Grillfest

Barnen blev överlyckliga när jag på fredagsmorgonen berättade att vi skulle på fest på kvällen efter dagis. Freja sa: "jaa, fest! då får freja kaka. och choklad?"

Här är lite bilder:


Embla med sin russinask


Även Freja har fått russin


Grabbarna var lite läskiga att leka med. Rasmus kör och Grim sitter på flaket.


Vi åt korv...


...och jagade såpbubblor!


Här jagar Grim och Freja samma stora bubbla, ivrigt påhejade av Rasmus


Freja fångade bubblan och Grim fångade Freja!

Ikväll är det valborgsmässoafton som vi hade tänkt låta passera obemärkt förbi, men nu har vi blivit bortbjudna på fest ikväll igen, vilket skall bli en trevlig överaskning för flickorna när de vaknar efter sin middagsvila.

Önskar alla en trevlig valborg!Nu är påsken över

Den sköna lediga påsken är nu över och det fina vädret med den. Det har varit riktigt njutningsfullt för både vuxna och barn - att kunna gå ut med bara en tunn jacka/tröja direkt efter frukost och ströva i skog och mark är guld värt. Här har vi bestigit slalombacken och Embla plockar tussilago till mamma.Nere i skogen fanns fler blommor - vit- och blåsippor. De frågar noga innan de plockar:  -"kan plocka den mamma?"Avslutningsvis visar jag de fina kycklingarna som de gjort på dagis!
Emblas till vänster och Frejas till höger.

Mera påsk

Påskaftonen tillbringades i Tibble med släkt. Brorsans fru Elena skulle få åka med i bilen - vi chansade på att hon skulle kunna åla sig in via framsätet och pressa sig ner mellan barnstolarna bak. Fullt möjligt, visst - men Embla var av helt annan åsikt. Hon grät så hon skakade när hon förstod att Elena skulle sitta där mellan dem, så nära. (det har aldrig någonsin suttit någon där förut). En kompromiss nåddes på så sätt att mamman fick pressa ner sin betydligt omfångsrikare bakdel mellan dem istället.


Här är det flygplan som låter

Väl framme i Tibble var det bara glada miner. Att det dessutom var tjugo grader varmt, strålande sol och helt vindstilla gjorde ju inte saken sämre. Först fick de påskägg av moster Pinne, sen blev det lek och mat och tårta för hela slanten.


Påskägg är mums

Albin är tre år gammal och duger att leka med. Han fick pussar och kramar av flickorna när vi åkte hem på kvällen.


Här spelas det fotboll.

Hemfärden blev mindre lyckad då Freja levererade en osedvanligt stor och illaluktande spya fem minuter efter avfärd. Håhåjaja.


Långfredag

Påsken är här med sol, värme och ledighet. Vi började dagen med ägg till frukost, och sen kom farmor och farfar med påskägg och påskpresent i form av en liten sittbänk med parasoll! Hela dagen har tillbringats utomhus i trädgården med pappa och farfar som har tagit reda på delar av trädet som de fällde i höstas. Ett par skogspromenader har det blivit också, och så har vi premiärgrillat.
Två smutsgrisar fick sig ett välbehövligt bad innan läggning, som idag gick riktigt smidigt.


Ägg är gott!


Ett påskägg med godis!


Freja plundrade sitt ägg på nolltid


Grillat är godast!


Ett eget bord med parasoll

Glad påsk!

Vill du bli Buzzador?

Buzzador söker dig som är förälder med småbarn födda 1 januari 2010 eller senare!Som buzzador får du chansen att testa produkter för målgruppen som du testar och utvärderar, delar med dig av till dina vänner och sen rapporterar in dina och dina vänners upplevelser av produkterna. Det är jättekul!


Anmäl dig här!

Årets majblomma


För tredje året har barnen fått varsin majblomma. Jag köper dem och spar dem tills de blir lite äldre.
Det kan kanske vara kul att få en samling från födelseåret och framåt när de blir lite större, och så stödjer man ju en god sak.

Sommarens skor inhandladeFörra sommaren var det bara såna här som gällde så det blev ett inköp i år igen.
Denna gång lågprisvarianten från Skohuset (59:.-), men det var hemskt dålig passform och känsla i dem.

Vecka 15 till handlingarna

Det börjar likna en veckoblogg det här, men det händer faktiskt inte så mycket i veckorna värt att "rapportera".

Våren har kommit med besked i alla fall och vi har tillbringat kvällarna mer eller mindre utomhus. Hela helgen har vi varit ute också och vaxat bilen, strövat i skogen och lekt på uteplatsen.
Både lekparken på området och den på stan har fått besök. Det är så bra nu när vi kan cykla överallt! Det går fort att ta sig fram och barnen älskar att få åka cykel, fast de somnar lätt :-)
I söndags var det marknadsbesök som gällde. Vi tänkte åka nån karusell men tyckte inte att de var speciellt barnvnliga så vi skippade det. Vi lade pengarna på varsin ballong och en godisrem.

Här kommer lite bilder:

Embla knyter åter bekantskap med rutschkanan i lekparken "hemma"


Freja likaså


Lunchen smakar så bra utomhus!


Nere på stan - Freja gillar bilen


Embla på stan - favoritgungan


Mellanmål i parken hemma


Embla på marknad i ballonghimlen. En ballong kostar 75:-!


Freja ser sig storögt omkring.

Slagsmålsklubben och veckans brevDet hade kunnat vara en ganska dräglig tillvaro hemma med två tvååringar som numer faktiskt kan roa sig själva en liten liten stund, om det inte vore för att de är TVÅ som hela tiden ska SLÅSS! Detta kräver minituös passning, mycket skäll och mycket tröst.

Det var länge sedan senaste uppdatering, vilket beror på både sjukdom och tjänsteresa för mammans del. I söndags var farmor, farfar och lilla kusin Ofelia här på playdate men inga bilder togs för att mamman låg däckad. Barnen har varit på dagis hela veckan och inget speciellt har hänt. Eller jo föresten - nästan all snö är borta!Nu är det lördag igen och idag har vi hunnit med att ta årets första cykeltur (barnen bakpå alltså) vilket var mycket uppskattat. De gillar verkligen att åka, de sitter högt och de ser mycket. Sen har vi varit iväg med bilen till affären och handlat mat och lördagsgodis, ätit hämtpizza och lekt massor.


Embla kan sätta på musik helt på egen hand


Freja gillar att klättra

Lördagsgodis

Ja, vi har börjat med lördagsgodis. Det blir en tablettask eller som här, en palle kuling, på lördagen.


RSS 2.0