Semesterplaner

 
Det är kallt och trist och det blir lätt att tanken vandrar iväg till sommar, värme och upplevelser. Här kommer en lista på aktiviteter i Sverige att välja bland i sommar. Vi kommer inte göra allt, men några ska vi förhoppningsvis kunna bocka av.
I sommar kommer de att vara 4,5 år gamla så listan bör passa barn i den åldern.
 
Björnparken i Orsa. Här kan man se björnar, isbjörnar, tigrar, vargar och lodjur på ganska nära håll. Stora ytor och kuperad terräng kräver pigga ben om man inte vill ha vagn med. Nära i avstånd.
 
Furuviks djurpark utanför Gävle. Vår närmsta djurpark som erbjuder olika typer av djur, karuseller etc. Nära i avstånd.
 
Astrid Lindgrens Värld. Åldersmässigt tror jag de ligger rätt, och de känner igen de flesta av karaktärerna man kan träffa här; Emil, Madicken, Pippi, etc. Ligger lite väl långt bort bara, ser inte fram emot en lång bilresa med bråkiga och åksjuka barn.
 
Kolmårdens djurpark. Här är det enorma avstånd att ströva på. Parken är gigantisk och jag tror de är för små för att uppskatta det.
 
Eskilstuna har en djurpark också som ligger avståndsmässigt bra till.
 
Göteborg med Borås djurpark, Liseberg och Universeum. Borås djurpark ska vara bra har jag hört, Liseberg kankse de är lite för små för men jag tror att Universeum skulle passa.Lite lång resväg bara.
 
Stockholm för att hälsa på kusinerna och besöka Skansen och Junibacken. Här finns ju roliga museer och parker att besöka också, tex Tom Tits, Tekniska museet, Naturhistoriska, Fjärilshuset, Mulle Mecks lekpark m.m.
 
Varje sommar brukar det bli ett besök till den levande fäboden i Säterdalen och till Strutsfarmen.
 
Vad ska ni göra i sommar? Tipsa gärna!
 
 

Kommentarer
Postat av: sargit

oj vilken rolig lista. För vår del blir det "bara" en resa till Umeå och Finland för att hälsa på släkt samt så klart muminlandet ;-) sen ska vi väl försöka måla huset också om vädret tillåter, ja och så jobba lite för min del också...
Fast Mulle meck ska vi kanske också hinna med...

2013-03-04 @ 21:57:54
URL: http://www.sargitochmp.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0