Här var det livat! (inte)

Över en vecka sedan senaste blogginlägg! Det tuffar på här hemma med dagis och jobb, film och lek på kvällar och helger. Veckovisa besök av mormor och morfar, veckohandling och lördagsgodis.
Vi har alla varit friska men hela tiden på gränsen till sjuka, och de vuxna har intensiva jobbveckor just nu vilket gör bloggen lidande.

Vi längtar intensivt till varmare tider där mössor, men framför allt vantar, är ett minne blott. Overaller är praktiska men andas vinter och kyla. Funderar på att införskaffa skaljacka och -byxor och möta våren en bit på vägen.
Här kommer i alla fall dagsfärska bilder på de små:


Embla på väg hem från dagis. Idag gick de hela vägen hem för det var ju så roligt med slask och vattenpölar! Gummistövlarna är på, och vantarna av!


Freja sitter i fängelse innan vi ska gå ner och bada och basta!


Familjen Huvudfoting

Huvudfotingarna har gjort sitt intåg i utvecklingstrappan, tillsammans med "varför?"
Till varje sak de ser eller hör kommer tjugo frågor.


Här har Embla ritat sin familj. Mamman hjälpte till med den i mitten men övriga har hon gjort helt själv.

Öronbarn

Embla är ett öronbarn, dvs hon får lätt öroninflammation. Vi känner igen symptomen nu: feber till och från, ibland hemskt hög. Vaknar varje natt och gnäller men somnar om efter Ipren.
Nu har det varit så några dagar igen så det fick beställas läkartid nu på morgonen. Doktorn tittade och såg inflammation i bägge öronen, värst på det högra.


I väntan på farbror doktorn

Dock var hon feberfri i natt och även idag under dagen så förhoppningsvis läker det ut av sig själv och vi slipper antibiotika. Blir det värre igen så behöver vi bara ringa så skriver de ut recept.

Efterso Freja var på dagis var det bara jag och Embla hemma. Vi såg film, lagade mat, var till mammas jobb, till affären och lite annat. Busenkelt med bara ett barn!


Ritar på mammas whiteboard

Om inget händer under natten så blir det dagis för båda två i morrn, och eftersatt jobb för föräldrarna.


Krasslig och trasslig vecka

Barnen har varit friska men föräldrarna har varit sjuka. Vi har haft dålig mage, orkeslöshet och allmänt dåligt allmäntillstånd. Mamman har dessutom varit på resande fot i tre dagar. I fredags var dagis stängt så farmor och farfar var här och stöttade den halvklene fadern.

Nu i helgen är rysskylan på besök så det blir inte mycket till utevistelse.
En liten promenad foretog vi oss ändå och passade på att bestiga en snöhög. Igår när farmor och farfar var ute med dem hade Embla slickat på en järnstång och fastnat med tungan! Det blev gråt och blod naturligtvis.


Kings of the hill

Mamman har köpt lite begagnade dockskåpsmöbler och det är intressant att se hur barnen väjer att möblera. Köksgrejerna i hallen, toalett och finsoffa i badrummet, tv i köket osv. Idag har dockhuset dessutom ockuperats av soldater.


En hel armé har flyttat in i dockskåpet.

Nu råder lugn och ro i huset - vi har varit ute, barnen har fått sin lördagsgodispåse och tittar på en film.

RSS 2.0