Skön helg

Helgen är över och en ny vecka tar vid. Hoppas att barnen håller sig friska även denna vecka.  På fredag är dagis stängt så en arbetsdag går ju bort i vilket fall.
Helgen har varit slapp och ledig. På lördagsförmiddagen vaknade vi sjukt tidigt, runt sex, och vi hann med en tur utomhus på bob:arna innan mormor och morfar kom och hälsade på och roade barnen. Efter middagsvilan gick vi ut igen, den här gången till affären, och barnen gick på egna ben hela vägen dit. Det är väl åtminstone 1,5 km dit - det är ganska långt för så små korta ben!Även söndagen tillbringades mestadels utomhus: på förmiddagen åkte vi spark och sen pulka i backen, vi gick genom skogen och vi hälsade på hästarna. Till lunch serverades spagetti och köttbullar och de åt som aldrig förr.
Embla har suttit till vänster och Freja till höger....På eftermiddagen åkte vi till Rusta och köpte fluffiga mattor att ha nedanför barnens sängar då det händer att de trillar ur om natten, och sen släppte vi loss dem i köpcentrumet en halvtimme. Det var mycket uppskattat att springa, åka i rulltrappor, se på folk m.m. En del i den sociala träningen.
Middagen slukade de också. Freja åt två stora portioner ris och indisk lammgryta på nolltid, hon som brukar vara så kinkig. Kanske hon är i en tillväxtperiod?Fullt upp

Här var det länge sedan uppdatering. Pappan har fått dra ett stort lass denna vecka med sitt egna jobb, lämningar och hämtningar på dagis, och täcka upp för mamman som jobbat mycket och varit borta på tjänsteresor.

Nu stundar helgen och den är obokad hittills, förutom besök av mormor och morfar på lördagförmiddagen. Får väl försöka ta tag i det där med att städa....

Barnen är i alla fall friska och har varit hela veckan på dagis. De har ätit frukost där flera mornar också och blev besvikna i morse då mamman tog sovmorgon och lät de äta hemma för att sen gå till dagis.
Här är de fångade på film under lite kvällslek. Tyvärr upptäckte de att jag filmade för då vill de vara med och filma istället för agera framför kameran :-)


På kalas!

Förra söndagens kalas blev ju uppskjutet till idag, så vi packade in oss i bilen och åkte till mammas kusinbarn Albin som fyllde tre år. Där fanns barn (med tillhörande föräldrar)i blandade åldrar, leksaker, kakor, bullar, tårta i överflöd och barnen fick stifta bekantskap med sin första fiskdamm! Jättespännande tyckte de och sken som solar när de fick napp i form av en påse innehållande russin, mandarin och GODIS.


Albin har blåst ut de tre ljusen


Tårta är gott!


Socialiserar sig


Hello KittyKitty är en figur de känner igen och gillar. Idag kom det två paket från gammelmoster Birgitta innehållandes varsin badcape! Embla blev själaglad och bar sin halva kvällen. Freja nöjde sig med sin glittrande tröja.

Tack snälla Birgitta och Åke!
PS, jag har massor av kläder jag ska skicka med er nästa gång till ert kommande barnbarn!

Magsjuka light

Det går magsjuka på barnens dagis och de ringde på onsdagseftermiddagen och sade att Freja drabbats. Mamman befann sig på tjänsteresa med planerad övernattning så pappan fick hämta hem dem båda och bereda sig på det värsta.
Det enda som hänt är att de bajsat lite lösare än vanligt - känns ju ganska onödigt att de ringer för en sån sak och kräver att man tar hem barnen och håller dem hemma resten av veckan. Det är bara att räkna in ytterligare tre vab-dagar. Suck.
Hur ska man få nåt jobb gjort?

Så här glada var de i alla fall när mamman hastade hem på torsdagseftermiddagen, efter att ha förväntat sig en syn med nedspydda barn, sängkläder och annat:I morgon är det min tur att vara hemma.

Inställt kalas

Idag var det meningen att vi skulle till mammas kusinbarn Albin på treårskalas, men Embla har haft feber under natten och förmiddagen, och födelsedagsbarnet var också sjuk så kalaset flyttades fram. Hoppas på en friskare söndag nästa vecka!

Istället tog vi det lugnt hemma och barnen fick sova ordenligt på eftermiddagen som kompensation för gårdagens uteblivna vila.

