I lekparkenVi har tur som har en lekpark 100 m från hemmet. Numer behöver vi inte ens ta vagnen dit. De går själva och mamman sliter hårt med att få dem att gå på trottoaren. De är lydiga när mamman ropar "bil!". Då stannar de och står blickstilla eller grabbar snabbt tag i mammans hand om de är väldigt nära.

I blåbärsskogen

Morfar har lärt dem plocka smultron och hallon så nu är de helt galna i dessa bär. Så fort de vaknar på morgonen vill de ut till bärbuskarna och plocka.
På våra dagliga skogspromenader går de och pekar i buskarna och säger "nam nam" och slickar sig om munnen.

Här har pappan tagit med dem ut på bärjakt. Efter att hallonbusken betats av, avverkades svartvinbärsbusken och sen gick de på blåbären.


Pappa är hemma!

Sent på natten kom pappan hem. Under ett av alla uppvak gick han in och stoppade om dem och fick leenden som tack.
Sen var allt som vanligt igen. Alltså morsgrisiga barn och sömnlösa nätter.


Morsgrisar

De är ena riktiga morsgrisar, dessa barn.
Det känns helt meningslöst att få avlastningsbesök av mor- och farföräldrar då de ändå bara grinar och gnäller och ska sitta klistrade i mammas famn!
Igår provade vi en ny taktik - när barnen vaknade efter sin middagssömn så gömde sig mamma i källaren och farmor och farfar fick ta upp dem, ge dem mellanmål och sen gå ut med till lekparken och på promenad.
Farmor förklarade resolut att mamma var på jobbet och så är det, och med det lät de sig nöjas. De var sen borta i två timmar och de fann sig i detta. Freja fick ett par mindre sammanbrott bara.

Förra natten var jobbig. Embla vaknade och skrek var femtonde minut, men blev lugn så fort jag strök henne lite över ryggen. Efter att sprunigt upp och ner från sängen i en timme insåg jag att det blir ingen sömn för nån på det viset så jag tog ett uppblåsbart liggunderlag och lade mig på nedanför hennes säng. Sen somnade vi allihopa och sov några timmar tills mamma smög över till sitt rum vid fyrasnåret. Den ömma modern - med betoning på öm - var sen ledbruten och trött resten av dagen.

I natt var det samma sak igen, med den skillnaden att ungen märkte att jag låg på golvet och då var det ju slut på sovandet! Sen var det full skrikfest från midnatt till 04. Sen somnade hon och vaknade och skulle upp klockan sex. Behöver jag säga hur pigga och glada barnen var resten av dagen?

I dag har det dessutom regnat precis hela dagen. Klockan sju på morgonen var vi påklädda och gick ut - för ut skulle de. Här roar de sig i 45 sekunder på egen hand:Sent ikväll landar pappas plan, sen är det 3-4 timmars bilresa hem så han smyger väl in vid 2-3-snåret inatt. Hoppas han är utvilad och har laddade batterier.....


Halvtid, eller så

Farmor och farfar har varit här en dag och gett moraliskt och handgripligt stöd. Barnen är vansinnigt mammiga och sitter som plåster på mig mest hela tiden, jag tror de är rädda att även jag ska lämna dem.

Vagnen har fått punktering. Typiskt.Man börjar bli sliten efter nätter fyllda med uppvak. 3 nights down, 2 to go.

Om hur det går

Freja fick en mindre depression när pappa sa hejdå och åkte, samt frågade efter honom några gånger under dagen. Embla kunde inte bry sig mindre. Lite konstigt - jag trodde det skulle bli tvärtom, om nånting. Det ska bli intressant att se hur de reagerar när han kommer hem.Idag har mormor och morfar varit här. Vi har varit i lekparken, gått i skogen, badat lite m.m. Barnen sover nu efter lite (ganska mycket) övertalning. När vi säger att det är läggdags brukar barnen plocka med sig några leksaker att ha i sängen innan de somnar. Igår plockade Embla med sig en stor fotboll, vilket väl var okej, men idag skulle hon absolut ha med sig sin gåbil! Efter lite förhandling nådde vi en kompomiss så att bilen fick stå intill sängen, på golvet.

