Målarmästare

Det senaste intresset hos barnen är att måla/rita - både på fri hand och i målarböcker. Från att ha bara kluddat i målarböcker har de nu börjat måla riktigt fint innanför linjerna. De målar med kritor, vattenfärg eller favoriten som är tuschpennor. Favoritmotivet är hästar och enhörningar.
I fredags kunde Embla inte ens gå och lägga sig för hon var tvungen att vara uppe och måla. Hon satt själv i köket och målade i gott och väl en timme efter att Freja lagt sig innan hon själv stupade i säng.
 
 
Det har varit marknad på stan i helgen också så vi åkte ner en sväng på söndagen för karusellerna. Lyckades återigen avstyra ballonginköp. Puh.
 
Dagis är stängt i morgon på grund av planeringsdag för pedagogerna så vi blir hemma och packar inför vår Mallorcaresa på tisdag. Freja är lite krasslig (hosta och snor) så vi hoppas hon kryar på sig. Får se om det hinns blogga nåt innan avresa annars kommer det väl en fyllig rapport när vi kommit hem!
 
 

Veckans inlägg

Det blir mer och mer en veckoblogg det här, men det händer som sagt inte så mycket i veckodagarna.
 
Barnen har gått från att vara kompisar som roat sig själva till bittra tävlingsinriktade fiender - det bråkas och slåss oavbrutet. De leker inte med varandra på dagis alls och bråken startar med en gång när vi kliver ut från dagisdörrarna. Det är bråk om vem som ska öppna dörren, vem som ska gå först, vem som ska välja ditten och vem som ska välja datten. Och allt är en tävling. Hoppas denna fas är kortvarig.
 
 
I helgen har vi haft fint väder och nästan inga måsten, så vi har gjort en hel del saker utomhus. Vi har cyklat, vi har promenerat, städat på tomten med mera. I lördags var vi hos mormor och morfar på middag och passade på att besöka mammans gamla skola där det numer finns en hyfsad lekplats. På söndagen hälsade vi på vänner en stund.
Nu är det en fullspäckad jobb- och dagisvecka framför oss - sen ledigt! Mallis hägrar....

Skördemarknad på strutsfarmen

Ännu en vecka till handlingarna. Det händer inte så mycket i veckorna mer än dagis och jobb. De går lite längre dagar nu så kvällarna består mest av äta, se på film och fri lek eller måla/rita. Lite bad då och då. På helgerna försöker vi göra lite mer roliga saker men just nu är det fullt upp med färdigställande av tak plus byte av ytterdörr. Kommande helger blir det väl också en del att göra med trädgård, uteplats, stängning av pool m.m.
 
Idag var vi ialla fall iväg till strutsfarmen på den årliga höstmarknaden. Bilderna får tala för sig själva:
 
 
 
 
 

Bad och Barnens Dag

En dagisvecka har passerat, nu på fulltid. Det funkar jättebra med nytt dagis, de verkar trivas och personalen säger att de verkar ha det jättebra. de har snabbt kommit in i det nya.
Helgen har bjudit på vackert väder - så vackert på lördagen att vi kunde bada! Inte var det varmt, men barnen roade sig vid strandkanten i gott och väl en timme. På söndagen sen var vi på stan och kollade in Barnens Dags-tåget, åkte karusell, åt karamell och fröjdade oss hela dagen.
 

RSS 2.0