Me&I klädparty

Ikväll var det klädparty hemma. Några väl utvalda shoppingexperter med stinna plånböcker tog plats i vardagsrummet där säljaren Carola visade kläder ur Me&I:s fina sortiment.Här är Katarina i valet och kvalet.

Barnen var lite brydda över det konstiga folket som kom. Embla var blyg och tillbringade hela kvällen i lekrummet med pappan, medan Freja var med de vuxna och kollade på kläder.
Kvällsfika i form av äppelkaka med vaniljsås ville de båda vara med på i alla fall och tog oblygt för sig.Gott med socker på kvällskvisten!

Nåja, de är lite sjuka ännu och aptiten är inte på topp. Det ska vabbas i morgon också och sen är det helg!

Tillbaka på dagis - och hem igen :-(

Frejas ögon är friska och Embla har återhämtat sig från sin tredagarsfeber med tillhörande utslag, så igår fick de tillbringa dagen på dagis igen.  Idag på förmiddagen ringde de och berättade att Freja fått stora röda utslag över hela benet och att vi uppmanades ta hem henne, eller till läkare, för observation! Embla fick vi ta hem också för hon har en hemsk hosta som håller oss alla vakna om nätterna, och hon kan inte sova bra på dagis heller.

 

Suck.

 

Frejas utslag är mest troligt nässelutslag. Vad som orsakat dem vet vi inte. Hon har inte ätit nåt konstigt, och inte kommit i kontakt med något konstigt ämne. Utslagen försvann dock innan mamman hann hem och se dem.Vad vi ska göra åt Emblas hosta vet vi inte. Det finns inget receptfritt på Apoteket mot ret-/skrällhosta. Dessutom har hon nu på kvällen fått röda rinniga ögon så det kommer väl en saftig ögoninfektion.

 

Embla är dessutom helt omöjlig att ha att göra med. Det är utbrott efter utbrott som varar i upp mot en timme. Det kan vända på en sekund, från glad och skrattig till massivt sammanbrott på grund av att nånting blev "fel", tex att man föreslår att man ska klä på sig, klä av sig, äta, dricka, leka med "fel" grej, gå till "fel" rum etc.

 

Milda Matilda, hoppas denna fas blir kortvarig.

 

I morgon tar jag och Embla en dag hemma i alla fall, så får Freja gå ensam till dagis.

 

 

 


Nya blöjor från Pampers

Som buzzador får man vara med och testa nya produkter, och även ge sina vänner och bekanta chansen att testa genom att dela ut provförpackningar och berätta om produkten.


Denna gång provar jag nya blöjor från Pampers - Pampers Active Fit. Dessa blöjor är supertunna, de tunnaste jag sett faktiskt, men känns för den delen inte otrygga. Jag använder dem på mina tjejer både natt och dag och har inte varit med om vare sig läckage, utslag eller annat.


Nån som vill testa? Jag har provförpackningar, lämna kommentar eller maila ( duxiana (at) gmail . com ) om du vill ha!  


PS
Vill du också bli buzzador? Klicka då här!

Ordbajsaren EmblaOrdförrådet har utökats markant. Speciellt Embla härmar allt man säger, så nu gäller det att vakta sin tunga.

Nya ord:

(tr)aktor
gurka
klocka
bulle
glass
äta
läsa (hon kommer ofta med en bok och säger "lähsa")
bajs
gunga
saft
(Fr)ejja
Em(b)la
kom
ner!
akta!
kasta
duscha
skräp
slänga (om jag säger att nåt är skräp så säger hon slänga? och går sen lydigt till papperskorgen och slänger efter mitt godkännande)
strumpa
'sin (mockasin)
sko
rumpa
ost
(a)nanas
samma (de vill alltid äta från de vuxnas tallrikar, vi säger att vi äter samma)
spola (i toaletten)
torka
spilla
sluta!
och dagens nya ord som blev "farmor"


Embla kan också sätta ihop tvåordsmeningar, tex "Ejja, kom!" Och "skräp slänga", och en morgon sade hon som respons på att jag sa att vi skulle gå till dagis "följa me" och pekade på snutte.
"Gunga, bää" kom det igår också när hon skulle gunga på sitt gungfår.

Freja är inte lika talför, men nya ord hos henne är klocka, Emla, akta!, äpple och gurka

Okej, talet är inte rent men det råder ingen tvivel om vad de menar!Klädparty på gång!
Bloggens alla läsare välkomnas på klädparty med Me&I, torsdagen den 30/9 klockan 18:00. Maila ( duxiana (at) gmail.com) eller lämna kommentar för adressuppgifter :-)

Här ska handlas!VAB för hela slanten

Den sköna enbarnstiden blev kort. Redan på tisdagseftermiddagen fick vi hämta hem Embla från dagis då hon fått feber och var ur gängorna. Så nu är båda barnen hemma för resten av veckan. Frejas ögoninfektion börjar bli bättre, men Emblas feber håller i sig och idag har hon varit jättehet och gråtit mest hela dagen.

