En dag på stan

Premiärtur på cyklar (barnstolar på vuxencyklar) klarades av i helgen då vi tog en tur ner på stan för lite lekparksbesök och fika. Det har varit fint väder hela helgen så vi har varit ute mycket.
Trädgårdsabete är nästan kul eftersom då kan vi vara ute samtidigt som barnen springer runt på gården och i skogen bakom. De får lite lösare tyglar nu när de är fyra år gamla, de behöver inte konstant bevakning.
 
Nu väntar en upphackad men festlig vecka med ledig dag mitt i (1:a maj). Vi ska hem till vänner och grilla på tisdagskvällen, på barnkalas på onsdag och sen är mormor och morfars stora 150-årsfest på lördag.

Kalasinbjudan

Flickornas första kalasinbjudan överlämnades av en dagiskompis i går kväll - de är bjudna till Isabellas 6-årskalas på onsdag!
 
 
Vi har varit på barnkalas förut men denna är deras första inbjudan adresserad till dem, av någon som inte är släkt eller mammans/pappans vänner.
Nu måste vi handla present!
 

Playdate och Marknad

I helgen har de haft en dagiskompis här på besök. Tilde är fem år och båda barnens favorit på dagis (möjligt att Freja gillar Benjamin bättre).
 
 
Det har varit ett fantastiskt vårväder så pappan monterade upp studsmattan. Vi gick på skogspromenad också och plockade tussilago - det var alldeles gult på vissa ställen!
 
 
Sen har det varit vårmarknad i stan så den var vi ju tvugna att besöka. Det blev att ta några lotter, köpa polkagrisar och ta en tur på karusell. Barnen fick välja mellan radiobilar, berg-o-dal-bana eller denna klassiska merry-go-round som de till slut valde.
 
 
Det märktes en åldersmognad detta marknadsbesök - vi pratade innan om att vi inte skulle köpa några ballonger så det var ingen idé att tjata, och detta gick galant. De gick också snällt bredvid oss och tittade på saker - tittade, kände och klämde men inget tjat om "köpa den, köpa den" etc.
Men största behållningen var ändå att de inte sprang hej vilt som skållade råttor så hela besöket fick ägnas åt att jaga barn - utan nu var vi där och gick och tittade tillsammans.

Det finns hopp!

Välkommen vår

I går när vi vaknade var det för första gången detta år inte minusgrader ute. Då bestämde vi att nu är det vår, och alla vinterplagg togs bort till förmån för vår- och höstplagg! Förra årets skaloveraller från POP passar en månad till, sen är de urvuxna. Freja har ett par nya jympadojjor som passar men Embla behöver nya. Passade på att gå igenom garderoben och rensa bland tröjor, byxor och annat också.
 
 
Barnen var som kalvar på grönbete då de sprang ute i lätta kläder och skor! Lägg till ett uppdämt rörelsebehov då det regnade hela lördagen så vi tillbringade hela den dagen inomhus.
  

Nya cyklar

 
Pappan har inhandlat nya cyklar till barnen. Det är 16 tums med framdämpning! De har inga stödhjul men en har en "pinne".
Embla kan cykla riktigt bra på den, det går att släppa pinnen då och då och hon håller balansen! Freja har inte riktigt tålamod eller koncentrationen för det så hon är inte i nuläget speciellt intresserad.
Vi hoppas att värmen ska komma snart så att vi kan börja cykelöva på riktigt!
 

Påsken 2013

Vi tillbringade största delen av påsken hos farmor och farfar där även kusinerna Ofelia och Miranda var, med tillhörande föräldrar. Vi övernattade i gäststugan vilket det är ett himla tjat om mellan varven. Det är kul att sova där förstås!
Barnen lekte så fint med varandra - de pysslade, promenerade och åkte pulka. Lite bilder kommer här:
 
De tre stora barnen kollar på film/spelar spel.
 
Pysslar och gör påskkort!
 
På promenad i det vackra vädret.
 
På påskdagen åkte vi vidare till mormor och morfar där vi intog en smarrig påskmiddag innan vi åkte hem igen.

Oh no!


RSS 2.0