Skumbad

 
Det blev plötsligt kallt och snön har börjat komma lite lätt. Vi badar skumbad och tvättar oss inför advent. Barnen gillar snö och har börjat öva luciasånger på dagis. De har skrivit önskelistor och pratar om tomten. "Först snö, sen tomte, sen fyller vi fyra år."
Får återkomma om önskelistan i ett senare inlägg.
 
I morse när vi lämnade på dagis gick telefonen varm av sjuksamtal. Tydligen går det magsjuka med besked. Hela dagen har jag väntat på samtalet.... men de verkar ha klarat dagen iaf. Nu ska jag preparera barnens sängar med plastad frotté samt tugga lite vitpeppar!
 

Jag kan skriva!

 
Embla är sååå stolt över sina nyvunna färdigheter. Häromkvällen skrev hon sitt namn efter att ha övat bara en gång på "B" som hon inte kunde innan. Hon kan "läsa" alla bokstäver men inte skriva alla. Hon kan räkna till 20-nånting. Hon gillar att lägga pussel, göra siffer- och bokstavsövningar på datorn samt spela memory.

Bling bling

 
Plastpärlor är ett barns bästa vän.
 

Fars dag

I söndags var det ju pappornas dag, och här är barnens present till sin pappa:
 
 
 
 

Kusinerna från stan

Kära blogg. Det var alltför länge sedan jag skrev, men lovar bot och bättring.
 
Svinkopporna är borta och barnen är friska och (oftast) glada. Energiska är ett passande ord. Vi har umgåtts emd barnens kusiner Ofelia och Miranda två helger nu. En helg var vi allihop hos farmor och farfar och övernattade i gäststugan. De tre stora kusinerna lekte jättefint med varandra, och de turades om att ta hand om den lilla fjärde.
Påföljande helg kom hela ligan till Borlänge och lekte en dag, och även den här gången verkade de trivas i varandras sällskap.
Nu är det vardag som vanligt igen med mycket jobb och del resande för mamman. I brist på tid för kameratömning har jag snott en bild från farmor från förra helgens aktiviteter.

Svinkoppor!

Embla har under en liten tid klagat lite på "prickar" på magen, två små prickar som sett ut som myggbett modell mindre. Plötsligt blev en större - som en lillfingernagel ungefär - för att dagen efter explodera till en femkronorsstor köttig blemma! Minuten efter dök det upp en på insidan av knät som gick från prick till köttsår via blåsa på en timme!
Läkarbesök bokades in raskt och vi fick tid ganska omgående. Väl där konstaterade doktorn snabbt att det var svinkoppor. En helt ofarlig åkomma. Dock fick hon penicillin utskrivet för att de var så stora och förloppet hade gått så snabbt.
 
Så nu är det illasmakande medicin, tre gånger om dagen i åtta dagar. Jag har lärt henne ett trick - att hålla för näsan när man sväljer så går medicinen ner lätt som en plätt! 
 Två dygn efter penicillinstart smittar inte kopporna längre och hon kan därför vara på dagis. Det är "tur" att det är Embla som drabbas för hon älskar att vara hos doktorn och är så duktig och gör precis allt hon blir tillsagd. Ovanpå detta babblar hon oavbrutet om allt och inget också :-)
 

RSS 2.0