Freja i rampljusetFreja ville också sjunga för kameran, men drabbades av scenskräck!
"Det pommer snart", säger hon. :-)

(Pommer=kommer)

Embla i rampljusetEmbla ville gärna få sin sång förevigad på film! Sen ville hon titta på resultatet om och om igen....
Visst är hon duktig?

En slitsam vecka till ända

VAB hela veckan som sagt. Nu är de i princip friska och det märks att vi varit hemma och nötit på varandra alldeles för länge. Det gnälls och knorras från alla håll, vansinnesutbrotten från Embla har mångdubblats och de två små är ständigt i luven på varandra. Det bits, rivs och slåss - och så grin på det.

Idag var dagen en timme kortare så vi skippade helt sonika eftermiddagsvilan för att över huvud taget ha en chans att få dem i säng till kvällen. Vi tog en vagnspromenad på eftermiddagen så de nickade till en halvtimme. Läggningen gick hyfsat och de sov före nio i alla fall.


Här äts det ostkrokar framför tv:n


I morgon blir det dagis!


Det där skulle jag aldrig ha skrivit....

...om lugn, harmoni och sjuka barn.

Redan på lördagsnatten ropade Freja på mamma och levererade sen en liten spya på golvet. På söndagsförmiddagen insjunknade sen Embla oförklarligt i mystisk sjukdom som gav henne 40 graders feber från en minut till en annan.

Detta satte stopp för våra planer att åka och fira farmor, så farmor och farfar kom till oss på eftermiddagen istället. Vi firade med god mat, smörgåstårta och gräddig tårta, dock utan present för den kommer att levereras senare. Alla  inkl. Freja åt med god aptit.


Farmor underhåller med Pegart

Tårtan och allt kom upp sen i sängen när hon lade sig för kvällen. Hej och hå.
Emblas höga feber höll i sig och gick inte ner med Ipren ens. Det blir nog VAB hela veckan....

Nu är det onsdag och de har frisknat till hyfsat men är väldigt hostiga och har grönt snor.

Här är några bilder från en solig eftermiddag på uteplatsen:


Lugn och harmoni

Veckan har varit lugn och harmonisk överlag. Några halvtimmeslånga vredesutbrott från Embla bara men hon har fått reda ut dem själv och kommit till oss när hon skrikit av sig.
Barnen har stigit upp med glatt humör varje morgon, klätt sig utan större motstånd och promenerat med pigga steg mot dagis. Hämtningarna har gått bra och kvällarna hemma har mestadels kantats av lek, bus och skratt.
Det känns som att någon slags rutin satt sig. De har ju varit på dagis i två hela veckor nu - utan sjukdom!

Denna lördag började tidigt, redan före halv sex var det full rulle i vår säng med leksugna barn.
Vi tog bilen ner på stan på förmiddagen för att fönstershoppa. Det var en rolig aktivitet tydligen. Barnen spatserade nöjt och tittade på allt och alla (de få som är ute i vår folktomma stadskärna), kollade i skyltfönster och plaskade i vattenpölar.
Här är några bilder:Efter lunch somnade de nästan direkt och fick sen sova tills de vaknade av sig själva, för att komma ikapp. Två timmars vila blev det.
Nu är klockan halv tio och huset är lugnt sen en halvtimme tillbaka. Hoppas på sovmorgon i morgon!


Hård hud


Embla har drabbats av hård hud under fötterna (hälarna) - något som jag trodde det tog tiotals år och hundratals gångna mil att uppnå.
Vi var rädda att hon går fel eller lider av hälsprickorna så därför bokades det tid hos farbror doktorn idag. Hela veckan har hon väntat med iver och pratat mycket om att få gå och visa upp sin fot. Hon är synnerligen intresserad av vad som händer med foten och vill ha "krämen" och smörja så den "inte bli hård".

Doktorsbesöket gick mycket bra, Embla visade upp foten och svarade "bajs" på alla frågor som ställdes. Hon hälsade och avslutade besöket med ett rungande "bajs!".

Doktorns ordination var att smörja med mjukgörande salva typ Helosan, samt ev fila lite försiktigt. Så var det med det.


05:40-förbannelsen

De senaste morgnarna har inletts exakt på slaget 05:40. Är det inte den ena så är det den andra.
Här nedan ses Freja i arla morgonstund när hon ska "titta lite tv".För att balansera det hela så är vi just nu inne i ett mycket trevligt läggningsförfarande - prick 20:00 så låter de sig få sina tänder borstade och sen lägger de sig utan knot. Tio över åtta sitter/ligger de som ljus i sina sängar och läser böcker på egen hand i en halvtimma innan de sakta somnar in så sött. Inget spring, inget skrik och inget eeeevigt sagoläsande, ryggkliande, handhållande etc.

