Stockholm i ord och bild

Nu äntligen kommer en rapport från en intensiv helg i huvudstaden.

Barnen tog glatt sina ryggsäckar och satte sig snällt i resevagnen på fredagsmorgonen för promenaden till tågstationen. 2,5 timme på tåg är väl ungefär vad de klarar av utan att riva hela vagnen. Det är lite meckigt att få på två barn, väskor och en vagn samtidigt med hundra andra som skall trängas men allt gick bra.

Här lämnar vi Borlänge

Väl framme i staden möttes vi av faster Anki och kusin Ofelia. Efter en kort bussresa som Embla inte tyckte om var vi så framme. Tre tjejer gjorde sen allt de kunde för att ta fram varje liten leksak som fanns samt sprida ut dem i varje vrå i lägenheten. Lite slagsmål och lite kramar mellan varven. Lunch och vagnpromenad inkl tupplur stod sen på schemat. Eftermiddagen tillbringades i en närliggande lekpark och alla barn fick chansen att röra på benen lite mer efter den stillasittande förmiddagen.

Alla leksaker måste undersökas grundligt


Tre trallande jäntor i Tessinparken

Kvällen tillbringades hemma med mat och godsaker, bolibompa och lek. Att sova i Ofelias stora säng var skojigt tyckte alla utom Ofelia som blev förvisad till spjälsängen igen. Det tog lååång tid att söva de här små madamerna trots sen timme.

-------

På lördagen var det strålande väder och Skansen stog på schemat. Vi åkte bergbana, tittade på älg, björn, räv mfl, klappade getter och åkte rallybil. Roligast var bilarna och en påfågel som strövade fritt.

Bergbana är lite läskigt


Man kan mata geten med pinnar!


Bilen var så rolig!

----

Söndagen blev en regnig historia. Det vräkte ner precis hela dagen så vi fick vackert hålla oss inomhus.


Här står vi på Stockholm C och väntar på tåget


Och så här roligt kan man ha på tåg!

Två små töser somnade sen inom tio minuter efter läggning. Skönt för alla inblandade.

Tusen tack familjen Jones-Ringborg för att ni tog emot oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0