Som man bäddar.....

Embla har bäddat ner en docka och ett mumintroll:


Freja bäddade ner en........squash!

Skor, skor, skor....

Mamman försöker överföra sitt skointresse till barnen för att slippa vara ensam om denna fetish. :-)

Vi mätte barnens fötter för att uppdatera och komplettera skogarderoben lite. De är ca 15cm långa. Emblas har vuxit ikapp och båda barnen har i princip lika stora fötter nu.

Gympaskorna börjar bli trånga och snart kommer hösten. De har fått varsina kängor att traska runt i nu. Det blev många tårar och ilskna ord när de skulle prova de nya fina, så det går väl "sådär" att befästa skointresset....
Till slut efter många byten sinsemellan tror jag de nu accepterat sina nya skodon.


Freja har ett par höga svarta boots med lite spännen och annat, och Embla har ett par lägre boots/kängor med Mumin på.
Båda paren är i storlek 25 och inhandlade på Tradera för en billig peng. Tyvärr är barnskor nästan lika dyra som vuxenskor, och det känns onödigt att betala flera hundra (x2!!) för gedigna och fina skor som de ändå bara kan ha ett par månader.

Nu börjar jakten på vinterkängor! För oss blir det nog Kuoma i år igen - vad blir det för er?


Lita på rosa. Farväl till fläckar!Jag buzzar Vanish fläckborttagninsmedel just nu.
Ett måste för barnfamiljer!
Det finns medel för att ta bort allehanda fläckar, men också för att förebygga/ta bort bakterier i maskinen - nog så viktigt när man tvättar kläder som hänt otrevliga olyckor i.

Hojta till om nån i närheten vill ha provförpackningar!

Good twin, evil twinEmbla
, som länge varit vår lilla handgranat och därmed behövts behandlas med varsamhet, verkar ha kommit över sin värsta utbrottsperiod och nu blivit en ganska harmonisk och mycket verbal unge.
Hennes tidigare fromma syster, Freja, har axlat rollen och levererar ständiga rymningsförsök, slagsmålsattacker och allehanda hyss.

Och snart kommer treårstrotsen....


Höstens projektarbete

Förra året var temat LUFT på barnens dagis. Nu till hösten startar nästa tema/projekt som blir TRÄD.
Under sommaren hade vi fått hemläxa att ta med något trädrelaterat till projektstarten.

Vi skickar med "näsor" nästa vecka - något som barnen haft roligt med under sensommaren.

Regning lördag

Idag har det regnat hela dagen och vi har försökt roa oss inomhus. På förmiddagen åkte vi allihopa och fixade veckohandlingen inkl lördagsgodis på Maxi. Det är alltid uppskattat och idag fick de åka i kundvagnsbilarna till och med.
Efter lunch parkerade vi dem i soffan framför Emil i Lönneberga med varsin gottepåse.
De kan sitta och titta på tv/film i säkert en halvtimme numer. Verkligen ett framsteg! :-)


Stooooooooora påsar roar länge

En eftermiddagslur fick de ta och sen trotsade vi regnet och klädde oss i galon och gick ut en sväng. Barnen struntar i väder och vind, det är väl mest vi bekväma föräldrar som ser regnet som ett hinder!


Embla plaskar och skjuter mig med en pinne

Eftersom de vilat på eftermiddagen ställde vi in oss på en sen kväll. Vi åt middag sent, såg mer Emil, badade länge och härjade runt rent allmänt. Strax före nio blev det tandborstning och sen en chansning på sängläge. Till vår förvåning somnade de direkt de små duniga huvudena landade på kudden. Hoppas det inte är nån sjukdom på ingående......

Pappa är hemma!

Vi gick till tågstationen på söndageftermiddagen för att möta pappa, som varit borta hela veckan. Freja var glad och sprallig och delade ut kramar, men av Embla fick han ett svalt mottagande. Men hon tjatade hela vägen hem efter sin present....


Här svalkar de sig med sina presenter - solfjädrar!

I dag är det business as usual igen med dagis och jobb. Det är inskolningsvecka på dagis och fem nya barn skall komma till avdelningen. De går fortfarande på "Knattarna" som är dagisets småbarnsavdelning för barn mellan 1-3. Kanske får de flytta till "Stjärnan" efter jul?


Dagarna går...

Här har vi kommit in i vardagsrutinerna snabbt vill jag lova.
Barnen vaknar/väcks strax efter sju och de går upp utan knot och kissar, byter blöja och klär på sig. Sen går vi till dagis - de går själva eller åker vagn beroende på hur bråttom vi har. På dagis kommer de precis till frukost vilket gör lämningen väldigt enkel.

Denna veckan hämtar jag dem lite tidigare, vid halv fyra kommer jag och tar med dem hem. Vi har inte bråttom hem utan traskar sakta i barnens upptäckartakt. Vi går hem och gör mat som vi äter vid femtiden och sen blir det lek inne och ute resten av kvällen. Vid halv åtta varvar vi ner med lite TV och/eller bokläsning, klockan åtta är det tandborstning och sen bums i säng. Kvart över åtta sover de!
De är precis lagom trötta då. På dagis sover de 30-45 minuter efter lunch vilket verkar vara optimalt.
De sa på dagis igår att Embla varit hemskt trött och ledsen strax före lunch i går vilket fick mig att ordinera förlängning till 1 timmes sömn idag istället. De sover 11 timmar på natten så de behöver säkert en timme på dagen. Det är väl såväl psykiskt som fysiskt jobbigare att vara på dagis än hemma.
I morse vaknade de dock före 06:00! Tortyr! Nu är klockan snart nio och de sover inte än, så nån mer timslång sömn blir det då inte.


