Jullov!

Nu har vi jullov och börjar jobb/dagis den 7:e januari. Om julen har ni läst i tidigare inlägg och här kommer lite om utflykter. Vi var på Framtidsmuseet en dag och spenderade ett par timmar med att upptäcka rymden, människokroppen med mera. Passade på att äta ute också i och med att O´Learys etablerat sig i stan.
Jättestora såpbubblor!
I am an astronaut!
"hmm...få se nu...var ska njuren vara...?"
Hamburgare på O´Learys smakade bra sen efter allt kunskapssamlande.
Efter maten gick vi till biografen för att kolla utbudet. Embla har ju vunnit biobiljetter i en teckningstävling men vi tror vi sparar dem till premiären av Frost senare i januari.
 
 

Julen 2013

Julen spenderades traditionsenligt i hemmet med mormor och morfar och i Bodlindor hos farmor och farfar. Julaftonen med mammans släkt och juldag-annandag med pappans. Här kommer bilder:
 
På julaftonens morgon hittade barnen paket under granen! Dessa innehöll piratskepp - nummer ett på önskelistan.
Morbror Spidde och Elena fick en grundlig visning när de dök upp senare under dagen.
Vi kollade Kalle Anka med mormor och morfar....
 Vi åt tills vi nästan sprack...
Och sen kom tomten! Freja fattade direkt att det var pappa...
Paket efter paket öppnades.. nattlinnen, badrdockar, piratfigurer, monsters universityfigurer, klänningar, ritbara gosedjur, fondpengar m.m.
 
Juldag/annandag:
 
 Faster Anki sköter paketutdelning i Bodlindor
Fyra glada kusiner i tjejfärger. Saknar snön dock! Här gick vi Opplimen runt, över 3 km utan gnäll - bra jobbat tjejer!
 
Vi stannade två nätter i Bodlindor och märkte knappt av de stora tjejerna alls. De leker så bra tillsammans - pysslar och leker så fint. Lilla Miranda hänger med så gott hon kan. Freja och Ofelia är de som leker mest, de är på samma nivå och leker samma lekar, Embla är inte riktigt med i matchen men gör små inhopp här och där i de andras lek.
 
Tusen tack för alla julklappar!

Nu är julen kommen, nu är julen här...

 
GOD JUL!

Ombytta roller


Freja med plattångat hår ooch Embla med lockat!

Sankta Lucia

Dags för årets luciafirande på dagis. Tyvärr missade jag det på grund av en tjänsteresa till Göteborg men pappan var där såklart och hjälpte tjejerna med utstyrsel och tog dessa kort. Även farmor och farfar var med.
 
Det märktes stor skillnad i mognad från förra året - de sjöng för full hals, stod stilla och deltog i programmet under djup koncentration.
 
Tågar in på gårdsplanen
Uppställning på utomhusscenen
 
Sång och rörelser
 
 
 

Vintern är här!

Äntligen kom snön! Freja ägnade halva kvällen efter dagis med att bygga en snögubbe som hon utrustade med både hatt, morotsnäsa och halsduk. Tur var det för sen blev det kallt.
 
 
 
Vi har åkt både Bob och tefat, och nu har snögubben fått sällskap av en granbock också.
Härliga snö!
 

Åtgärder för att minska sjukdomar

Två åtgärder har tagits i hemmet för att försöka minska sjukdagar hos barnen.
 
 
 
1. En sked Manukahonung varje kväll - har läst på massor av sidor om denna honungs bra egenskaper. Honungen kommer från det nyzeeländska trädet manuka och köps på hälsokostaffärer. Googla "manuka" om du vill veta mer och bilda dig din egna uppfattning!
Min favoritläkare på nätet säger också att hostmedicin är värdelöst (ibland rentav farligt) och rekommenderar honung - manuka eller "vanlig" - mot hosta.
 
 
2. Tvåldispenser med rörelsestyrd portionering - som buzzador har jag fått chansen att testa denna produkt från Dettol.
 
 

Snälla tomten.....

Vi har börjat skriva våra önskelistor:
(Embla: Tomten jag vill ha snögubbefamilj, tomtefamilj, hästfamilj, piratskepp, fisk)
(Freja: Bondgård, nyckelpiga, choklad, robotfisk, pennor, (nånting med gosedjur))
 
 Sen lämnade vi över dem till tomten:
 
 

Pepparkaksbak

 
Vi har hunnit med att baka pepparkakor och gjort pepparkakshus. Mycket av degen försvann ner i de små magarna innan den ens hann varken kavlas eller gräddas :-). Pepparkakshuset har mamma satt ihop medan de små fått dekorera det.
 
Barnen pratade om att de ville att Albin och Astrid skulle komma och hjälpa dem slå sönder det när julen är över, så jag sa att det får vi fixa då. :-)
 

RSS 2.0