Helg med konstig dygnsrytm

Det har varit lite stökiga nätter med febrig Freja och orolig Embla, vilket resulterat i två kraftiga sovmornar både lördag och söndag. Inte ens förrän vid nio har de slagit upp de små bruna och innan vi vaknat och kollat morron-tv så har klockan hunnit bli över tio innan vi börjat med frukost. Skönt förstås, men samtidigt lite otäckt för man vet inte hur kommande dag och natt påverkas.

Lördagen tillbringades i pulkabacken och i badkaret. På söndagen åkte vi till farmor och farfar där farbror Janne och storkusinerna Fanny och Julia befann sig.
Även här blev det pulkaåkning, våfflor och bus. Pulkafärden började bra men efter halva vägen kom Freja plötsligt på att hon frös och började gnälla. Sen var det fel på nappen, och sen var det fel på det mesta. Det slutade med att jag fick bära henne den sista kilometern. Amrarna var låååånga efter detta kan jag meddela.

Eftersom barnen inte sov alls på hela dagen slockande de direkt vi rullade iväg hemåt med med bilen. När vi kom hem strax före halv åtta och lyfte ur dem ur bilen grät och skrek de i kör "gå och lägga oss, gå och lägga oss!" så vi bytte hastigt om till pyjamas och lät dem gå till sängs. Freja somnade ögonblickligen men Embla låg vaken till nio och sjöng små grodorna, läste i en bok samt pratade med Snutte och Kanna om dagen.
Föräldrarna fick en lång skön kväll och kunde se Solsidan och annat helt ostört.
Vi får väl se vad som händer i natt/i morgon bitti...

Här kommer lite bilder:


Än så länge glada och nöjda i pulkorna


Fanny hjälper till att öppna paket! (julklapp och 2-årspresent från storkusinerna)


Farmor läser sagor för intresserade åhörare
Notera att Freja alltid har stövlar på sig inomhus


resten av Jones-klanen slappar i soffan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0