Freja lekte med en geting idag vilket resulterade i ett stick i tummen! Smärtan satt i länge, men glömdes bort efter en timme. Inga övriga reaktioner vad jag kan se.

Embla bajsade på gräsmattan med bajsiga fötter och stora tårar till följd. Denna incident passerade dock snabbare förbi.

Nu hoppas jag på en lugn natt med mycket sömn!

Hejdå pappa!
Nu åker pappan bort i sex dagar för att cykla på Mallorca med "grabbarna". Mamman får hjälp av far- och morföräldrar några för- eller eftermiddagar så det ska nog gå bra. Värst blir väl läggningarna som senaste månaden blivit till timslånga högljudda kamper. Och så nätterna förstås - mamman är så mörkrädd!

Ska försöka hinna/orka med några bloggposter under veckan ifall att pappan hittar Internet och vill kolla sina töser.

Första egna glassenBarnen fick varsin päronsplit efter middagen. Embla fattade att hon skulle hålla i pinnen men Freja höll mitt på glassen med snabb nedsmältning som resultat. Sen var det sockerkladd, sandig glass och tårar överallt.

Första strandbadet

Lyckan var stor när de fick ösa sand, vatten och lera hur mycket de ville - och var de ville!


De var helt orädda och sprang helt okontrollerat ut på djupt vatten. Tur att vi hade ett helt kompani barnpassare med oss.Trots detta blev det en och annan kallsup.Skönt att få på sig badrocken.


Sjön heter Opplimen.

Virvelvindar

Efter frukost leker barnen pacman eller nåt. De sätter IKEA-burarna över huvudet och springer tjutande av skratt och jagar varandra genom hela huset.
EFIT 11/7

Söndagen blev en EFIT-dag, alltså Ett Foto I Timmen. Håll tillgodo:

07:00 - vaknar tidigt idag och småfolket trashar badrummet det första de gör.


08:00 - frukost utomhus. Aptiten är väl sådär.


09:00 - efter frukost har vi hunnit med att gunga en stund och är nu ute på den sedvanliga morgonpromenaden. Vi går ut på baksidan och kollar att grannens traktor och lastbil är på plats, tar en sväng till hästhagen för att kolla om nån är där och vidare till slalombacken. Sen tillbaka. Detta tar olika lång tid beroende på hur många spännande saker de hittar längs vägen.


10:00 - hemma igen och städar upp lite på uteplatsen


11:00 - superväder gör att man blir badsugen, så lilla poolen fylls och barnen roar sig kungligt i en timme.


12:00 - det serveras lunch. Idag blev det stuvade makaroner och stekt falukorv. Makaronerna gick ner utan problem, men korven fick vi lirka lite med.


13:00 - chillar i stolen innan middagsvila


14:00 - barnen sover, pappan kör ett träningspass på cykel och mamman rensar ogräs i landet


15:00 - barnen vaknar


16:00 - badar med pappan i stora poolen


17:00 - mormor och morfar är här så vi har grillat och äter nu entrecote. Barnen petar mest i maten, fast äter upp alla oliver.


18:00 - sandlådan får sig ett besök


19:00 - svalkar av oss lite i gungan. Det är tryckande värme och det börjar mullra lite på avstånd.


20:00 - barnen har precis lagt sig, uteplatsen ligger öde efter ett kortvarigt regn.


21:00 - efter tjugo vändor till barnens sovrum sover de äntligen och vi kollar med ett halvt öga på vm-finalen i fotboll. Det är de orangea mot de blå.


22:00 - förbereder dagens inlägg och surfar efter info rörande ett eventuellt nytt projekt!


23:00 - kör igång diskmaskinen och avslutar denna EFIT-dag.


