VAB-helg

VAB-veckan har övergått till VAB-helg, och eftersom vädret varit fint så har vi ändå varit utomhus en hel del.
Febern är hållen i schack med Ipren vilket ger glada barn, dock blir de snabbt trötta.
Somnat i vagnen, nåt som inte hänt på säkert två år!
På söndagen var det våfflor och studsmatta som gällde. Pappan monterade upp mattan till barnens stora förtjusning, och mamman fixade våfflor som i alla fall föll Freja på läppen. Eftersom de är lite sjuka så gick det bra att lägga dem en timme tidigare också (sommartiden, ni vet...).
Hopp, hopp, hopp!
-"Goda tofflor!"
På måndagen blev det VAB för båda och läkarbesök för Embla som fått ont i öreonen igen. Kåvepenin skrevs ut så nu ska det väl bli nån ordning på sjukstugan.

VAB-vecka

Redan på måndag eftermiddag blev de hemskickade på grund av lös mage hos Embla. Hon har varit fortsatt lös men piggare än nånsin. Freja fick plötsligt hög feber i tisdags som sitter i ännu.
I morgon skär det sig rejält i kombinationen jobb/vab för båda föräldrarna så FÖRHOPPNINGSVIS är febern borta i morrn så det kan bli dagis, annars kan farmor och farfar tänka sig att ställa upp, alternativt får mamman ställa in sina åtaganden. den som lever i morgon får se.
Här kommer i alla fall en bildkavalkad från denna underbara onsdag, som bjudit på 15 plusgrader och sol!
På vagnpromenad på morgonkvisten
Embla gungar av hjärtans lust i lekparken
Freja försöker stå på ett ben
Eftermiddagspromenad med mormor och morfar. Det är roligt att kasta sten i vattnet!

Koka soppa på en napp

Vi försöker begränsa nappanvändandet till sovdags, men det går inte alltid så bra. På dagis är Freja nappfri, men det första hon säger när man kommer och hämtar henne är "Var är min napp? Kan jag få min napp?".
Det bästa hon vet är när får ha ALLA nappar samtidigt! Ju fler desto bättre! Då suger hon omsorgsfullt på allihopa en efter en, och kramar kärleksfullt de andra.Napparna kokas rena, noggrannt övervakade av nappfröken själv!


Mera vår

Blidvädret håller i sig. Så skönt att kunna vara ute och strosa planlöst! Barnen gillar det och roar sig själva ute ganska bra. Både lördag och söndag har vi gått på långpromenad. I söndags besökte vi lilla lekparken som nu är i princip snöfri.


Herre på täppan - Freja prickar Embla med en snöboll
Windstoppers och mössor från PoP (inköpta i höstas), Goretex-skor från Timberland


Embla spejar på något i fjärran


Vi bakar pizza! Det smakar gott efter en hel dag utomhus.

Premiär för vårkollektionen

Kylan har (tillfälligt?) släppt sitt grepp och lördagen har bjudit på plusgrader och en hel del sol.
Det har blivit dags att inviga vårkläderna!


Mössor, skaljackor och skalbyxor med dragkedja längs hela benen från Polarn o Pyret, gummistövlar från Tretorn och vantar från Didriksson.


Freja har hittat något intressant.


Embla klampar i geggamojjan

En dag på sjön

Lördag: ett par plusgrader, stekande sol och helt vindstilla. Vi åkte norrut till farmor och farfar för att umgås med storkusinerna lite mer innan de far hem till Stockholm igen. Vi åkte spark på plogat spår på sjön, klättrade på snöhögar, frossade i mat och bakverk, gick på lång skogspromenad och avslutade med lite Toy Story innan vi åkte hem.

Embla får skjuts av Julia


Freja går bredvid farmor


Skogspromenad.

Såklart somnade de helt utmattade i bilen på hemvägen vid halv sju, vilket gjorde att läggningen blev sent. Tyvärr innebär inte detta sovmorgon utan halv sju-sju är det full fart i mammas och pappas säng!


Plötsligt blev det tyst,.....

....fast favoritfilmen visades på tv.
Vid närmare kontroll såg det ut såhär:


Detta var fredag eftermiddag. Pappan och barnen skippade dagis för att ta emot besök av farmor, farfar, Fanny, Julia och farbror Lille. Tydligen var det jobbigt med besök! Mamman har varit på tjänsteresa torsdag-fredag så det var nyvakna barn som mötte vid hemkomst.

RSS 2.0