Byte av bilstol

Mycket fokus på bilåka nu - trots att vi nästan aldrig åker bil :-)
 
Barnen har vuxit ur sina gamla stolar så vi införskaffade två nya såna här bältestolar som man använder tillsammans med bilens vanliga bälte - "vuxenbälte" som Freja nöjt kallar det.
 
 
Vi provåkte några mil igår och de verkar funka bra. Det är plättlätt för barnen att klättra in och ur själva, och baksätet kändes genast mer luftigt.
Dessa kommer från Jula.
 

Inför kommande resor

Vi ska till Spanien i höst och behöver där hyra bil. Att hyra 2 bälteskuddar kostar mer än att hyra själva bilen så ett alternativ till detta måste hittas. Alternativen var 1. ta med egna otympliga bälteskuddar, 2. Köpa Sitsacs, portabel bälteskudde och ryggsäck i ett, 3. Köpa uppblåsbara bälteskuddar.
Eftersom bagagevikt och -utrymme alltid är en issue så blev det alternativ 3 - uppblåsbara bälteskuddar.
 
Vi köpte BubbleBums från mykids.se. En uppblåsbar bälteskudde, godkänd enligt alla konstens regler. Den här tar liten plats i bagaget eftersom den är uppblåsbar och har en fiffig bältessträckare.

Sommaren 2013 i bilder

Eftersom bloggen haft lite semester den med så kommer här sommaren i bilder (slumpmässig ordning) medan man kommer ihåg någotsånär :-)
 
På promenad i skogen med Ofelia. Här vätskepaus.
 
Ridning i Sjugare. Embla fick rida på denna stora vita!
 
Karusell på Rommehedslägret på sommarens varmaste dag (3 aug)
 
På Rommehedslägret fick de även rida!
 
Frukost i solsken
 
Bad med belgare
 
I Leksand, på Soliga Torsda'n
 
Med hallon kan man måla sig som en indian!
 
Bad med Nygårdsarna.
 
Freja gräver ner sig i sanden vid Dammsjön efter ett besök i Säterdalen.
 
Vid Båtstabadet.
 

Slush!

 
När det är varmt ska man dricka mycket. Extra roligt blir det med en Slushymaker-mugg! Stoppa den i frysen 5 timmar, ta ut den och fyll den med kall dricka - kläm på den och drycken inuti förvandlas till en isig sörja - slush!
 
 
 
 
 
 

Slut på sommarlov

 
Vilken sommar vi haft!
 
Idag är första dagen på jobbet och dagis, och det var trögt för alla att gå upp så tidigt...
Det gick bra att lämna på dagis trots att Embla grät mycket på vägen dit - "varför ska du lämna mig, mamma!?" men när vi väl kom dit och de kände igen sig, plus att favoritfröken tog emot dem så gick det faktiskt bra. Vi ska försöka mjukstarta veckan med korta dagar.
 
Senare i veckan ska jag försöka mig på att sammanfatta sommarlovet också med bilder och text för att i efterhand kunna minnas den fantastiska sommaren 2013!
 

RSS 2.0