Sista sommardagen?

 
14 september. Nära 20 grader varmt i luften, en kompis på besök, och alla är de prinsessor på studsmattan. Detta kan mycket väl vara den sista sommardagen. I morgon åker vi till Spanien i en vecka och högst troligt är det höst när vi kommer tillbaka. Vi är redo! Vi har nya gummistövlar, galonbyxor, skaljackor, överdragsbyxor, skaloveraller, mössor och vantar.
Adiós!
 

Fina dagisdagar

 
Ont om tid för blogg nu, verkligen!
Vi har stora dagisbarn nu och det märks stor skillnad från i våras, speciellt vid lämning och hämtning. De väcks ca kvart över sju - dödströtta såklart efter att ha varit uppe för sent - klär på sig själva de kläder de blir tilldelade (oftast), skuttar glatt ut genom ytterdörren (vårens dörrbråk JAG SKA VARA FÖRST!!! existerar inte längre) och så går vi i samlad trupp till dagis. Väl där går lämningen smidigt, med puss -kram - vinka i fönstret. Inga tårar.
 
När vi hämtar blir de glada och ska visa en massa saker och så går vi hemåt efter att de klätt sig. Eftersom det är så fint väder ute så brukar vi stanna i lekparken på vägen hem och leka av oss en stund innan vi går hem och gör mat. Efter maten ritar eller pysslar vi en stund, sen blir det väl lite tv eller film och så sängläge i bästa fall före nio. I sängen tittar de på små filmer i sina telefoner tills de somnar.
 
Sen börjar det om....
 

RSS 2.0