TuggummitjejenVår godisälskande tjej Freja har den senaste tiden gått och tjatat om tuggummi dagarna i ända. Jag vet inte vad hon fått det ifrån för vi använder knappt tuggummi i den här familjen. Hon påstår själv att hon fått tuggummi av Gerd (vår 80-åriga granne) vilket jag starkt betvivlar. :-)
På dagis går hon tydligen och stjäl blu-tac från väggarna och tuggar på.

I alla fall fick hon ett en dag och sen dess är hon fast! Hon tuggar och tuggar och tuggar. Här har det dock fastnat i en plastgaffel hon haft i munnen. Ibland fastnar det i nappen också.

Tanden igen...


Embla visar upp sin grå framtand - inte så snyggt men tandläkaren trodde att det nog inte var någon fara. Det togs röntgenbilder och de efterföljande tänderna såg oskadda ut, men man kan aldrig veta.
Har vi tur går denna grånad bort och tanden blir vit igen, man kan likna det vid ett blåmärke. Tanden har blivit mörk efter att hon slagit i den nånstans.

Embla var så duktig hos tandläkaren och gjorde glatt allt som tandläkaren bad om!

Tofsvippor
En morgon ville de absolut ha tofs i håret båda två, så så fick det bli!

Farmors hjälpredor

I helgen besökte vi farmor och farmor. Vädret var strålande och vi tog en skogspromenad för att hämta granris till farmors kreationer. Barnen knatade på i gott tempo trots att vi gick ganska långt (för de små benen i alla fall). De ville gärna hjälpa till att fylla säcken och att bära granris:


Efter promenad och mat behövde vi alla vila så farvoritfilmen med Emil kom på:


På söndagen kom mormor och morfar på besök så hela helgen har gått i umgängets tecken. Nu väntar en vecka med tjänsteresande och tredagarshelg. Det blir sista resan på ett tag för mamman nu (skönt) och så är dagis stängt på fredag så det blir att vara hemma. Å just det - vi ska ordna med en tandläkartid till Embla då hennes ena framtand plötsligt blivit grå! Hon är ju expert på att ramla och slå i framtänderna så tandläkaren får undersöka denna nu för att se hur stor framtida skada detta eventuellt kan bli.

En egen dator!Pappan har gjort iordning en gammal dator och ställt in i barnens rum. Den kan roa en stund, men framförallt lära ut några färdigheter! Favoriterna är måla bilder (de hamrar skoningslöst på tangenterna så färgläggs en bild) och bokstavståget (man ska matcha en bokstav på en nyckel med rätt godsvagn).Helg igen!

Ännu en vecka till ända. Barnen är friska och är på dagis. De väcks varje morgon vid sju, ovilliga att stiga upp. Embla säger varje morgon att "jag är fuuuk, jag kan inte gå till dagis", men hon glömmer det snabbt och knatar iväg med glada, friska steg. Märkligt att de får väckas och dras ur sängarna i veckorna medan de på helgerna studsar upp före sju minsann!

Den här helgen har de varit separerade stundtals, på eget initiativ. Jag brukar försöka dela på dem ibland men de ska alltid vara tillsammans och gapar "jag vill också" om man försöker göra något med den ena. I helgen som gått har vi bara varit hemma och Freja har velat vara ute med pappa och Embla har sagt att hon vill vara inne - så så har det blivit. Jag tror att det är bra för dem att vara ifrån varandra lite, odla sina egna intressen samt få en chans att utöva dem utan att en syster som bråkar och slåss hela tiden.
Freja har hjälpt pappa byta däck på bilen, och Embla har varit med mamma och läst böcker och lärt sig bokstaven E som i Embla. Nu går hon och identifierar E:n överallt! 
Sen har pappa och Embla varit i lekparken och de har handlat på Lidl medans Freja har varit med mamma.

Här är några bilder från en förmiddagspromenad vi gjorde i söndags:


Freja matar änderna i Vattenparken med gammalt bröd.


Embla poserar framför stora björnen på Biltema.


Vi fikar med pärondricka och bullar i Vattenparken.


Times flies...

Länge sedan uppdatering här. Veckorna går fort nu och är fyllda av jobb, tjänsteresor och matlagning för mamman, jobb och dagishämtning och -lämning för pappan. För barnen är det dagis på dagarna och tv på kvällarna. De sover gott om nätterna och det var flera veckor sen någon av dem kom in till oss under natten.

Vädret har slagit om till det kallare och förra höstens billiga overaller funkar en månad nu innan snön och den riktiga kylan kommer. Nytt för i år är att de kan sätta på sig vantarna själva, med tummen i rätt hål!

Favoritorden är "nej", "emil", "godis", "äckligt" och "bajs".


Här är två flickor på väg till dagis i morse, visandes frostiga höstlöv!
Bondemarknad

Förra helgen (jag ligger efter med bloggandet) var vi till årets sista bondemarknad. Vädret var kalas och barnen åkte traktor och gick på älvstrandspromenad.  Här är några bilder:Den här helgen har vädret varit ännu bättre med temperaturer på över 20 grader! inte illa för att vara OKTOBER. Vi har fått en hel del gjort i trädgården inkl vinterförseglat poolen. Barnen har varit ganska samarbetsvilliga och lekt med varandra på behörigt avstånd. Nu kan hösten komma!
RSS 2.0