Så skönt att få sina kvällar tillbaka!

(så länge det nu varar....)

Mums-mumsEfter en jobbig helg med mycket skrik och hårda ord från både barn och föräldrar, försöker vi avsluta helgen med något gott!


I vårsolens glans

Idag var det väckning 05:40 då Embla bestämt att hon sovit nog. Freja vaknade strax därefter och sen var det projekt nakenfis och bolibompa som gällde för de små. Strax efter sju gav mamman upp och klev ur sängen och började dagen på allvar.
Efter frukost gick vi på promenad i omgivningarna, gick uppför skidbacken några gånger och sprang ner (vilket är lika roligt som att åka pulka) och tog igen oss i solen ett slag.Sen blev det pannkaka till lunch och eftersom det var så soligt, varmt och fint så släppte vi ut vilddjuren på uteplatsen en stund och snacka om att det blev aktivitet! De for runt som skållade troll och började gräva i snön, klättra och springa fram och tillbaka. "En stund" blev en ganska lång stund - i över en timme var de ute och vägrade komma in. Till slut lät de sig övertalas efter löften om kakor inomhus.


Senaste inköpen

Det börjar faktiskt bli vår!

Detta märks framför allt att barnens kläder numer återfinns i torkskåpet på dagis vid hämtning. Förra årets regnkläder är nu urvuxna och nya inhandlade. Den här gången snålade jag och handlade regnjacka och galonbyxa på ICA MAXI för att ha på dagis. Det behövs väl en uppsättning här hemma på sikt också vad det lider.
Embla valde blått/orange och Freja valde rött/gult.Ett litet POP-inköp blev det också i form av windstopper fleece, vårmössor och regnvantar (syns ej i bild).
De här har jag inte tagit fram ännu så vem som får vilken uppsättning återstår att se, men jag gissar på att det blir grönt för Embla och rött för Freja.Nu återstår inventering och eventuellt komplettering av gummistövelslagret!


Uppfinningsrikedom

De börjar bli sluga, de små. De står gärna och tittar när mamma gör saker i köket, på varsin köksstol som de drar fram till arbetsbänken. På senare tid har de där stolarna flyttats längre och längre från bordet och närmre och närmre spisen och annat farligt.
Eftersom köksstolar är väldigt otympliga när man är en tvärhand hög har de nu kommit på att de hämtar sina små stolar från sitt lekrum istället.
Dessa stolar återfinns nu över hela huset och används till att tända och släcka lampor, öppna dörrar där vi sen tidigare vänt upp handtagen så att de inte ska komma åt dem, komma åt bullar och kakor som tidigare legat på hög höjd etc etc.I övrigt har helgen bjudit på finväder och lagoma aktiviteter. I lördags var mormor och morfar här och så var vi till Kupolen på blixtvisit och åkte i "roliga trappan". På söndagen tog vi långpromenad (för de med korta ben) till affären, klättrade på snöhögar samt besökte vänner med hund.Helgerna blir långa numer då vi begränsat deras middagsvila till max en timme. Sover de så länge de vill (2-2,5 timmar) blir det stört omöjligt att få de i säng på kvällarna.

Nu väntar en tjänsteresa för mamman (endast en natt borta) och sen jobb som vanligt. Det blir dagis i morgon och så hoppas vi på en frisk och kry vecka för alla inblandade!


Äntligen dagis!

På torsdagen var de äntligen såpass friska att de kunde gå till dagis! Detta VAB:ande tar knäcken på oss - ingen av oss har ett sånt jobb att någon annan gör det om vi är borta, så VAB betyder jobba ikapp på kvällar - kvällar som annars skulle ägnats åt städ, disk, tvätt, egentid etc.
Lägg därtill extremt jobbiga nätter med bara några få timmars sömn så förstår ni att det varit tuffa veckor. Farfar har fått rycka in några gånger och passa några timmar när någon av föräldrarna varit tvugna att samtidigt gå på viktiga möten, tack för det.
Största delen av både januari och februari har gått i sjukdomens tecken. I februari tex var de på dagis endast sju av 20 dagar.

Embla är inne i en mycket viljestark period. Vi tassar på tå runt henne för att inte framkalla något vredesutbrott. Hon bryter ihop på nolltid för att hon inte vill ha mössa, vill ha mössa, fel mössa, fel skor, inga skor, fler skor etc etc etc. Synnerligen påfrestande. Hoppas perioden inte blir långvarig.

Nedan en liten film på "sjuklingarna" när de fick roa sig i diskhon ett tag - att leka med vatten funkar i princip alltid!


Inget dagis i sikte....

Nej, det blev inget dagis idag heller. Och inte i morgon. Kanske på torsdag?


RSS 2.0