Lucia på dagis

Idag var det dags för luciafirande på dagis. Detta skedde utomhus på morgonen så vi åt frukost hemma och gick sen i samlad trupp till dagis. Vi hängde på barnen lite glitter och gav dem varsin tomteluva och ett elektrikst lucialjus. De har övat på sånger i flera veckor samt bakat både pepparkakor och saffransbullar´att bjuda föräldrarna på!

Luciafirare

Ingen av våra barn ville stå i barnhögen och sjunga utan ville hellre stå med oss. De sjöng dock med stor inlevelse med i alla sånger!
Efter framförandet gick vi in och fikade, och barnen fick visa runt på avdelningen och berätta om allt som händer där om dagarna. Vi tittade i deras pärmar också där personalen dokumenterar saker de gör och säger. Jättekul läsning. Vi fick också veta att de är skojfriska små figurer; rektorn berättade att hon har svårt att minnas vem som är vem och detta har barnen utnyttjat. En dag sade de tvärtom, att Embla var Freja och vice versa och avslöjade sen mcyket stolta att "Nu lurade vi dig, Carina!".


Fika med pepparkakor och lussebullar

Efter en timme var det dags att säga hejdå och Embla blev jättebesviken då hon trott att vi skulle vara där hela dagen. Vi lämnade dem med varsin limflaska och lite papper att klippa så avskedet blev ändå glatt och smärtfritt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0