Insjödagen och kräftskiva

Lördagen blev en riktig aktivitetsdag. Först besökte vi Insjödagen tillsammans med mormor och morfar. Vi började med lunch på restaurang (dags att börja öva inför Spanienresan) och gav oss sen ut i vimlet. Vi köpte munkar och lördagsgodis och så ponnyridning förstås.

 

Katalogsläpp från Clas Ohlson blev det för vissa, och trähästridning för andra...

Efter detta for vi till grannstaden dit vi var bjudna på kräftskiva hos mammas vänner. Barnen röjde för fullt med värdparets barn och leksaker så vi vuxna kunde ägna oss åt de härliga skaldjuren, vuxenprat och snaps (för vissa).

 


Hem i förvandling

Här var tidigare lekyta med barnsaker

Vi försöker rensa bort lite bäbissaker och barnanpassningar i hemmet för att få plats för våra saker som tidigare rensats bort/skuffats undan när barnen började bli rörliga.
Skötbordet är borta, barngrinden i trappan står numer alltid öppen, växasängar utbytta till våningssäng och nu har vardagsrummet vuxenfierats en aning.
Leksaksspis och dockskåp har fått flytta till barnens lekrum.

Vagnen har vi knappt använt på hela sommaren, och nu när vi bytt dagis så är det så nära att de med lätthet går dit, även vintertid. Den får väl vara kvar över vintern så får vi avyttra den till våren. Vi står i valet och kvalet om vi ska ta med paraplysulkyn till Mallis eller inte, annars får den gå vidare till bättre behövande också.

Paradisgården


Efter åtta veckors sommarlov i hemmamiljö är det så dags att gå till dagis igen. Nytt dagis med nya fröknar, nya lokaler och nya små kompisar, vilket betyder inskolning.

Första dagen var det en timmes närvaro för att känna in sig.  Embla var ovillig att följa med in men lät sig övertalas efter en stund. Pappa var med hela tiden såklart.

Dag 2 - Frukost hemma sen dagisvistelse fram till lunch. Pappa var med.

Dag 3 - Frukost hemma sen lämning på dagis, hämtning efter lunch. Det gick jättebra att lämna och att vara själva där. De fick korv till lunch.

Dag 4 - Som dag 3, hämtning efter lunch. Mamma lämnade och hämtade.

Dag 5 - 9-12:30 inkl lunch.

Nästa vecka kommer de att gå mellan 9-15 ca, efter det blir det hela långa dagar igen, 8-17. Hoppas på en frisk höst!

Nu ska jag  göra iordning lite klädpaket samt gå igenom höstens eventuella behov av regn- och överdragskläder. En rensning i garderoben behövs nog också.

Trevlig helg!


Pass

Barnen har fått sina första pass! Vi hade tur med kort kö på polisstationen så fotograferingen gick över förväntan. Freja är ju annars sådär att hon "VILL INTE!" när det är något viktigt man ska göra, men detta ställde hon upp på. Embla gick in för det hela med liv och lust och satt blickstilla även långt efter att kortet tagits.


Pappavecka, och rum i förvandling

Denna vecka som gått har varit pappas vecka, då mamman har jobbat och barnen ännu inte börjat dagis.
De har målat brädor till vindskivor, cyklat, plockat hallon m.m. En del inköp har det också blivit - bland annat dessa trehjuliga sparkcyklar.
 
 
Bär finns det gott om så det har blivit både sylt och paj.
 
 
Hela söndagen gick åt till att tömma barnens sovrum och montera upp en ny säng. Det är platsbrist i rummet och helt hopplöst att hålla rent så efter ett par besök på möbelaffärer i andra ärenden hade barnen fattat tycke för en våningssäng. En stycke "familjesäng" inhandlades och monterades upp i det lilla rummet - en utmaning kan jag säga. Freja skall sova överst och Embla underst. Eller om de båda ska sova i nedersta sängen - de har inte riktigt bestämt sig ännu. Vi får väl se hur det går inatt.
 
 
Detta är för övrigt sommarlovets sista dag, i morgon börjar nya dagiset! Förvisso med bara en timmes närvaro men ändå!
 
 
Godnatt!

Tjejvecka

Veckan som gått har vi varit själva hemma då pappan varit i Portugal med "grabbarna". Det var för övrigt också min sista semestervecka så det gällde att ta vara på dagarna.
Veckan började med försök att skjuta dygnet lite mer rätt. Det är väckning här klockan 8 (annars sover de gärna till 9-9:30 med sena nätter till följd) och läggning senast 21. Det gäller att försöka skapa sig lite egentid, plus att förbereda för jobb/dagis-tider som ju lurar runt hörnet. Det har väl gått sådär. Det är svårt att få dem i säng på kvällarna.Vi har roat oss hela veckan med skogspromenader, shopping, cykling och så fler promenader. Vi hälsade på hos mormor och morfar en dag, plus att de var här två eftermiddagar. I helgen var farmor och farfar här och barnvaktade medan mamman var på bröllop och roade sig. Barnen skötte sig exemplariskt och lämnade huset på söndagsmorgonen så att den ömma modern fick sova ut. Sen var det hämtning av pappa på söndagkvällen och så snipp, snapp, snut så var veckan slut!

Nu blir det pappavecka eftersom mamman börjar jobba.

RSS 2.0