Under en formtopp på förmiddagen passade vi på att gå ut en snabbis och få lite frisk luft och prova denna nya Bobbycar som mamman inhandlade igår via Blocket. Det är ett fasligt bråkande om den röda vi har så vi tänkte att det är lika bra att skaffa en till. Den föll i god jord. (notera att snutte får åka med också)Besökte lekparken också där de fick gunga en stund. Freja valde vuxengungan.På eftermiddagen monterade mamman ihop ett bord och fyra stolar som även de inhandlades igår på IKEA. Det var kul att få ett bord i lekrummet tyckte småfolket, och dukade upp med kaffekoppar och annat framåt kvällskvisten.Nu sover de djupt och i morgon får pappan VAB:a. Sen hoppas vi på en skön helg så de frisknar till och kan återgå till dagis på måndag!


VAB idag - eller "så här hade livet sett ut med bara ett barn"Freja har fått respass från dagis på grund av ögoninfektion. Det är ofarligt men väldigt smittsamt så det blir till att stanna hemma tills ögat slutat rinna.
Embla fick gå själv till dagis, det ska bli kul att få rapport sen när pappan kommer hem med henne hur det gick med lämning, vistelse och hämtning. Det är första gången någonsin som de är i från varandra!

Här hemma har det varit lugna gatan. Vilken skillnad det är att ha ett barn att ta hand om! Rena semestern!

Jag har gjort massor av saker jag aldrig kunnat göra med två uppmärksamhetstörstande och konkurrerande smådjävlar fastklistrade vid mina ben: torkat bordet efter frukost, tömt och laddat diskmaskinen, tittat lite på morgon-tv, läst tidningen, haft ett telefonmöte med kollegor och hör och häpna - gjort mat! Skurit sallad, kokat potatis m.m.
Allt tillsammans med en intresserad och engagerad Freja vid min sida. Piece of cake!
Det var såhär jag hade föreställt mig att det skulle vara att ha barn....

Nu sover hon efter att vi ätit lunch ihop. När hon vaknar ska vi gå ut. Om regnet har försvunnit kanske vi tar cykeln ner till shoppingcentret och strosar runt, tar en fika etc - sånt där som alla andra med ett barn gör! :-D
Vilodag

Det märks att det är jobbigt att vara hela dagarna på dagis. När helgen kommer är barnen trötta, trötta. Freja är ju dessutom inte riktigt kry så vi bestämde oss för att bara ta det lugnt idag och låta både kropp och knopp få vila lite.
Embla vaknade halv sju men låg nöjt och pratade med snutte till klockan blev åtta. Freja snarkade och sov. Vi var hemma inomhus hela förmiddagen, gick ut på baksidan av huset en kort sväng strax före lunch bara.
Sen sov de middag i två timmar och efter det promenarade vi lite i skogen och till lekplatsen.Sen blev det middag och så var det plötsligt kväll. Kvart i åtta ville de gå och sova och Freja somnade innan huvudet landat på kudden. Embla ligger vaken ännu och småpratar för sig själv.
Det känns lite skumt att ha en hel slapp lördagkväll framför sig! Synd bara att det är så uselt på tv.

Skodon

Höstens och förvinterns fotbeklädnader är inhandlade.Kavat


Kuoma

De har nu varsitt par Kavat vinterkängor i skinn (behandlat för att motstå väta), samt varsitt par Kuoma lättviktskängor för torra, kalla dagar. Ullsockor till detta.
Kavatkängorna kan de börja använda nu snart när gympadojorna börjar bli kalla (och trånga).

Försökte mäta deras små fötter igår - Emblas är 12,5cm långa och Frejas strax över 13cm.
Kavatskorna har jag skaffat i stlk 22, Kuoma har jag ett par 22 och (snart) ett par 23, vilket innebär att Kavaterna inte kommer att hålla hela vintern. Får komplettera på senvintern med ett par goretexkängor som då även kommer att räcka fint till den slaskiga våren.