Embla rider på betonghästen på väg hem från dagis

Efter sommarens intensiva och krävande dagar känns det snudd på enkelt att bara ha barnen på eftermiddagar och kvällar! Vi får se hur helgen blir, vågar man hoppas på lite sovmorgon tro?


Hej dagis, och hejdå pappa!

Dagisstart gick över förväntan idag. Igår kväll fick de själva välja vilka kläder de skulle ha på sig på dagis och på morgonen väcktes de och skuttade lydigt ur sina sängar och sa att "idag ska vi till dagis!". Vi mjukstartar lite med frukost hemma idag och tidigare hämtning, men i morrn får de äta där (fast jag kommer fortsätta veckan ut med att hämta hem dem tidigt).


Här äter vi frukost innan dagis.


Pappan sade hejdå på eftermiddagen för att åka på en veckolång resa. De konstaterade vid läggning nu på kvällen att "vi kan inte krama pappa för pappa är borta nu."

De berättade också att de inte sovit något på dagis, bara vilat. Jag tror dem då de stupade i säng strax efter åtta och somnade på studs. Vad ska man nu göra hela kvällen?EFIT - 7 augusti 2011

Idag är det officiell EFIT-dag så det passar väl bra att dokumentera barnens sista sommarlovsdag!

08:00

Vi stiger upp och gör vår morgontoalett!

09:00

Är ute på gården och kör med bilarna

10:00

Pappan är ute och cyklar med barnen och mamman tar hand om gårdagens disk.

11:00

Vi kör lite underhåll - klipper tånaglar och topsar öronen.

12:00

Det har börjar regna så vi är inne. Pappan springer, mamman lagar mat och barnen limmar.

13:00

Dagens lunch består av pastapytt.

14:00

Vi åker till Kupolen en sväng och åker rulltrappor!

15:00

Barnen hann somna under den tio minuter långa bilfärden hem.

16:00

Den nya degen som inhandlades på Kupolen måste invigas!

17:00

Middagslaxen är klar.

18:00

Barnen sitter nöjda och sams (!) i soffan och kollar en stund på tv.

19:00

Ett grundligt bad behövs!

20:00

Nu är det dags att borsta tänder och lägga sig.

Tack för idag!

Big is beautiful (?)

Om vi vore tjocka i familjen skulle vi ha sett ut såhär:Frostbrunnsdalen

Sommarlovets kanske sista utflykt gick till Frostbrunnsdalen. Här i dalen är det svalt och vattnet är isande kallt och klart. Grundvattnet tränger upp här i små källor och är drickbart direkt från källan.


Sista semesterveckan går mot sitt slut....

På måndag är den obönhörligen slut, den underbara semestern och sommarlovet. Vi har förberett barnen på att de måste till dagis snart, Freja är med på noterna men Embla vill inte gå säger hon, med darrande röst. "Barnen slåss där", säger hon.

Vi suger ur det sista ur sommaren med mer bad, utflykter, cykelturer, skogspromenader, studsmatta och sol sol sol. Vädermässigt har det verkligen varit en toppensommar och barnen har blivit helt förvildade. De vägrar kläder så nu är de pepparkaksbruna, ständigt smutsiga och har tovigt hår. Ännu en chock för dem när dagis börjar - att de måste ha kläder på sig!

För egen del är det med blandade känslor jag går tillbaka till jobbet. Det ska bli trist med tidiga mornar och tider att passa, men skönt (?) att bara behöva tänka på ett mål mat per dag och att aktivera barnen "endast" 3-4 timmar per dag. Jag kommer dessutom att vara ensam hela första veckan då pappan är på resa måndag kväll-söndag eftermiddag.


Vi cyklar!

Vi chansade och köpte en liten cykel med stödhjul för dem att testa. De lärde sig snabbt att manövrera den och vilka hastigheter de kommer upp i sen! Nu ska vi bara lära dem att bromsa.....

Redan dagen efter köpte vi ytterligare en så nu har de varsin, inkl en liten cykelkorg där de förvarar dricka, nappar och snutte.


Att dela systerligt

Här kivas det och bråkas om allt. - Det är miiiiiiiiiin!!!!!!!!,  tjuter någon av dem och sen är slagsmålet i full gång. Vi har tidigare försökt att alltid ha två saker av allt för att åtminstone begränsa en del av bråken, men även om det finns två identiska saker så slåss de ofta om samma.

Nu är de stora barn och måste börja lära sig att dela med sig, så nu blir det mer och mer ensamgrejer som introduceras. En del olika intressen börja ju visa sig också vilket gör det lättare för dem att få ha sina saker i fred.

Här nedan visar de sig dock från sin bästa sida när de systerligt delar polismotorcykel. De till och med turades om att sitta fram!


Embla kör polismotorcykel på Vidablick i Rättvik, Freja sitter bak.

RSS 2.0