Glad Påsk!

Igår kom påskharen medan vi var på dagis/jobb och lämnade en ägg-karta i brevlådan! Den fick de sen följa innan de hittade sina efterlängtade påskägg.
 

Matglada

Länge sen senaste bloggpost, men livet rullar på som vanligt här med dagis, jobb, lek och stoj. Vi har haft lite jobbigt med dagislämning av Embla med mycket gråt och ängslan, men det verkar ha gett med sig nu. Tror hon har haft en mammaperiod då bara mamma duger, plus att hon haft ett väldigt behov av Snutte och Kanna.
 
Freja har varit hos doktorn en sväng då det svidigt när hon kissat. Vi tyckte det var bäst att kolla upp det men urinprov visade inget avvikande så doktorn bad oss smörja med hydrokortison på ett litet sår hon har nära snippan - det var nog det som gjorde ont.
 
 
Nåt värt att nämna är att matintaget har dramatiskt ökat, främst hos Embla. De har alltid varit klena på att äta de här barnen, och mellan varven varit hemskt kräsna, men nu äter de det mesta med god aptit. Det tackar vi för. 
 
Påsken är i antågande och jag misstänker att påskharen kommer hit och gömmer påskägg.... Sen ska vi till farmor och farfar och umgås med kusinerna Ofelia och Miranda, och även hinna med med ett besök hos mormor och morfar. Hoppas kunna blogga om detta efter påsk Tills dess :
 
Glad Påsk!
 
 

Nyklippta

Mamman har varit borta på skidsemester och under tiden har farmor gett barnen (och pappan) nya frisyrer.
 
 

Ur barnamun

-"Mamma, mamma - Embla knuffade omkull mig!!!"
-"Ja, men jag tror inte det var meningen, hon skulle bara gå förbi och ...."
-"Jo, men det var meningen, det kändejag!"
 
-"Mamma, jag vill gå på melodifestivalen, Helen (dagisfröken) har varit där."
-"Hmm..okej...?"
-"Vet du vilka som var däääär? Robin Stjernberg!!! Och Sean Banaaaan!!!!!"
 
Som om ungen vet vilka det är.....

Utomhushelg

I helgen har vi varit utomhus nästan hela tiden. Det har varit kallt men soligt och helt underbart väder. Vi har gått på långa promenader - både med apostlahästarna och med vagn, vi har åkt massor av pulka i backen och till och med provat på slalom för första gången! En granne lånade ut sin utrustning så barnen fick provåka ett par åk. Detta var mycket uppskattat av de små.
Nya träningsoveraller från Vossatassar var uppskattade.
 
Att vara utomhus så mycket, och att gå uppför backen 10 gånger på raken tar ut sin rätt så vi har haft kvällströtta barn här som somnat tidigt flera kvällar i rad. Skönt med "ledig" tid på kvällarna!
 

Semesterplaner

 
Det är kallt och trist och det blir lätt att tanken vandrar iväg till sommar, värme och upplevelser. Här kommer en lista på aktiviteter i Sverige att välja bland i sommar. Vi kommer inte göra allt, men några ska vi förhoppningsvis kunna bocka av.
I sommar kommer de att vara 4,5 år gamla så listan bör passa barn i den åldern.
 
Björnparken i Orsa. Här kan man se björnar, isbjörnar, tigrar, vargar och lodjur på ganska nära håll. Stora ytor och kuperad terräng kräver pigga ben om man inte vill ha vagn med. Nära i avstånd.
 
Furuviks djurpark utanför Gävle. Vår närmsta djurpark som erbjuder olika typer av djur, karuseller etc. Nära i avstånd.
 
Astrid Lindgrens Värld. Åldersmässigt tror jag de ligger rätt, och de känner igen de flesta av karaktärerna man kan träffa här; Emil, Madicken, Pippi, etc. Ligger lite väl långt bort bara, ser inte fram emot en lång bilresa med bråkiga och åksjuka barn.
 
Kolmårdens djurpark. Här är det enorma avstånd att ströva på. Parken är gigantisk och jag tror de är för små för att uppskatta det.
 
Eskilstuna har en djurpark också som ligger avståndsmässigt bra till.
 
Göteborg med Borås djurpark, Liseberg och Universeum. Borås djurpark ska vara bra har jag hört, Liseberg kankse de är lite för små för men jag tror att Universeum skulle passa.Lite lång resväg bara.
 
Stockholm för att hälsa på kusinerna och besöka Skansen och Junibacken. Här finns ju roliga museer och parker att besöka också, tex Tom Tits, Tekniska museet, Naturhistoriska, Fjärilshuset, Mulle Mecks lekpark m.m.
 
Varje sommar brukar det bli ett besök till den levande fäboden i Säterdalen och till Strutsfarmen.
 
Vad ska ni göra i sommar? Tipsa gärna!
 
 

RSS 2.0