Nya friska tag!

Nu är barnen friska från snor, hosta, feber och örvärk. Låt det stanna så de resterande fyra veckor som är kvar innan sommarledigheten nu. Det är ju dessutom kortveckor på dagis ända fram till avslut.

Förra veckan var det flickvecka, då pappan var borta på tjänsteresa två nätter. De frågade efter pappa ett par gånger och lärde sig snabbt att pappa skulle komma hem på lördag, med lördagsgodis. :-)

Vi tittade på mopedrace en dag:

Igår firade vi mors dag med ett besök på restaurang. Vi hade med oss mor- och farföräldrar också.
Farmor tog ett kort på hela familjen. Det finns inte många såna kort har jag upptäckt då det är mest jag som står bakom kameran.Nu väntar alltså en tredagarsvecka på dagis, sen ledigt igen i fem dagar!Försenade helgbilder

Förra helgen bestod av kusinbesök, tremänninsgdop och cykelsöndag.

På fredag kom kusin Ofelia med föräldrar och farföräldrar. Ofelia lekte med alla leksaker till tvillingarnas stora förtret så de gaddade ihop sig och såg en gemensam "fiende" i sin kusin. Men mellan varven lekte de allihop tillsammans också.

Här äter de mat i samförstånd.

På lördag var det dop i Leksands kyrka med efterföljande festligheter i bystugan. Tyvärr togs inte en endaste bild under dagen, men barnen var duktiga i kyrkan. De fick först rita lite i lekhörnan, sen sjunga med i några psalmer för att sen gå fram och titta när Astrid döptes. I bystugan sen fick de springa fritt tillsammans med andra barn. Dock tyckte de att läsken var mest intressant. De drack glas efter glas och tryckte i sig tårta och kakor.

I förebyggande syfte placerade sig sen mamman med en hink i baksätet för hemfärd vilket visade sig vara ett klokt beslut. Alla godsaker kom upp för den stackars Freja - i hinken och inte över hela bilstolen! Som tur är verkar hon inte må dåligt av att spy, när hon fått ur sig lite så mår hon hur bra som helst sen.

Söndagen bjöd på finväder och inga åtaganden så vi badade utomhus, cyklade till olika lekparker och avslutade med glass på restaurang!Vår lilla Embla!Embla är så sjuk stackarn. Hög feber hela dagarna och nätterna. Idag ordnade vi ett läkarbesök åt henne och det visade sig att hon har öroninflammation på båda sidor! Stackarn har haft det så jobbigt främst på nätterna, varit jättehet och bara legat och skruvat och vridit på sig.

Hon är den i familjen som nu är en van sjukhusbesökare. Först var det akuten när hon var liten och hade kolik. Sen har hon varit på VC för förkylning, för svullet öga och för en hård fot.

Nu är i alla fall dundermedicin inhandlad så nu ska hon väl bli bra snart!


Vår duktiga Freja!

Embla är sjuk hemma och ligger mest i sängen eller bärs runt av mamma, vilket gör att Freja måste leka på egen hand, somna och sova ensam i sitt rum samt att vara själv på dagis hela dagarna.Hon är så duktig vår Freja! I går kväll lade hon sig ensam i sitt rum och sov där hela natten. I morse klev hon upp utan större protester, åt sin frukost och lät sig påklädas för att sen komma in till mamma och Embla och vinka hejdå med det största leende jag nånsin sett! Hon delade ut kram och puss och berättade att hon skulle till dagis.
När mamman skulle bädda hennes säng på förmiddagen så visade det sig att hon under kvällen före bäddat ner en docka och en gris jättefint i Emblas tomma säng, kanske för slippa vara "ensam"?


Nya rumskamrater?När man klär sig själv...

...blir det inte alltid snyggt.Freja i långklänning och baggy jeans och Embla i en minst sagt färgglad kombination.
Freja har för övrigt deklarerat att hon inte vill ha något annat än klänning på sig, så det är väl bara att gilla läget.

Mamman är hemma med en stekhet Embla idag. Hon drabbades igår kväll av plötslig hög feber och har haft en jobbig natt och dag idag. Andra veckan med VAB nu...


Sommarskor till salu!Jag buzzar vidare för siten loppi.se och har lagt upp en annons och en auktion på sommarskor för små töser!

