Slutnappat!

Freja har tagit det mogna beslutet att lämna alla sina nappar till tomten, i utbyte mot ett alldels speciellt paket.
Paketet innehöll en stor Bolibompadrake - något hon önskat sig länge. Nu kanske den runda munnen återgår till normalläge.
Hon har varit jätteduktig och inte frågat efter napparna en enda gång.

God jul!


Dan före dopparedan

Så här dan före dopparedan har vi varit flitiga och produktiva. Vi har handlat de sista klapparna, griljerat skinka, bakat pepparkakor och sen dekorerat dem. Granen är klädd sen länge och de flesta klapparna inslagna. När de små somnat blir det inslagning av de sista och kanske ett glas glögg eller två. Vi har inte riktigt bestämt ännu om det kommer en tomte i morgon eller inte, det kan bli så att han varit här under natten och lagt alla klapparna under granen. Har vi tur dyker han upp in person på kvällen. Barnen har stenkoll på datumen med hjälp av sin chokladkalender och "skelettgreven" på tv.
 
Igår var vi till farmor och farfar för att umgås med de efterlängtade storkusinerna Fanny och Julia. Barnen var i sitt esse och ville inte åka hem fast kvällen var sen. Storkusinerna och "plastkusinerna" Stora Freja och Chester var tålmodiga och stod ut hela dagen och kvällen :-). 

Julförberedelser

Idag är pappa och töserna hemma då Embla haft kruppanfall under natten och det har blivit si och så med sömnen. De får vara hemma i morgon också då det hörs på röst och andning att hon inte är ok ännu.
 
I lördags var det minijulmarknad igen, den sista kan tänkas innan dopparedagen. Vi gick på stan och fönstershoppade samt tittade och lyssnade på luciasång.
 
På söndagen gav jag efter av barnens tjat och tog fram granen. De packade upp alla kulor under förtjusta rop och klädde den sen omsorgsfullt. Vi hann också med att åka tefat i backen, göra en snögubbe och limma ihop pepparkakshuset. Ikväll har vi dekorera det.
 
 

Sankta Lucia

På onsdagkvällen bjöds föräldrar och andra intresserade till att bevittna de smås luciatåg, med sånger och egenbakade pepparkakor! Det var bitande kallt, minus femton, så firandet blev kort och intensivt. Vi var där med mormor och morfar som också ville se tåget och barnens dagis. Här trängs tomtar, lucior, tärnor och pepparkaksgubbar :-)
 
 
Både Embla och Freja sjöng för full hals och lyckades stå stilla på sin anvisade plats. T-shirts som lucialinnen funkade utmärkt!
 
 

Mera julmarknad och luciaförberedelser

I helgen var det julmarknad i Insjön med tomte och ponnyridning. Av tomten fick barnen godispåsar och sen fick de rida flera gånger på olika hästar. Det var bitande kallt så lite värme hemma hos mormor och morfar satt fint sen.
 
 På dagis pågår luciaförberedelserna för fullt. De har bakat pepparkakor och övat luciasånger. Ikväll är föräldrar inbjudna för att bevittna tåget. Jag har skaffat stora vita t-shirts de kan ha som lucialinnen, och så knyter vi lite glitter runt magen så blir de prima små lucior av dem. Tåget går utomhus så det gäller att overallen får plats under.
 

Tillväxt

 
 Jag tror barnen har tagit ett växtskutt för nu växer de ur alla sina kläder över en natt känns det som.
Vinteroverallerna är sen en tid bytta till stlk 104 men de känns redan nu trånga - speciellt med tjocka kläder under. Alla leggings de har är korta och trånga så här behövs en köpinsats, t-shirts kommer att rensas bort helt så får vi köpa nya till sommaren.
104 är minsta storleken de kan ha nu, och snart behöver jag börja köpa 110! Alla 92:or ska rensas bort och de flesta av 98:orna också.
Tur att det finns Tradera.....
 
 
 

Julskyltning och 1:a advent

Embla har frisknat till efter sin magsjuka och Freja här (ännu?) inte drabbats så idag var det äntligen dags för julmarknad! Vi åkte ner på stan trots bister kyla och besteg berg, träffade tomten, kollade paket med mera. Det blev fiskdamm och loppis, där mamman köpte en hel säck med plastdjur för en hundring. Freja är överlycklig! Till tomten berättade de att de ville ha en häst med pinne (käpphäst) och godis och glitter. jag är tämligen säker på att dessa enkla önskningar kommer att infrias.
I en av galleriorna var det fritt pysslande så vi gjorde varsin smällkaramell av prassligt papper och klistermärken.
 

1:a december - lucköppning!

Äntligen december! 24 dagar kvar till jul! de mycket efterlängtade kalendrarna kom fram och första luckan öppnades med andakt. I år har de fått en enkel chokladkalender av farmor. Freja ville av någon anledning se ledsen ut på kortet.
 
Planen var att åka till Leksands julmarknad idag men en magsjukenatt hos Embla satte stopp för detta. Hon är dock ganska pigg nu på eftermiddagen och har till och med ätit lite så vi hoppas på en dygnssjuka. Som jag skrev tidigare är fler än hälften av barnen på dagis hemma med denna otäcka sjuka så det var väl bara en tidsfråga innan någon/några (?) av oss drabbades...
 

RSS 2.0