Säng säng säng...sova sova säng säng säng...Nu är nya sängarna på plats och det redan trånga rummet blev ännu trängre, med möbler som står helt fel och malplacerade. Får ta och snygga upp det vid ett senare tillfälle.

Första natten gick över förväntan bra. De hade bekantat sig med sängarna redan vid eftermiddagsvilan, och sen har vi varit och piffat i rummet till och från under dagen - lagt på de nya sängkläderna med ugglor på och gjort fint och mysigt med kuddar och de vanliga kramdjuren. När det sen var dags för sängen så körde vi på som vanligt - de lade sig och vi sa godnatt. Inget tjat om saga, det glömdes nog bort och ingen föräldrer var särskilt på pigg på att påminna om just den biten.
Freja skulle givetvis testa vad som hände om man stiger upp precis när pappa ska lämna rummet, men han brydde sig inte utan släckte lampan och Freja förirrade sig i mörkret såklart och slog sig i sängkanten med några tårar till följd. Efter tröst var hon inte speciellt intresserad av att gå upp mer så sen låg de och skrattade och tjoade och tjimmade där inne i en gott och väl en halvtimme - dock i sina egna sängar så vi lät dem hållas.

Freja vaknade sen som vanligt vid halv fem och ropade på mamma, så jag gick in och hämtade henne till vårt rum. Embla sov vidare och vaknade först vid halv nio, då hon började sjunga och prata för sig själv en lång stund där inne, helnöjd.

Nu håller vi alla tummar att detta goda beteende håller i sig. Det skulle vara skönt att få tillbaka sina kvällar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0