Midsommar i bilderSommarlov!Sista dagen på dagis idag - sen åtta veckors sommarlov! Det blev kramkalas på dagis för idag var ju sista dagen. I höst är det nytt dagis som gäller. Vi fick med oss två pärmar dokumentation med bilder över deras två år på Kometen. Lite vemodigt var det allt att ta adjö. Vi har varit så nöjda med "fröknarna" där, det är bara att hoppas att personalen på nya dagiset är lika bra.
I morgon bär det av till Bodlindor för tre dagars midsommarfirande med farmor, farfar, faster Anki, Rasmus och kusinerna Ofelia och Miranda, plus diverse annat löst folk. Det ska bli kul att se hur de tre fröknarna E, F och O interagerar. Förhoppningsvis leker de i samförstånd och utan konstant inblandning av vuxna. Det vore skönt att få slappna av lite själv också!
Önskar alla en riktigt glad och skön midsommar!

Ohyra, dagisbyte och analkande sommarlov!

Hemmet är invaderat av "ohyra" - barnens kreationer av kottar i form av sniglar, spindlar, skalbaggar och annat.

Snart börjar sommarlovet, det är 4 och en halv dag kvar på dagis för barnen. För gott på Förskolan Kometen!

Efter två år av god vård kommer vi att flytta barnen till Paradisgården som ligger närmare oss. Inskolning där börjar i mitten av augusti vilket betyder att nästan åtta veckors sommarlov ligger framför dem!

Vi har några aktivteter inplanerade: midsommarfirande i Bodlindor, dagsresa till Furuvik, cirkusbesök, Barnens Peace&Love, utflykt till Säterdalen, Stockholmsresa med mera. Vi får se hur mycket av detta vi hinner med för pappan har bestämt att vi ska lägga om taket på huset under sommaren. Det kommer att ta mycket tid i anspråk.
I vilket fall som helst kommer det att bli skönt att inte ha några tider att passa, bara vara och ta dagen som den kommer. Skönt - men jobbigt!


Nationaldag

Ledig dag mitt i veckan! Fint väder mestadels. Sovmorgon, busiga barn och flaggan i topp.

Två helger

Förra helgen bjöd på högsommarvärme och långledigt. Helgen började på fredagen med besök av farmor och farfar, och sen fick de följa med pappa till flygplatsen för att hämta mamma! Det var mycket spännande att se planet landa på nära håll, och glädjen var stor när mamman kom efter flera dagars frånvaro.

På lördagen sen var det barnkalas på stan och det bjöds på ponnyridning, klappa djuren, hoppborg, glass med mera - allt i strålande värme och sol!

Embla rider

Freja har hittat en spännande ödla. Notera ormen bakom.

Freja i sitt esse.

 


 

Denna helg har vädermässigt varit precis tvärtom. 4 grader och regn. Vi hade fest igår kväll med mormor, morfar, morbror spidde och elena. Vi grillade, såg film och åt tårta för att fira både mamman och morbror som fyllt år.

Nu väntar en upphackad vecka med en ledig dag mitt i - nationaldagen.

 


RSS 2.0