CykelpremiärIdag har vi testat cykelvagnen för första gången. Det där med hjälm var inget roligt. De har så små skallar att hjälmen trillar ner över ansiktet på dem hela tiden, trots att de är inställda på minsta storlek. Men förutom det gick det ganska bra och de trivdes tidvis.

InvigningIdag tog mamman eftermiddagen ledigt och vi tog bilen till Insjön för att inviga "världens största clas ohlson-butik". Det var skoj tyckte tjejerna som fick ballonger, saft och bullar. De fick även löpa ganska fritt utanför butiken och klappa hundar och hälsa på ett gigantiskt mumintroll!
Sen åt vi pannkakor hos mormor och morfar. När vi kom hem åt vi pizza.
En riktigt dekadent dag.

Efter regn kommer.....

..vattenpölar!


Blivande konstnärer?

Idag har det varit regn, regn, regn.....

Det är svårt att roa de små som blivit vana vid att få vara ute och springa mest hela dagarna. För att göra nåt nytt tog vi fram kritor och lite papper. Det är första gången de bekantar sig med dessa prylar och resultatet blev väl därefter. Embla var helt ointresserad av såväl kritor som papper, och Freja var väl mest intresserad av hur de olika färgerna smakade. Både kritor och papper åkte in i munnen. 

Här presenteras deras allra första alster:

Tjusigt va?

Doktorsbesök för EmblaEn morgon när Embla vaknade var hennes öga igenmurat som värsta boxaren. Vi vet inte vad som hänt och svullnaden gick ner något under dagen. Nästa morgon var det ännu värre och vi ringde vår BVC för råd.
Som tur var fanns där en läkare denna dag så vi fick komma ner och visa upp henne.
Det var inget att göra åt sa doktorn, men blev det värre skulle vi smörja med en salva jag redan glömt namnet på.
Embla blev lite rädd för doktorn men glömde det snabbt när hon fick leka av sig lite i BVC:s korridorer.

Idag är ögat redan mycket bättre och Embla slappar i gräset.
Sandkakor är gott!

Den här filuren Freja är en hejare på att äta sand, grus och annat. Hon blir jättearg när man försöker ta sanden ifrån henne.
Nu bajsar hon sand till och med. Det knastrar i blöjan.När hon inte äter sand äter hon mat. Hon proppar munnen helt full och kan sen knappt ens andas. I
Sen istället för att tugga idisslar hon tills allt blivit en syrad smörja som hon sen sväljer ner. Ni förstår att detta tar tid.Här har hon trasslat in sig i fisknätet som hänger på väggen.Farfar är bäst!Idag har farfar och farmor varit här hela dagen. Freja, som för närvarande är mycket blyg och mammakär, tinade upp mot slutet och deltog i läs- och lekstunden.

Utomhusbad"Mamma, jag vill bada!"Nu kommer vattnet!Idag har det varit varmt och soligt, och pappa tog fram lilla poolen och fyllde den med vatten. Han har även gjort iordning en liten sandlåda att gräva i.
På eftermiddagen fick vi besök av lilla Emil, blott tre månader gammal. Freja tyckte att han var märklig.

StiltjeVi har varit inne hela veckan. Först var det mammans magsjuka, sen lyckades pappan få sig en släng av den sleven också. Barnen har matvägrat sen vi kom hem från Stockholm. Det har regnat ihärdigt i två dygn. Svaga föräldrar och barn som inte är sig lika har gjort att detta varit en mycket konstig vecka.

Vi gjorde ett försök att åka ut med bilen i går, men Freja spydde efter två minuter så vi vände hem igen.
Tror inte hon fått vår bacill, för hon spyr ibland helt random när vi åker bil.

Nu har mamman gjort ugnspannkaka i hopp om att de ska äta lite efter sin eftermiddagslur. Sen ska det visst bli varmt och soligt i morrn, så kankse återvänder livsandarna då.

Trevlig helg!


Stockholmshelgen

Här kommer äntligen rapport från helgresan. Väl hemkomna på söndagskvällen drabbades mamman av en hemsk magbacill och har legat däckad sen dess. Nu börjar det dock ordna upp sig så här kommer rapport.Här står vi resklara på perrongen och väntar in tuff-tuff tåget. Ombordstigning gick hyfsat, en del tumult med oroliga barn som inte visste var de skulle när de skyfflades ombord. När alla väskor och vagn var ombord och föräldrarna hade händerna fria så intog vi våra sittplatser. Embla fann sig mycket nöjd vid fönsterplats där hon länge och väl stod och tittade ut på landskapet som susade förbi. Freja var orolig till en början men lugnade sig när hon fick komma ner och vandra upp och ner i gången och stirra ut passagerare.När vi kom fram tänkte vi visa barnen det livliga gatuslivet, men de små liven somnade inom fem minuter från att vi lämnat Centralen. Skönt tycket vi som passade på att trycka i oss snabbmat och sen gick vi i sakta mak de två kilometrarna till kusin Ofelias boning. Lagom tills vi var framme vaknade barnen.
Hos Ofelia var det fullt hus, både med vuxna och barn. Flickorna fann sig snabbt och röjde runt i kusinens lekrum tillsammans med huvudpersonen själv och övriga lekkamrater.Efter snittar, tårta och presentöppning var det fritt fram att leka med alla nya saker!

