Bloggtorka

Lider lite av bloggtorka för tillfället men funderar på att ta en EFIT-dag på lördag - alltså Ett Foto I Timmen.
 
Tillsvidare får ni hålla tillgodo med en bild från gårdagen; Embla dammsuger och Frejar vankar av och an utanför kylen i väntan på cheddarost:
 
 
 

Sportys lekland

 
I brist på nyheter att blogga om kommer här ett inlägg från julledigheten.Innan ledigheten tog slut hann vi med ett besök på Sportys Lekland i Falun. Det var första gången vi besökte ett sådant och vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss.Vi tänkte vi kunde tillbringa en timme eller två där ialla fall, men barnen älskade det och vi fick släpa och muta dem därifrån efter mer än tre timmar! Det tog en kvart innan de kände sig hemtama och sen var det full rulle i tre timmar, med små raster för påfyllning av energi (vatten, glass, muffins).
 
Här kan man se en film från rutschkanan samt bild på dödsspiralen!
 
 
 

Mammafri helg

Pappan har varit själv hemma med barnen torsdag till söndag eftersom mamman varit på efterlängtad weekendresa till London!
Barnen hade beställt glittrande askar, vingar till enhörningar samt godis - så besök på de stora leksaksaffärerna var planerade.
 Dock hittade jag inget av det önskade, ja godis då kanske, men en del andra saker kom med hem:
*En eldsprutande drake och en enhörning i stridskläder från Towern
*Fempack trosor med prinsessmotiv från Disney Store (plus en fin födelsedagspresent till Ofelias kommande 4-årsdag!)
*Godisklubbor med Spiderman- och Frankenweeniesmotiv
*Reatröjor från Zara
*Åksjuketabletter från Boots till Freja
 
Eftersom jag kom hem sent på söndag kväll så sov barnen. Det första de sa när jag väckte dem på morgonen var "jag vill ha min present". Så mycket för saknad av mamma....
 
Pappan har haft farmor och farfar hos sig i helgen som sällskap så både barn och vuxna har haft en skön och innehållsrik helg. Farmor kanske bloggar om det och lägger upp några bilder senare.
 
I London finns mycket att shoppa till barnen och efter att ha läst om Bambis londonresa med två barn så blev jag lite sugen på att ta med barnen dit. Det finns ju trots allt stora parker, zoo, massor av museum (där barn kan ta på och leka med saker), vettig mat samt mycket att se. Problemet är väl stora avstånd och mycket promenader så vagn behövs nog för de under 6 år.
 
 
 
 

Nyår, födelsedag och fortsatt ledighet.

Nyår firades på vanligt sätt med Tomas, Annelie och deras tre barn. Vi var för enkelhetens skull hemma hos oss. Vi åt en fin middag, tryckte i oss godis, sköt några raketer och härjade runt. Barnen höll sig vakna till halv tolv, då protesterade de inte nämnvärt när jag föreslog läggning.
 
Småkusinerna hann med ett besök hos oss innan de återvände till Stockhom också. Det blev mat, lek och pulkaåkning.
 
 
Födelsedagen firades mycket enkelt med paketöppning till frukost, till eftermiddagen en liten tårtbit som de själva fick välja, de valde jordgubbstårta. Sen åkte vi till leksaksaffären där de fick välja ut varsin leksak för en slant de fått att mormor och morfar. Freja valde inte helt otippat en häst med lång man och svans och en tillhörande ryttarinna (typ Barbie) och Embla valde en kassa-apparat.
 
 
 
Vi hade inget kalas till barnens födelsdag men passade på att bjuda hem lite släkt för fika och tårta till helgern i alla fall. Tyvärr blev det manfall på grund av sjukdom men flera stycken dök ändå upp. Mammans kusin Sara med familj kom - deras barn är 2 och 5 så det var full aktivitet i barnens rum och grejer for och flög. Detta ger givetvis vuxentid med prat och kaffe :-)
Presentregnet fortsatte; pengar, sällskapsspel och hoppande kaniner!
 
 
 
Tusen tack alla för presenter!
 
 
 

Julen 2012

Här kommer ett (försenat) samlingsinlägg för att minnas julen 2012. Barnen var lite sjuka och hemma från dagis hela veckan innan jul så vi föräldrar hann inte med riktigt allt vi tänkt göra med hus och paket men det gick bra ändå.
 
Julaftonen spenderades hemma med mormor, morfar, morbror Spidde och Elena. Direkt på morgonen sprang barnen tjutande till granen för att kolla om tomten varit där under natten med paket - och se! Det hade han! De slet upp varsitt paket helt överlyckliga! Sen kom resten av gästerna framemot eftermiddagen och vi såg Kalle Anka, åt massor av mat och godis, och så fick vi besök av tomten! Som de hade längtat och väntat, barnen! De strålade av lycka och nästan ryckte paketen ur näven på tomten (pappa). Att det verkligen var Tomten som kom rådde det ingen tvivel om. De misstänkte inget.
Några julklappar de fick: Påslakanset, prinsessklänningar, glittriga skor, käpphästar, mjukisdjur, Barbiedockor, diverse kläder och pengar.
 
 
  
På juldagen kom storkusinerna hit och vi åkte pulka i backen och umgicks. Sen till helgen var det dags igen för tomten - vi åkte upp två dagar till farmor och farfar och anslut oss till småkusinerna. Tomten kom hit också med massor av paket och födelsedagspresenter. Freja konstaterade krasst att det var farmor som var tomten....
I de här paketen fanns kläder, pysselgrejer, böcker m.m.
 
 
 
 
Barnen har varit i sitt esse hela helgen, de har lekt så fint tillsammans själva och med både stora och små kusiner. De tre små (Freja, Embla, Ofelia) sköter sig själva mest hela tiden vilket möjliggör vuxenprat och andra vuxensysslor som matlagning, städning, tv-tittande etc.
 
 
Tusen tack för alla julklappar!
 

4-årskontroll på BVC

Fyra år och fem dagar gamla blev de kallade på 4-årskontroll på BVC. De var så duktiga och samarbetsvilliga, jag blev väldigt förvånad över det goda beteendet!
De fick visa sina kunskaper inom följande områden; stapla små kuber på varandra, knäppa upp samt knäppa en knapp, rita en gubbe på fri hand, rita ett kryss efter att BVC-sköterskan gjort detsamma, "balansera" på en rak linje på golvet. Sen blev det synkontroll - de fick en lapp för ena ögat och sen skulle de istället för bokstäver identifiera symboler i varierande storlek på en tavla.
 
 
Båda barnen fick med beröm godkänt på alla punkter! De vägdes och mättes också och båda två följer sina kurvor perfekt.
 
Freja är 101cm lång och väger 15kg, och Embla är ynka 97cm lång och väger 14,5.
 
 
 
 

4 år idag!

Grattis till de nyblivna fyraåringarna! Vi har haft paketöppning till frukost och snart ska vi iväg till leksaksaffären för inköp av valfri (inom rimliga gränser...) pryl.
 

RSS 2.0