Det är enkelt att annonsera och Loppi.se skänker en procent av sina intäkter på årsbasis till organisationer och projekt som arbetar för barn och/eller miljö. Bra va!?

Du hittar mina annonser/auktioner här.

Födelsedagsfest

Ett försenat inlägg från helgen som gick!Barnens morbror "Spidde" har fyllt år och istället för present samlades vi hemma hos oss och grillade och umgicks på lördagen. Vi hade tur med vädret och kunde till och med sitta ute och äta. Kaffet fick vi ta inomhus då det snabbt blev kyligt när solen försvann bakom berget.


Här är födelsedagsmorbrornVi räddade en groda ur poolen som barnen sen ville ta hand om. De gav den färskvatten och gräs att äta. Freja lyckades få över den i en liten hink sen och gick runt och bar på den tills mamman pånytt räddade den ur denna nya "fälla".

Söndagen bjöd på regn, trötta vuxna och bråkiga barn.
Vi återupplivade tältet som vi slog upp inomhus och där flyttade de in omedelbart tillsammans med alla sina leksaker! :-D
"-Inte dela den!!!"


Här ska det bara ätas STORA bananer, HELA kakor, bullar och smörgåsar och de blir helt förtvivlade om de bara får hälften av nånting!
Frasen i överskriften hörs ljuda så fort man tar fram en frukt till exempel. "-Inte dela den mamma. Vill ha HELT äpple!"

Jag vet inte om detta beror på tvillingkonkurrensen eller att de vill vara stora flickor men jag gissar på det förstnämnda.
Likadant om de ska få något att dricka i ett glas så är det fullt glas som gäller, "vill ha MYCKE dricka!!", inga småskvättar duger här inte. När det serveras mat så måste det vara hela köttbullar/fiskpinnar/korvar - är de delade så har man ett utbrott att vänta.

Det är ju roligt nästan jämt.

Vi vabbar resten av veckan nu eftersom de återigen blivit hemskickade från dagis. De är inte riktigt krya så nu får det bli långledigt för rekreation! (för barnen - inte för oss vuxna...)
Det innebär att vi missar festen på torsdag där barnens projektarbete om luft avslutas. Vi får hoppas på fint väder så vi kan vara utomhus hemma åtminstone!En tvillingförälders 10 budord

Jag hittade den här på Familjeliv.se och stal den. Texten är skriven av signaturen Aina78.
Vädigt träffsäkert!

  1. Du skall icke köpa olika sorters bebisstrumpor, EN färg, EN modell - annars får du ett helvete
  2. Du skall inhandla kjol eller byxor med VÄRLDENS STÖRSTA fickor till dig själv - ty du kommer alltid ha famnen full (en nappflaska, 8 nappar, en matningssked och en mobil MÅSTE få plats. Minst.)
  3. Du skall icke räkna med att ha fina kläder. Om ni är på fest, ha på en kofta till barnen är i säng - sedan kan du ta av spyor och barnmat och visa en tjusig top under (visserligen med en V-formad spyfläck där koftan delade sig, men lite får man leva med)!
  4. Du skall äta ditt dagliga bröd när du KAN - inte när du VILL (för då får du inget)
  5. Du skall sminka dig i en optimal ordning så att du inte ser koko ut om du blir avbruten och sedan glömmer eller inte får tillfälle att göra klart (börja förslagsvis med concealer på påsarna under ögonen)
  6. Du skall icke vara lyhörd för dina barns behov. Du skall istället göra ett schema för när det är OK att ha olika behov och följa det. Annars kommer du aldrig att räcka till. Äta och sova gör de på bestämda tider, inte när de verkar hungriga eller trötta. (Och du kommer att märka att de blir synkroniserade och urnöjda med detta! Det tar bara olika lång tid att komma dit).
  7. Du skall aldrig tänka i rättvisetermer när det gäller tvillingbebisar. Får du tillfälle att gosa och pussa på en av dem - GÖR DET! Ha inte dåligt samvete för att din andre guldklimp under tiden får ligga själv på filten. Nästa gång är det han som behöver dig 100%.
  8. Du skall icke lära dina barn att vagnen rullar när de sover i den. Jätteskönt att gå ut att gå ibland men den tiden de sover kan vara värdefull att ha till annat också. Typ sova själv.
  9. Du skall icke köpa ETT paket blöjor, NÅGRA burkar barnmat eller ETT paket välling. Du ska köpa så MYCKET du någonsin kan bära och lägga upp lager som är enorma. Ty annars får du tillbringa lika mycket tid i affären som hemma.
  10. Tänk gärna på vilodagen, du kommer definitivt att helga den. Men den kommer inte.