Godnatt!
Kusinträff i Bodlindor

På tisdagen tog vi oss till farmor och farfar där alla kusinerna var. Det var full rulle hela dagen. Mamman smet iväg ett par timmar för att lyssna på faster Anki som sjöng vid ett Musik vid Siljan-evenemang, så pappan fick vakta barnen. Han hade god hjälp av storkusinerna.

På kvällen efter all mat blev det lek på studsmattan.

Dessa två små barn har förvandlats till turbodrivna vilddjur. Förändringen kom efter midsommar nångång - efter det har det eskalerat för var dag. Det är tur att det är sommar och vi båda kan hjälpas åt med passning och jakt efter små sprinters. Det blir verkligen ingenting gjort här hemma, och vi är helt slut på kvällarna när barnen lagt sig. Läggning tar lång tid det med, det ska hämtas nappar och grejer, fyllas på vatten etc etc innan de till slut somnar. Sen har de återgått till att vakna sju också, så sovmornarna är ett minne blott.

Lite över en månad kvar i sorglöshetens land för de små, sen börjar allvaret.Veckans evenemang, del 2

Den hektiska veckan fortsatte med Peace&Love-besökare/vänner på torsdagen och poolparty hos oss på fredagen. Gästerna var i åldrarna 8 månader till 40+. Det bjöds på bad, chips, öl och grillad älg. Vädret var hett, hett, hett!

Maja fick bada i lilla poolen med tjejerna.När de stadiga herrarna Grim och Rasmus intog lilla poolen vågade sig tjejerna inte i, utan lekte i duschen med Anett istället.

Andra chillade i stora poolen.Efter badet smakar det gott med vattenmelon tycker Freja.

På lördagen var det eftermiddagsgrill hos vänner längre ner på gatan. Hos barnen fanns inte ett spår av blyghet. Embla gick fram till en för henne helt främmande man och krävde att få spela fotboll. Hon gick runt till allihopa nästan och snodde grejer, tiggde dricka och visade upp sitt päron som hon åt på. Freja var som vanligt på upptäcksfärd nån helt annanstans, helst i närheten av grus och småsten som hon flyttade än hit och än dit.

Efter partyt tog vi det galna beslutet att åka ner på stan och ta en glass. När vi kom fram till kiósken fick Embla nåt slags tokspel och skrek som en tok och sprang i full fart överallt, ut i gatan, över parkeringar, in och ut i kiosken - med en svettig mamma i hälarna lockandes med hamburgare och glass. Freja smittades efter ett tag av denna turbosjuka också så sen var det ett helvetiskt jagande efter små hala barn i 20 minuter tills vi fångade in dem med våld och spände fast dem i cykelkärran under VILDA och HÖGLJUDDA protester. 

Vi var ett ypperligt preventivmedel för alla festivalbesökande ungdomar som var där...... 

Inga foton togs denna dag eftersom barnen lagt i turbon och då krävs det full uppmärksamhet.

På söndagen var åtminstone mamman helt slut så det blev inga aktiviteter den dan.

Två dagar till var mamman ledig och bilder kommer från kusinträffen i Bodlindor senare.

Veckans evenemang, del 1

Efter en hektisk midsommarhelg kommer en hektisk Peace&Love-vecka. Först ut var familjedagar på vägmuseum. Där var trollkarlar, Dogge, brandbilar, elbilar och - ballonger.Tjejerna är lite för små (unga) för att få ut nåt av det men ibland vill man ändå ut och ta del av det som erbjuds lokalt inklusive lite social träning för de små.

Nästa grej var Barnens Peace&Love - en aktivitetsförmiddag i stadslekparken. Vi åkte rutschkana, fast de som finns här är i största laget för små barn.Det gäller att hålla tungan rätt i mun!Embla är mycket förtjust i musik och börjar dansa så fort hon hör toner. Därför kollade vi den lilla musikgruppen som sjöng och spelade roliga sånger med rörelser för barn.Denna dag åt vi lunch på restaurang - när dessa två ätit såg det värre ut än på campingen för P&L!Kortet är dock taget innan maten kom in.

Nu väntar fem dagar ledigt för mamman!

RSS 2.0