Första adventshelgen, del 2 (söndag)

Idag har det varit en händelserik dag. Den startade tidigt (runt sju...) med hopp i mammas säng, frukost och film (Toy Story 1,2 el 3 - nån av dem). Det ösregnade ute så det var bara att försöka hitta förströelse inomhus. Vi bestämde oss för att baka de där onämnbara bollarna av havregryn, choklad och smör.


Sen gav regnet med sig och vi begav oss iväg till julmarknaden i stan. Vi var tidiga så det gick bra att ensam hålla reda på två springsugna treåringar. Vi frossade i julpynt och paket! Jag hade lovat att vi skulle träffa tomten där och de var mycket spända på detta. När vi steg ur bilen fick Embla kalla fötter och vågade inte titta på (dock)tomtar i skyltfönstren, så fort hon såg nåt rött började underläppen att darra.

Granar och paket är dock ofarliga.

När vi betat av alla skyltfönster gick vi in i gallerian och där - i ett nästan tomt rum - satt tomten! Här hade man ju kunnat vänta sig att Embla skulle börja skrika av skräck men hon sprack upp i ett stort leende och sprang fram till tomten och började babbla om allt hon sett idag, vad hon ville ha i paketen och att snön skulle komma och gud vet allt. Freja ville nu inte prata med tomten utan höll sig på behörigt avstånd och tryckte i sig pepparkakor istället.

Här sitter Embla i tomtens knä, med ett paket i famnen.

Vi skrev sen önskelistor och lämnade in. På Emblas stod det "en grön tårta" och på Frejas "en vit tårta med socker på".

Efter detta gick vi ut igen och Freja fick syn på några hästar och ville absolut rida. Jag sade att hon skulle bli tvungen att rida själv för mamma kan inte gå bredvid och hålla i. Hon begrundade detta ett tag och sa sen att hon ville rida ändå. Sagt och gjort - på med hjälm, upp i sadeln och sen iväg. Fem minuter senare kom ekipaget tillbaka, allt hade gått bra!
Sen ville såklart Embla också rida så vi letade upp en häst till henne. Samma sak där, hon skulle få rida själv utan mamma, vilket hon gick med på. Så nu har båda tjejerna klarat av sin ridpremiär!

Freja rak i ryggen på en stor häst.


Embla i en lite svajigare pose på en liten häst.

Sen blev det lekpark med klätterställningar och rutschkanor tills vi åkte hem och hälsade pappa välkommen hem.
Lagom till att första snön började falla tände vi adventsljuset och drack glögg.
Nu börjar julen!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0