Tiden gick snabbt och det var dags att ge sig av i spöregnet till tunnelbana mot Farsta där vi skulle tillbringa natten hos barnens tvillingkusiner.Timmen var sen och efter läggningsdags så den resan blev inte så munter. Väl framme i Farsta blev det snabbt byte till pyjamas och läggning i resesängarna. De hade lite svårt att komma till ro men efter en timme med ryggklapp och sitta bredvid så somnade de och sov gott hela natten.

På söndagsförmidagen besökte vi pappans kompis Bertil som bor på vägen mot Centralen. Det besökte avlöpte mindre väl med matvägrande, trötta och gnälliga barn. Vi gjorde ganska snabb sorti och promenerade i stället så de fick sova. Sen blev det snabbmat för föräldrarna (hämnden kom sen som sagt) och sen en tågresa hem som gick lika bra som den förra.
Nedan ses Freja äta sin första pommes.Det var två trötta men nöjda flickor som somnade i sina kära sängar en timme tidigare än vanligt i söndags.


Tåget säger tuff tuff tuff...Nu är vi packade och klara. I morgon bitti tar vi tåget till Stockholm och firar kusin Ofelias ettårsdag.
Rapport utlovas efter helgen.

På pappas jobbVi var till pappas jobb en kväll och sprang i korridorerna. Det var mycket förvirrande med glasväggar som gick ända ner till golvet - en och annan liten barnapanna fick ofrivilliga blåmärken.
På hemvägen fick de gå bredvid vagnen för att få lite muskler på de taniga små benen. Embla håller sig ganska nära men Freja den lilla upptäckaren går alltid åt fel håll och ska stoppa allt hon ser i munnen. Det är ett evigt jagande. Man får inte ha bråttom.

Jag vågar knappt skriva det, men kvällsläggningarna har återgått till normalläge igen. De lägger sig åtta, snackar lite i 10-30 minuter och somnar sen. De senaste veckorna har Freja inte ens vaknat av nappförlust vilket ger föräldrarna god sammanhängande sömn. Man tackar!

Embla verkar ha bytt säng permanent. Hon föredrar Frejas säng.

Imorse bjöd de på sovmorgon ända till klockan åtta! Vanligtvis vaknar de på pricken sju.


Promenad, pannkaka och tandläkare

Först en bildserie från den dagliga skogspromenaden.Denna gång blev det ett väldigt ståhej då vi mötte två hästar! Freja såg dem på långt håll och sprang vilt gnäggande dem tillmötes. Som tur var var det snälla hästar som lät sig klappas.Freja blev ledsen när de gick vidare och sprang efter dem. Vilt skrikande fick vi bära henne åt rätt håll igen.Detta hästintresse värmer mamman, som själv är gammal hästtjej.
Tiden gick snabbt och det blev dags att dra sig hemåt.Frisk luft och kroppslig aktivitet är bra för aptiten. Hemma blev det favoriträtten, fläskpannkaka. Det skyfflades in i en rasande fart!Embla passar på att visa sin nya min - hon skjuter fram underkäken och ser ut som en riktig dårpippi. Sen skrattar hon allt vad det går. Lyckades inte fånga det riktigt på bild.Tandläkarbesök stod på agendan idag också. Embla fick ligga med pappa i tandläkarstolen och få den vassa avslagna tanden slipad. Det hela gick på ett par minuter och hon hann nog inte fatta vad som skedde.
Freja och mamman väntade i väntrummet där Freja gjorde allt för att charma en äldre herre som väntade på sin tur.Hejdå april, hej maj!

Den sista dagen på april bjöd på strålande sol och värme. Båda föräldrarna var lediga dagen till ära och den tillbringades mest utomhus.
Först gick vi på morgonpromenad som avslutades i lekparken. Tyvärr fick vi gå därifrån tidigt då Embla snubblade på fötterna och ramlade på asfalten och slog ur en bit av en framtand. Vi ringde tandläkaren, men alla tandläkare var lediga idag så vi ska dit på måndag och visa upp skadan.Freja tuggade också grus, men mer frivilligt. Hela flicknävar med grus och småsten skyfflades in i gapet.Efter lunch blev det lek på uteplatsen. Det blev så varmt att både byxor, strumpor och skor åkte av efter en stund. Det är jätteskönt att poolstaketet är uppe nu så att man kan slappna av och bara ha ett vakande öga på dem när de far fram. Favoritleksakerna just nu är dragleksaker. Sen visar de upp att de kan dansa också.Efter sovstund och middag gav vi oss av på skogspromenad. De knatade på i god fart. Embla blev trött och pekade på vagnen efter ett tag så hon fick åka medan Freja sprang hit och dit och åt hästbajs, kottar och annat.

Idag är det första maj med regn och rusk. Vi har varit och firat farfars födelsedag och ätit lammstek och tårta. Nu sover barnen sött - i varandras sängar. Det är nåt nytt som Embla börjat med. Hon väljer säng först så får Freja ta den som blir över.

RSS 2.0