Tvillingföräldrar - känner ni igen er?

Köp resesängar!Har som Buzzador fått chansen att prova på annonssiten Loppi.se och har lagt upp en annons på barnens resesängar som bara blev använda en gång.
Klicka på bilden av sängen så kommer du till annonsen!Varannandagsprincipen

En dag med gott humör och få konflikter följs nästan alltid av en diabolisk dag med skrik och skrän med huvudvärk innan lunch. Samma princip gäller för nätter - efter en stökig natt med två barn i sängen kommer oftast en lugn natt utan nattliga besök.

Är det naturens sätt att se till att man klarar livhanken och kan ladda upp batterierna mellan tvisterna?


Kittytjejer hos farmor och farfar


Här är två glada tjejer på besök hos farmor och farfar, en solig dag i maj.
Vi har lekt vid sjön, i lekstugan och i släpkärran och så har vi ätit mat, munkar och bananer i stora lass.

Just nu VAB:ar vi efter rekordlånga sex friska veckor! Det är inget allvarligt, bara lite feber och snor hos Embla, men hon är pigg och vädret är suuuuper så det är inte sån stor börda att vara hemma faktiskt!
Idag kom lilla poolen fram också till deras stora förtjusning och mamman möttes av springande skrattande nakna barn vid hemkomst.

Vi blir hemma i morgon också men sen blir det nog business as usual på torsdag igen.

Vi säger GRATTIS till flickornas kusin Ofelia också som blir två år idag. Grattis!


It's such a perfect day...

Flickorna bjussade på sovmorgon till strax före åtta, vilket gjorde susen för både föräldrar och barn. Först en lugn och trevlig frukost, sen tog mamma och barn en lång skogspromenad i det fina varma vädret.Vi tog god tid på oss i skogen och sen lekte de med varandra (!) länge och väl på gården hemma så mamma kunde vila sig och laga mat.
Pappan kom hem efter en cykeltur och barnen ville tvätta sina bilar.Lunchen intogs med god aprit och efter en hel del övertalning lyckades de somna en timme innan mormor och morfar kom och hälsade på.
De tog med barnen till skogen igen och till lekparken så vi kunde avtäcka poolen och städa bort det sista av trädet som vi fällde i höstas. Skönt!

Sen blev det middag och lek igen. Tänk vad livet är enkelt när man kan vara ute hela tiden!


För sommarens resor...

...är ryggsäckar inhandlade. Dessa är de klassiska Fjällräven Kånken i miniformat - en babyrosa och en ljuslila.Vi har två resor inplanerade. Först till Stockholm helgen före midsommar för att hälsa på kusin Ofelia och gå på Skansen. Vi tar tåget dit så då är det bra om barnen kan bära några saker själva i sina nya ryggsäckar.
Sen funderar vi på en båtresa till Mumindalen under den senare delen av sommaren. Barnen tjatar redan om att "åka båt, hälsa på mumintrollen!"

Har inte visat dessa ännu men jag gissar på att Embla kommer att välja den lila och Freja kommer att nöja sig med den rosa.

Majbrasa
Valborg - eller "Sista April" som vi säger här - bjöd på sol och iskyla. Vi blev bjudna på middag av våra vänner Tomas och Annelie och deras tre barn. Efter mat och lek med Majas leksaker och med deras lilla vita trasselsudd till hund så gick vi ut för att dämpa barnens hyperaktivitet. Det finns en stor lekpark på området med många rutchkanor och annat. Det blev snabbt rätt sent så vi hann med att titta på brasan också. Barnen var helt fascinerade av branden och alla smällare, häxvrål och smatterband som fanns överallt.

På bilden ovan är brasan precis tänd.

Idag är det första maj och både farfar och farbror firar födelsedag. Grattis säger vi till er.
På tisdag blir dessa små filurer 2 år och 4 månader.


RSS 2.0