På sena eftermiddagen kom mammas kompis May m. familj på fika efter deras besök i slalombacken. Vi bakade chokladkaka till detta och barnen fick slicka vispen, det bästa de vet nästan.Så i morgon börjar VAB-karusellen igen, hoppas på färre dagar nu i vår eftersom schemat är späckat för båda föräldrarna, och många tjänsteresor att företa för mamman.


Julgransplundring


Idag har vi varit på julgransplundring i Pylonen!
Farmor följde med.Först  dansade vi runt granen vilket var väldigt främmande för barnen. De hängde inte med alls i varken dans eller sång utan stirrade mest på andra.
När de blivit mer hemtama sprang de runt i hela stora muséet och klättrade i och ur bilar, lade pussel i barnhörnan och var allmänt springsugna.


Freja har hittat ett flygplanDet bjöds på fika (mängder av bullar, kakor och saft IGEN), mera dans och sen kom tomten och delade ut påsar. Ha-begäret vann över rädslan och de fick med sig varsin påse innehållandes godis, reflexer och pyssel.Eftersom plundringen förlagts under eftermiddagen hanns det inte med någon middagsvila idag och Freja somnade ståendes (!) i vagnen på hemvägen.  Embla tog en tupplur på en halvtimme i sin säng.

Hos tandläkaren

Idag var det dags för tandläkarbesök!


Embla i väntrummet.

Vi har varit ganska duktiga på borsta tänder på kvällarna det senaste halvåret. Före det var det väl si och så...
Vi pratar med barnen om tandtroll som kommer om man dricker läsk och äter kakor bland annat, så de vill gärna att vi hjälper till att ta bort tandtrollen!

Freja ville inte öppna munnen när den snälla tandsköterskan frågade, men hon lyckades räkna till 16 små tänder i hennes mun. Embla visade glatt och gärna upp sin fina tandrad för "doktorn", gapade stort och visade hur man använder tandborsten. Embla har fler tänder.
Sen fick de åka i stolen, och så fick de varsin tandborste och en liten sköldpadda med sig därifrån.


Freja ville varken visa gapet eller sitta ner.
Slut på det roligaNu är tre veckors ledighet från jobb och dagis till ända. Barnen har nog haft den bästa tiden i deras små liv - mamma och pappa har varit hemma hela tiden, det har regnat paket och bjudits på tårta var och varannan dag. Huset har varit fullt av roligt folk eller så har vi varit ute på diverse besöks- eller shoppingrundor. Inte en lugn stund.
Barnen har varit upp till både tio och elva om kvällarna och sovit till nio.
De har träffat tomten, fyllt två år och fått nya sängar.

Helgen har gått åt till att förbereda dem för att det är dags för mamma och pappa att gå till jobbet och för de att gå till dagis. Vi har sagt att fröknarna saknar dem och det ska bli roligt att träffa dem och alla barnen igen. De har nu förstått (?) att i morgon är det dags och de protesterar inte längre utan säger självmant att "i morron dagis".

Våren blir tuff för de små. Mamma har fått ny tjänst och således mer jobb att sätta sig in i och pappa har fullt upp med kurser hela våren till skillnad mot den "slappa" hösten som varit. Det kommer att innebära långa dagar på dagis, lämna redan halv åtta så de äter sin frukost där och hämtning strax före fem.
Vi mjukstartar dock denna första vecka.
Umgängesproffs

Året har börjat med besök på hemma- och bortaplan i princip varje dag och för barnen har det nu blivit en vana.

Först var det nyår, och sen kalas och nu trettonhelg och varje dag har det varit någon här eller så har vi varit borta.

I tisdags var det kalas, i onsdags kom farmor, farfar, Anki, Rasmus och lilla Ofelia hit på eftermiddagen. På kvällen åkte mamman, farmor och Rasmus till Stora Kopparbergs Kyrka för att höra Anki sjunga Juloratoriet. Pappa och farfar var hemma och såg efter de tre barnen. Efter konsertens slut åkte vi alla hem till oss igen och frossade i enchilladas och vatten/vin/julmust. De bröt upp strax före tio på kvällen och de här små barnen somnade inte förrän långt efter halv elva.

torsdagen var vi bjudna till mormor och morfar. Där blev det middag och barnen sprang sin vanliga löprutin - fram och tillbaka i korridoren tills de föll utmattade till marken.

fredagen åkte vi till farmor, farfar, Anki, Rasmus och Ofelia igen. Där fick vi också förmånen att träffa en bloggläsare/tvillingfamilj/kompis till Anki - tvillingkillarna Lasse och Jonathan som är jämngamla med Freja och Embla. Så fem barn och åtta vuxna trängdes ihop i rummet - festligt värre!

