Jag vann!

Embla ritade en teckning vid invigningen av ett torg häromveckan, och så ringde dom från arrangören och sade att hennes teckning vunnit!  (eller troligtvis var det så att lotten avgjorde..)
Jag var och hämtade ut vinsten nyligen vilken bestod av biobiljetter, färgpennor, reflex och ficklampa.
 
Man fick ju vara lite försiktig med detta så att Freja inte skulle bli så ledsen och Embla inte så mallig.
 
Emblas teckning är den med hästen längst ner och Frejas sitter till höger. Hon har ritat ballonger.

Pyssel, pyssel, pyssel.....

Nu har vi varit hemma i tio dagar och vårdat vattkoppor. I början var de lite sjuka och ville mest hänga framför teven, men i takt med att de blev friskare så blev de såklart piggare och sysselsättning krävdes.
Vi har målat stenar, vävt på vävstol, ritat, limmat, målat, klistrat, klippt och skapat i all oändlighet.....
 
 

I väntan på tomten....

 
Tog fram de här fina adventskalendrarna som vi ärvt från storkusinerna Fanny och Julia. Det är första året de är framme - tidigare år har vi haft Muminkalendrar och chokladkalendrar. I år blir det dessa plus att jag köpt TV:s kalender - Familjen Hedenhös upptäcker julen.
Dessutom kom mormor och morfar kom med överaskningskalendrar också - en Spiderman till Freja och en Prinsessor till Embla så nu har de 3 kalendrar var att öppna!
 
Det ska bli intressant att se om de lyckas hålla sig från att tjuvkika i de små lådorna.....
 

Det kliar!

Nu kliar det överallt. Först fick vi löss, hela familjen. De var inte lätta att bli av med utan det krävdes åtskilliga schamponeringar med Linicin, samt daglig kamning innan de försvann. Sen åkte barnen (som väntat) på vattkoppor - så nu kliar det över hela kroppen!
 
De har mycket koppor båda två, det har kliat väldigt på dem i ca tre dagar och febern kom i början. Nu börjar de torka in och den värsta klådan är stillad.
 
 
 

Vad vi kan!

Embla har knäckt läsnyckeln och kan skriva ganska långa ord och meningar samt läsa ord kortare än 7 bokstäver.
Freja har lärt sig prata med "s".
 
 

Halloweenhelg

Bloggar i kategorin "bättre sent än aldrig":
 
Småkusinerna Ofelia och Miranda har varit hos farmor och farfar på besök så vi passade på att ta en minisemester där också.
De stora barnen skötte sig i princip själva, fantastiskt skönt! Lilla Miranda hängde med så gott hon kunde (och tilläts..).  Vi stannade två nätter och hann med promenad runt sjön - de gick på egna ben hela vägen, det är 3km + runt - ett besök till Rättvik, promenad i byn, film ("hästen i geggamojjan" - Neverending Story), halloweenutklädning, skapande pyssel (måla, rita, pyssla) samt massor av bus förstås. Ofelia har nyss haft vattkoppor och Miranda hade utvecklade koppor när vi kom så nu väntar vi bara på att det ska bryta ut här....
 
 
 
 
 

Biopremiär!

Förra helgen var vi på bio för första gången! Vi valde en kort film, endast 45 min lång. Prick och Fläck på fläcken  visades.
På väg in. Freja håller hårt i popcornen.
En förväntansfull biobesökare
 En fnissig biotjej
 
Efter bion åkte vi i parpikan, besökte lekparken och avslutade med ett besök på Rusta där vi inhandlade Halloweenkostymer med mera.
 
Tuffa brudar!
 

RSS 2.0