Första sommarlovsveckan

En vecka har snart gått. Barnen springer vind för våg hemmavid i omgivningarna, de tar långa sovmornar och äter hela tiden; mat, glass, jordgubbar, smörgåsar, frukt.....
 
Igår tog mamman ledigt på eftermiddagen och vi åkte ut till Torsång och åt lunch. Efter det var vi substitutet för Barnens Peace&Love - Lovekids. Det var ett evenemang för barn som höll till i stadsparken (Liljekvistiska) där de kunde måla plakat, testa skateboard, rida ponny, dansa disco med mera.
 
 
Till helgen nu blir det ett besök i Bodlindor igen för att leka med Ofelia och Miranda. Sen gör mamman sin sista jobbvecka innan det blir semester på riktigt!
 
 

Midsommar 2013

Dags för midsommar, majstång och hela köret igen. Roade mig med att gå igenom bloggen och kolla föregående års firande. 2009 var första året för barnen. Då var de 5 månader gamla och inte speciellt "med i matchen". 2010 var de 1,5 och var gående men väldigt skeptiska till dans runt stången. 2011 - trotsiga 2,5-åringar men som nu kunde umgås med kusin Ofelia. Och så förra året 2012. 3,5 år och medvetna om det ljuvliga med midsommar.
 
Midsommarafton:
På midsommaraftonen var vi till Tibble och firade med mammans del av släkten.Vi hade en liten stång som vi reste, och sen blev de obligatoriska små grodorna.
 
Midsommardagen:
På midsommardagen var det majstångsresning i Bodlindor som vanligt. Här var Ofelia, Miranda med familj också så vi stannade två nätter. Det blev majstångsresning även här, dans runt stången, tipspromenad och FISKDAMM.
 
Söndag:
På sista helgdagen blev det bergsbestigning och bad. Det blev en sen hemfärd för oss så det var bara att lyfta över sovande barn direkt i sängen.
 
 
 

Sommarlov!

Sista dagen på dagis för den här säsongen! Nu väntar 8 veckors sommarlov för barnen. Som de längtat! 
Mamman jobbar några veckor till, men sen får vi fem veckor tillsammans.
Vi firade med poolbad och grillade hamburgare,
 
 
 
Här är en lista på saker man kan göra i sommar. Får återkomma i höst med hur mycket som hanns med.
 
 

Reashopping!

 
 
 
Reor i alla butiker nu, tacksamt tacksamt. Det blir ganska dyrt att hålla tvillingar med kläder när de inte har någon att ärva från eller något att ge kläder i arv.
Har klickat hem en blandad kompott från både Babyshop och PompDeLux - ett axplock syns här ovan.
 

Skogsutflykt

Söndagen bjöd på promenadväder - inte för varmt, inte för kallt - så vi packade en liten matsäck och gick till skogs. Högst upp på Tjärnaberget gick vi. Fågelvägen kanske 1km, men det är rakt genom skogen och uppför hela vägen (tills man vänder då förstås). Barnen knatade på och jag är imponerad över styrka och kraften hos dem! Uppe på toppen vilade vi och intog vår matsäck (saft och bullar) samtidigt som vi beundrade utsikten över stan.
 
 
Efter en stunds vila började färden neråt. Hela promenaden inkl vila och ett kort stopp på en lekplats på hemvägen tog 3,5 timme.

Långhelg igen

Det har varit långledigt igen i och med nationaldagen. Vädret har varit super så vi har varit ute hela tiden. Torsdagen var en skön slappardag utan några måsten, fredagen tillbringades hos mammas moster Pinne med lite lek med mammas kusinbarn. Lördagen var också den obokad och söndagen var ilte regnig så det blev Kupolenbesök och så kom farmor och farfar förbi en sväng.
 
Nu är det full dagis/jobbvecka igen - barnens näst sista vecka före sommarlovet.
 
 

Sångfestival på förskolan

En kväll hade barnen sångfestival för intresserade föräldrar. De var uppdelade i grupper och framförde olika akter från årets melodifestival. Robin Stjernberg, Sean Banan och Martin Rolinski med flera stod för repertoaren. Freja och Embla framförde "You" tillsammans med några kompisar - det bjöds på både dans och sång, med mycket myror i brallorna...
 

Mammas födelsedag och grillfest

 
I lördags firades mammas födelsedag lite lätt med mormor, morfar, morbror Spidde och Elena. Vi grillade och åt tårta och firade samtidigt både Spidde och Elena som också nyligen fyllt år.
 

Lek med kusinerna

 
Farmor och farfar är barnvakt åt småkusinerna från Stockholm och har dem hos sig i Bodlindor. Ett sådant tillfälle får inte missas så vi tog vårt pick och pack och åkte dit för ett par dagars lek och stoj. Kusinerna leker fint tillsammans och det blir sällan några bråk - lite tjafs kan uppstå men sällan att någon vuxen behöver rycka in. Ofelia och Freja är av ungefär samma skrot och korn så de ha ju funnit varandra ordentligt, medan Embla inte riktigt  passar in i deras lekar. Hon får dock vara med men hon tröttnar snabbt och hittar andra lekar i periferin. Hon underhåller Miranda litegrann istället.
 
 
Vi har premiärbadat i sjön! Det var inte speciellt varmt men det bekommer ju som bekant inte små barn. Det var varmt i luften så det gick bra att leka på stranden under lång stund. 
 

Premiär i lilla poolen

De fina dagarna avlöser varandra och det gäller att utnyttja tiden utomhus så mycket det bara går. Vi är ute från tidig morgon till sen kväll när vi är lediga.
Förra helgen (jag ligger efter med bloggande pågrund av tokigt mycket tjänsteresor) var det återigen kalasväder och ett litet dopp kändes som en bra idé. Vi köpte därför en liten pool - en sån där pool håller bara en säsong - och fyllde upp med varmvatten. Baddräkterna som inhandlades förra året men aldrig kom till användning passade bra så de satt på en liten stund innan det mycket skönare nakenbadet tog vid.
 

RSS 2.0