Kvällsritt

En kväll när pappan var ute och cyklade med töserna träffade de på en häst vi brukar få klappa på. Det är en jättetrevlig kvinna som har hästen och hon erbjöd barnen en liten ridtur. Lyckan var stor hos de små!
Mamman var på tjänsteresa vid tillfället men barnen ringde (med pappas hjälp) på kvällen och berättade upphetsat om sin kväll.
Det kanske börjar bli dags att kolla upp vad det finns för ridskolor i stan?


Playdate

Idag hade vi Rasmus och Alice på besök. Med sin mamma såklart. Freja ville inte leka med Rasmus, men Embla tog honom under sina vingar i lekrummet och öste runt. Efter en timme blev det ombytta roller så Freja fick leka ordentligt hon också.
Alice ("mamma, är det hon i underlandet som ska komma?) sa inte så mycket men hon va söt, sa tjejerna.
Vi är väldigt dåliga på att socalisera oss när vi är lediga tyvärr, vi får försöka bättra oss! barnen tycker det är såååååå kul att gå på fest och att leka med andra barn, både hemma och borta. Tur att vi har några fester och dop framför oss i alla fall.

Dagisskapelser

På dagis pysslas det hela dagarna och det är grejer och teckningar/målningar till tusen som släpas hem varje vecka.
Inför påsken kom de hem med sina odlingar av krasse, solros och nåt slags gräs som nu står i köksfönstret. De vattnar själva och äter krasse direkt från krukan varje dag. :-)
Embla är så stolt över sin påskkärring med stirriga ögon

På skogspromenad

Våren har kommit av sig och det är kallt, blött och blåsigt mest varje dag. I söndags var det hyfsat väder så vi beslutade oss för att ta en lite längre skogspromenad med fikastopp.

Freja vill bara plocka tussilago

När man har gått uppför ett halvt berg är det gott med lite bulle och festis

Mitt ute i ingenstans finns en rastkoja där man kan få skydd och sitta ner en stund.

Kur

Freja, som varit risig en längre tid men nu blivit lite bättre, har fått sin första penicillinkur. I helgen sprack hennes ena trumhinna med rinnande var till följd. Verkligen äckligt men hon verkar inte lida av det. Sjukvårsdupplysningen gav till svar att när trumhinnan spricker slutar det göra ont, men det måste givietvis medicineras. Sagt och gjort, i morse blev det en tur till vårdcentralen, som efter en snabb titt i örat resulterade i ett recept i handen.
Nu blir det medicin i tio dagar, men som tur är smittar det inte så hon kan såklart vara på dagis som vanligt. Det smakar visst illa det här så vi får väl se hur vi ska kunna få i henne det.... Freja är allt annat än samarbetsvillig när det kommer till doktorer och medicin. Hon vägrar låta någon titta på henne, hon svarar inte på frågor utan gapar bara "jag vill inte, jag vill inte!" hela tiden, trots att hon innan besöken lovar dyrt och heligt att hon ska vara "snäll" och låta doktorn titta.

Partypinglor


Här har vi gjort oss iordning för att gå på fest! Klänningar från Kik kid.

Glad Påsk!

Vi firar påsk i parti och minut och passar samtidigt på att tacka Eva med familj för de fina kläderna som kom med kurir för ganska länge sen. Tusen tack! Mamman lovar att ringa någon dag..... :-)
Barnen älskar påsk för då äter man godis varje dag. Varje natt har påskharen varit på besök och fyllt på äggen. Makalöst!
Igår (långfredag) hade vi lite fest hemma med kompisar + 3 barn på besök. Eller barn och barn, de är nu i åldrarna 10-15 år. Vi åt lammstek, påsktårta och godis. Ikväll blir det fest igen, denna gång hos mammas moster Maj-Lis i Tibble.
Glad Påsk!

Vi fortsätter väl en vecka till med VAB....


Vi rider på hästar på Clas Ohlson i Insjön

Måndag: Hemma. Doktorsbesök med Embla (öroninflammation)
Tisdag: Dagis! Doktorsbesök med Freja (infektion i fingret)
Onsdag: Dagis! Freja spydde direkt hon kom hem och Embla spydde tre gånger på natten.
Torsdag: Hemma med spyiga barn.
Fredag: Hemma med till synes friska barn. Freja spydde på eftermiddagen och Embla ett par gånger på natten.
Lördag: Nu verkar de friska igen så en tur till mormor och morfar blev det.
Söndag: Friska (?)
Det kan inte bli fler sjukdomar nu alltså, det kan inte det.....

RSS 2.0