PappaträffPappna har varit till en annan hemmapappa och hälsat på. Isak är några månader äldre än tjejerna men det går att leka med honom ändå - om nu barn i den här åldern leker med varandra alls. Det var inte helt lätt att få med alla tre på samma bild.

InstängdaNu är staketet klart och poolen oåtkomlig för alla under en meter. Återstår bara att förankra det på ett snyggt och smidigt sätt. Barnen har hjälpt till med att bära virke, hantera vattenpass och vinkelhake samt kontrollerat stadigheten.Här står de och längtar ut.

På dopIgår var hela familjen på dop. Det var lille Rasmus som var huvudpersonen. Våra flickor skötte sig exemplariskt trots rubbade mat- och sovtider och höll tyst i kyrkan och satt snällt och åt efteråt. Som tack fick de springa av sig i lokalen och utomhus efteråt.
På eftermiddagen fick de också leka ute medan pappa snickrade staket. Freja hittade sin första tussilago som hon genast åt upp. Hoppas de inte är giftiga.

Idag är föräldrarna trötta efter en mardrömslik läggning i går. I tre timmar avlöste de varandra med avgrundsvrål som säkert hördes långt ut på gatan. Eftersom detta är ovant för oss vet vi inte hur vi ska agera vid såna här tillfällen. Vi är vana vid att vi lägger dem så somnar de. Oroväckande är att såna här problemläggningar kommit två gånger ganska tätt på senare tid. Hoppas det inte är en trend....
Hur gör man?

Resklara!Om lite över två veckor skall vi åka till Stockholm och fira kusin Ofelias födelsedag. Det ska bli intressant att företa sig en resa, helt klart. Ett av bekymren har varit hur vi ska göra vid läggning. Att låta dem sova i en vanlig säng är uteslutet då de inte har några begrepp alls och skulle genast trilla ur den. Att låta en vuxen ligga tillsammans med de innan de somnar känns inte heller helt bekvämt då de inte är vana vid detta och de skulle tro att det var nån kul lek på gång.
Andra alternativet är att låta dem ligga på en madrass på golvet. Men de skulle ju omöjligt ligga stilla och genast springa till dörren och banka på den, alternativt äta upp allt de kommer över i det rum de skall sova i.
Så nu tog vi beslutet att inhandla två resesängar som får följa med.

Jysk, 350:-/st
Testfakta har testat den här

Bäbisträff

Ja...nu är mina kanske inte bäbisar längre men... i alla fall kom Grim, 10 mån och Rasmus, 5 mån på besök med sina mammor.
Vi fikade och lunchade och pratade lite mellan tuggorna. Nåt mer hanns just inte med när fyra ungar slogs om uppmärksamheten.Här är Rasmus och grim upptagna på varsitt håll.Och här är mina donnor som ser mycket förfärade ut för något som försigår framför dem. Vad vet jag dock inte.

UtomhusjobbIdag har vi varit ute på eftermiddagen. Pappan bar plankor för att sätta upp ett staket som skall göra poolen oåtkomlig för de små. De tyckte detta var mycket spännande, ack, så lite de vet.
Efter ett tag blev det tråkigt att bära brädor så då spelade de boll istället. 

 

VårstädningFreja är mammas lilla hjälpreda. Hon springer alltid med en trasa eller en bit papper i näven och torkar golv, väggar och personer. Nu har hon avancerat och börjat använda dammsugaren också.
Embla är mer intresserad av vad som händer i andra änden av slangen.

LekparkspremiärDet fina vädret håller i sig och det gäller att passa på att vara ute så mycket som möjligt. De fick leka av sig på uteplatsen i eftermiddags och sen när mamman kom hem från jobbet så gick vi till den närmsta lekparken, ca 100 m från hemmet.
Där fick de gunga, åka rutschkana och köra fingrarna genom smågruset (och smaka på en och annan sten).
Det var flera andra ungar där också, vilket barnen tyckte var mycket fascinerande.

På promenadDet vackra vårvädret inbjuder till mycket utomhusvistelse. Hela förmiddagen idag var vi ute och gick. Det gick inte fort, och det gick inte dit vi skulle. Men barnen var nöjda och fulla av upptäckarlusta. De fick ha selarna på sig idag för att vänja sig vid dem.
Nu väntar vi bara på att det ska torka upp så att vi kan gå ut utan galonställ och gummistövlar!
Det är sjukt jobbigt att ta på utrustningen x2!

Tvillingar i Karlavagnen

Radioprogrammet Karlavagnen handlade i tisdags om tvillingar. Man kan lyssna på programmet här.

Bilden visar tvillingarna Gunhild Gällstedt och Siri Ingvarsson när de firade sin 100-årsdag 2005. Foto:Henrik Montgomery/Scanpix


Påskungar

Dåligt uppdaterat här. Skyller på en blandning av jobb, socialt umgänge, hushållssysslor, fint väder och sjukdom.
Följande har hänt sen sist:

Vi har övningsgått ute igen med nya galonställen på. Tre minuter film nedan för den som orkar se.Vi hade delar av den tjocka släkten på påskmiddag. Gammelmostrarna hade med sig fina presenter som ses här. Hektiskt var det så kameran kom tyvärr inte fram på hela kvällen. Barnen var lite skeptiska först till alla som kom och invaderade deras hem, men efter ett tag ville de gärna vara med överallt.Embla dabbades av feber en kväll när mamman var ute på tjejträff, och är sig inte riktigt lik ännu. Hon har smittat Freja också som har rinnig näsa och andningssvårigheter på natten när nappen måste vara i munnen. Hon är rädd för att sova nu och efter en mardrömslik läggning häromkvällen fick hon sova i mammas och pappas säng. Där var hon trygg och sov så gott och stilla hela natten.

Påskhelgen avslutades hos farmor och farfar. Där fanns det massor av nya leksaker!Pappan har klippt luggen på Embla så den inte hänger ner i ögonen.Freja med matt blick och rinnig näsa.

RSS 2.0