Sömnstatus


Vi har haft lite problem med sömnen sedan juli nångång.

Läggningen går bra, vi säger att "klockan är mycket och nu är det dags att sova" nångång mellan 19:30 och 20:00 - och de samlar ihop lite snuttedjur och böcker och travar glatt till sina sängar. De läggs och stoppas om, vi släcker lampan och säger godnatt. De ligger och bläddrar lite i sina böcker och småpratar lite och så sover de inom 15-30 minuter.
Men sen börjar det. Mellan midnatt och fem är det ideliga uppvak. Det har tappats nappar, det dröms mardrömmar, det hostas och det hålls på. Ibland räcker det med att klappa lite på ryggen och ge napp och snutte så somnar de om, men ofast får man upprepa proceduren både en och sju gånger.

De senaste veckorna har vi helt sonika tagit med oss bråkstaken (oftast Freja) till vår säng och där sover hon sen bra från midnatt till det är dags att stiga upp. Har vi tur ligger den andra kvar i sin säng, annars har vi två snarkande sprattelgubbar i sängen och då blir det inte mycket vila.

Nu har de hosta i kombination med dessa sömnproblem så nu är det riktigt jobbigt. Minst en ligger i vår säng hela natten, och vid fem vaknar de båda två av sin hosta och somnar sen inte om. Det är inte ok att stiga upp klockan fem, hör ni det!?

I går kväll ville Embla inte somna, hon skrek och grät i sin säng och när vi kom in för att lugna upprepade hon hela tiden "gå upp, gå upp!" Vi ignorerade detta och gick ut ur rummet, och tre minuter senare hör vi springande steg i rummet och en dörr som öppnas. Den lilla ungen har klättrat ur spjälsängen!
Mamman tog henne till stora sängen och lade sig en stund bredvid så somnade hon sen och fick ligga kvar där hela natten, eller ja, till klockan fem i alla fall då hon ville "gå upp!" igen.....

Nu sitter mamman på tåget mot Stockholm och kommer inte tillbaka förrän fredag kväll. Ett fullspäckat schema från tidig morgnar till sena kvällar gör att det knappast blir någon vila där heller. Den arma fadern blir ensam hemma med dessa sömnterrorister, och till råga på allt är dagis stängt på fredag. Mormor och morfar skulle komma förbi på förmiddagen och hjälpa till att underhålla dem en stund i alla fall.

Hopas det rättar till sig nångång.....snart...


Kommentarer
Postat av: Gustavett!

Usch då. Det där låter inget bra alls. Man vill ju gärna ha sin säng ifred från störande småbarn och uteliggare. Jag som hoppades att det blir bättre med åren!

2010-10-18 @ 21:43:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0