Berg ska rasa över dig!

Sa Embla till mig när hon var arg för att jag inte låtit henne slippa äta upp maten. Var får de allt i från? Misstänker att det kommer från någon film.
Här är hon glad i alla fall, med blå tunga efter alla goda bär som finns i skogen.
Vi har fortsatt lata dagar och vi är mest hemmavid. Vädret har blivit bättre vilket gör det lite lättare allting. Nästa vecka åker pappan bort på sin årliga grabb(gubb-)resa så då blir det bara flickor (tant) hemma. Det är för övrigt min sista semestervecka också.

Hänt sen sist

Inser att det är tio dagar sen senaste post. Dagarna går, vädret är fortfarande under all kritik men det går ju att vara ute ändå. Barnen bryr sig inte - de är alltid mer eller mindre lättklädda och springer omkring utomhus. Den dagliga rutinen måste ju hållas - plocka bär, mata hästarna, promenad, studsmatta, etc etc.
De klarar sig ganska bra själva numer. De går själva på bärplockarstråt, springer runt på gården, går in ibland, kollar nån film/tv, leker med leksaker, målar vattenfärg, limmar glitterlim etc etc. De leker till och med med varandra riktigt fint många gånger. De leker rollspelslekar där de turas om att vara prinsessa, jägare, polis och allt möjligt de hittar på. En vuxen behöver bara gripa in när det blir bråk, nåt som händer allt mer sällan.
Ett besök på en lekpark i en annan stadsdel är kul.

Det har flyttat in några fler familjemedlemmar också. Mamman kom hem med en mörkbrun Miramis efter att Freja sett en sådan i en bok och vägrat släppa tanken om en egen gunghäst. Den blev så väl mottagen här hemma att Farmor skickade hit en loppishäst till Embla också, även denna fick heta Miramis. Men tro inte att den lilla röda är bortglömd för det!

Vi har haft grillfest med morbror, Elena och Gina från Rumänien. Fest är kul tycker barnen, då är det många att spexa för plus att man får äta chips och glass och sånt.
Storkusinerna och stora Freja kom hit en dag också, och i samband med detta blev det badpremiär i stora poolen. Den höll hela 16 grader vilket inte bekymrade vare sig små eller stora barn.

Regniga dagar...

Regniga dagar hindrar inte utelek. Visst blir det lite mer inomhusaktiviteter, men med galonisar och gummistövlar kan man vara ute i timmar! Vi kör den vanliga rutinen - matar hästar, plockar bär (både smultron och blåbär finns nu i skogen), går skogspromenader samt besöker lekparken.

Vi har haft besök av mammans mostrar, kusiner och kusinbarn. Det var dock stört omöjligt att fånga virvelvindarna till barn på bild.
För att verkligen markera att nu är det slut på blöjtiden har vi monterat ner och tagit bort skötbordet! Om en månad börjar nya dagiset och där finns inga blöjbarn eftersom de ska gå på storbarnsavdelning. Badrummet är sig verkligen inte likt!
Frejas stora passion näst efter hästar är sniglar! Hon plockar rakst ihop en handfull som hon går och bär på, pysslar om och pratar med. Embla nöjer sig med att pyssla om den röda plasthästen och sin zhu-zhu hamster.

På Cirkus!

Så kom det cirkus till stan och mamman köpte biljetter till barn och till morfar som fyllt år. Vi gick dit en timme innan för att titta på djuren, mata hästarna, rida på hästarna (!), äta popcorn och sockervadd.
Vi hade finfina platser längst fram, en halvmeter från manegen. Barnen hängde med duktigt och satt fint och stilla den första timmen, sen blev det paus och efter det var det svårt för åtminstone Freja att sitta still den sista timmen. Bamse och hans vänner var på plats och efter föreställningen fick de äntligen kramas med Bamse, Lille Skutt och Skalman.
På frågan om vad som var roligast med cirkusen svarade de unisont: "rida!".
Jaja, två tusen spänn för den ridturen....
Lite cirkusbilder:

Sommartider, eller "varsågod och flöjt".

Det är bäst att försöka uppdatera lite här så man kommer ihåg hur det var - sommaren 2012. :-)
Vi har kommit in i någon slags sommarlunk där dagarna flyter på och man vet inte riktigt vilken veckodag det är. Barnen sover inget på dagen längre vilket märks på nattsömnen. De lägger sig vid 21 och vaknar sällan före 8, ibland ligger de till nästan 9. Lyx!!
Pappan lägger tak hela dagarna så det är jag och barnen som tragglar oss igenom dagarna. Vi har följande rutiner, i valfri ordning: mata hästarna, se på film, gå till affären, gå på skogspromenad, vara i lekparken, fri lek när mamma lagar mat, plocka smultron hos grannen samt - om vädret tillåter - bada.
Vi har haft besök av farmor, farfar, småkusinerna med föräldrar en dag då vi också besökte barnens Peace and Love för tredje året i följd. Ofelia gav sig glatt in i leken och testade flera saker medan mina barn mest stod och hängde hos mamma.
Pappan och ovan nämnda grupp var till Säterdalen och strutsfarmen en eftermiddag också medan mamman ännu jobbade, också en sommartradition. Embla fick ett tjuvnyp av en struts!
Rubriken kommer från ett citat av Embla. När hon sjunger "vi äro musikanter" så klämmer hon i på "vi kan spela fiolioliolej, vi kan spela varsågod och flöjt!"
På fredag blir det spännande här - vi ska nämligen gå på Cirkus!

RSS 2.0