter medan man tex byter blöja på den andra.

Modern agerar fortfarande matmor åt hela familjen vilket innebär ett slavande framför spisen utan dess like. Men det är ju viktigt med god och näringsriktig mat! De äter nu lagad mat två gånger per dag, välling morgon och kväll samt mellanmål bestående av mjölk, yoghurt, frukt etc.

SmygfilmningIbland när ingen ser på leker de med varandra. Tyvärr hann jag inte fram med kameran i tid, nyss var här världens skrattfest.

Idag har vi varit på BVC och här är dagens siffror. 8 månader drygt har de hunnit bli.

Freja:
Vikt: 7890g
Längd: 69cm

Embla:
Vikt: 7850g
Längd: 68cm

Full fart framåtIdag på sin åttamånadersdag kom krypningen igång på riktigt för Freja! Nu kryper hon framåt och jagar bollar och annat som hon vill ha tag i.
En fin liten bula i huvudet har hon fått också efter att gått in i ett bordsben.

Embla ligger nöjd fortfarande.

RSS 2.0