Nu återstår vinteroveraller, -mössor och -handskar!
En sjuk och en frisk

Freja har tappat rösten, den stackarn.
Hon bara väser istället för att skrika, vilket föräldrarna inte har något emot...
Hon är dock skapligt frisk för övrigt så båda tjejerna är fortfarande på dagis om dagarna. Här är vi på hemväg men måste först rida lite på hästen.När man har ont i halsen får man äta glass!Embla kom hem med en ny frisyr idag som hon var väldigt stolt över! Någon har gjort små tofsar av det stripiga tunna håret. :-)Sjuklingen Freja dreglar och snorar nåt så kopiöst. Kläderna blir dyblöta på nolltid och det är stora dregelfläckar överallt i huset!...och helgen som gick.Vi hann inte med så mycket i helgen eftersom både barn och fader varit krassliga. I lördags besökte vi lekparken i stan en stund. Denna stora gunga är skön att slappa i när man inte är riktigt kry.
På söndagen kom farmor och farfar med en jättekastrull äppelmos, samt andra hemodlade grödor. Mumsfilibabba.

Det har blivit dåligt fotograferat på senare tid, risiga mobilkort mest. Beror det på att barnen blivit större eller att man blivit en blasé förälder?

Nu laddar vi för en ny vecka och hoppas att barnen inte är så sjuka att de måste stanna hemma i morrn!

Veckan som gått

Fredagsrapport från en vecka i ekorrhjulet. Barnen lämnas på dagis av pappan halv nio och hämtas av mamman klockan fyra.

Föräldrarna tillbringar sina dagar på jobbet och behöver inte ägna barnen många tankar då det fortfarande går väldigt bra för dem på bortaplan. De äter som hästar av allt som erbjuds, sover djupt 1-2 timmar på sina anvisade platser, leker och stojar inom- och utomhus resten av tiden. I går när jag hämtade dem ägnade de dem mig knappt en blick och svarade bestämt "nej" på frågan om de ville gå hem!

En dag kom de hem med teckningar de gjort. Jättefina! :-)
Jag frågade personalen om de leker med varandra eller med andra och de svarade att på förmiddagarna när det är många barn där så leker de oftast på varsitt håll, men om eftermiddagarna då det bara är cirka fem barn kvar så är de mer med varandra.

Idag tog det tid att gå hem, efter 20 minuter hade vi bara kommit tio meter - det fanns ju så mycket spännande att titta på!Freja undersöker en svamp.Freja ska rida på betonghästen.De hittar en katt att klappaFick i dem i vagnen genom att muta med majskrokar.


På kvällarna hemma är de ganska speedade och bråkar ganska mycket med varandra. De lägger sig lite tidigare nu mot i somras, vid kvart i åtta går de tacksamt till sina sängar och somnar relativt fort och enkelt. Nätterna är dock hemskt oroliga med flera skrikande uppvak per natt, per barn. Det är väl många intryck som skall bearbetas. Förhoppningsvis blir det bättre. De vaknar nån gång mellan halv sju och halv åtta lite beroende på hur bra/illa de sovit under natten.

Det händer inte så mycket mer en vanlig veckodag än att umgås några timmar på eftermiddagen/kvällen. Nu stundar det helg och vi får väl se vad som händer. Planen är att packa paket då ett stort antal traderaauktioner gått ut, hälsa på vänner i deras sommarstuga samt att få besök av farmor och farfar.

Godnatt!

Tradera


Jag säljer av lite av barnens urvuxna kläder på Tradera. Märkeskläder från POP, Villervalla, IdaT, Småfolk m.fl i storlekarna 56-68.
Den som vill fynda till små tvillingar eller enlingar kollar in auktionerna här.

SkogsmullorIdag på vår dagliga förmiddagspromenad hamnade vi mitt i Friluftsfrämjandets familjedagsfirande. Vi blev inbjudna att vara med. Barnen var lite skeptiska till en början och undrade väl vilka som ockuperat deras skog men deltog sen glatt i alla aktiviteter.

Först gick vi aktivitetsbana - en tipspromenad men med rörelser istället för frågor. Sen drack vi saft och grillade korv - oj vad det smakade bra med korv utomhus!
Sen avslutade vi med att springa mulleloppet och få medaljer av självaste Mulle!


20 månader idag!Det firar vi med en bilfärd på ICA Kvantum!
(egentligen ett arkivklipp detta.....)

Här har vi uppnått status förtrots, med ständiga "nej" och vredesutbrott utan dess like, främst från Frejas sida. Nu gäller det att läsa på lite hur man hanterar detta och även se över sitt egna anger management.

Här är några länkar att ta in, övriga tips på hur man klarar sig igenom detta mottages tacksamt:

Bemöta trots

Varför trots?

Så vägleder du ditt barn genom trotsåldern

och den kanske viktigaste:

Överlevnadsguide till trotsåldern

Trevlig helg!

RSS 2.0