Allt går inte att köpa för pengar....

...eller konversationer att minnas:

-mamma, mer kaka!
-nej, men kakorna är slut nu, det finns inte flera.
-mamma, gå 'ffären morron köpa MER kaka!

---

-mamma, titta bilder farmor!
vi bläddrar igenom bilderna som finns i mobilen
-nu har vi sett alla, nu är det slut på bilder.
-mamma, gå 'ffären morron köpa MER bilder!

Tvåårskalas och paketregn

Vi skulle inte ha något kalas, men släkten ville så gärna träffas så naturligtvis fick de komma!

Vi smygfirade lite igår på den riktiga födelsedagen med att montera ihop Ikea-köpet som stått gömt nere i källaren länge. Det tog nästan hela dagen, riktigt fint kök må jag säga. Barnen tyckte det var jättekul och lekte mycket med det. De stoppade in Snutte och Kanna i "mikrovågsugnen", monterade bort vasken och "brände" sig på plattorna.Långt in på kvällen fortsatte leken.Sen var det två kalas på tisdagen - först kom mormor, morfar, morbror, gammelmostrarna Pinne och Maj-Lis, mammas kusin Sara med sina två barn Albin och Astrid. De fick jättefina paket med bla Pippi-förkläden, mjuka katter, dockvagnar och pengar i en fond!De var helt oblyga, Embla grät inte en endaste gång utan stegade morskt fram till de nygamla ansiktena och ville leka och visa sina saker. De börjar väl bli vana med en strid ström av folk som kommer och går. Det blev tårta och lek hela eftermiddagen. Freja ville inte äta tårta men väl av kakorna. Sen försökte vi få dem att sova med dåligt resultat. Embla lyckades somna i en kvart men för Freja blev det inget.Kalas nummer två startade, nu med pappans släkt - farmor, farfar, faster Anki och Rasmus och lilla kusinen Ofelia. Även här haglade paketen: jättefina kläder från POP, pussel och duplo. Sen upprepades det med tårta och lek.Nu är klockan en bra bit över nio och de små övertrötta kämpar tappert på sitt rum med sömnen. Jag har lett dem tillbaka till sina sängar lätt 30 ggr, utan att överdriva. Nu har jag tappat tålamodet och börjat gapa och skrika åt dem vilket ju sällan hjälper....

Freja och Embla, 2 år idag!

Grattis töser på tvåårsdagen!Av transportpolitiska skäl firar vi i morgon, och här finns en webannons!


Långväga besök

Mammas kompis Eva (Iiiba, som barnen säger) kom förbi en snabbis med sina tre barn. Mannen hade hon skjutsat till tåget för vidarebefodran till deras hemort, Bryssel.
Det blev en intensiv timme som började med att Embla i vanlig ordning tjöt i tio minuter som hon alltid gör när hon  träffar människor hon inte känner igen, sen blev det bullar och sen skulle flickorna visa sina sängar och leka spöke med gästerna.

Här är tre flickor fångade på bild. Ingrid är sex år gammal.


Nyårsaftonen 2010Vi firade nyår på samma sätt som vi gjort de senaste tio åren, med några undantag, tillsammans med Tomas, Annelie och deras tre barn i åldrarna 8-14 år. Deras barn älskar små barn så vi hade fantastiska barnvakter hela kvällen, tack för det!
Vi såg knappt röken av barn på hela kvällen, de var fullt upptagna i lek- och sovrum där de företog sig allehanda hyss och gav de vuxna gott om samtalstid, något vi absolut inte är bortskämda med.

Vi åt en klassisk trerätters med både skaldjur och oxfilé och inledde det hela med champagne och pommac.
Flickorna var mycket förtjusta i sina paljettklänningar:


Freja


och Embla

Timmen blev sen innan dessa små kommit till ro i sina sängar, men det var ju ändå årets sista dag. De bjussade på sovmorgon idag till nio så ingen skada skedd.

God fortsättning!RSS 2.0