En dag på mammas jobb och marknadsbesök

Inte nog med att de varit påsklediga - de var även lediga i fredags och mamman hade då lovat dem att få följa med på jobbet! Mycket spännande....i ungefär tio minuter, sen började tjatet  "är du inte klaaaaar snaaart. Vi har inget att göra...."
 
 Hyfsat kul att rita på mammas whiteboard
 
Så jobbsessionen blev kort, en timmes jobb, sen brejk för lunch (korv med bröd på järnvägsstationen), en timmes jobb till sen var tålamodet slut hos de små. Vi hade bilen med oss så vi gjorde en del andra ärenden på stan. Detta var mycket roligare tyckte dom och hängde glatt med till alla ställen.
 
Korv - trist...
 
 Det har varit marknad i stan också, så naturlgitvis var vi tvugna att besöka den. De har gott minne de sm¨å - en gång i ett svagt ögonblick för flera år sen när de tjatat om sockervadd har jag sagt att "när man blir fem år, då får man äta sockervadd". Så.....sockervadd fick det bli!
 
Äntligen sockervadd!
 
På marknaden åkte vi berg- och dalbana, hoppade hoppborg, åkte luftballongskarusell och köpte sockervadd. Just det - några munkar följde med hem också som vi festade på till lördagsfikat.
 
Den allra första berg- och dalbaneturen!
 
I hoppborgens gap.
 
Ballongfärd på gång. Utan mamma!
 
Strålande sol, 15-20 grader varmt hela helgen. Det är inte ens slut på april!

Påsken 2014

Den första delen av påsken tillbringades som jag tidigare skrivit i Stockholm. Påskaftonen var vi hemma och njöt av exeptionellt fint väder. På påskdagen var vi på middag hos mormor och morfar och frossade i ägghalvor, Jansson, helgskinka, sill och massor av gott.
 
 
På annandagen var vi till våra vänner Tomas och Annelie och grillade korv. Barnen sprang avklädda och vi hade missat att smörja med solskydd så jag tror de drabbades lite av solsting, åtminstone Embla. Hon gick och lade sig klockan sex på kvällen! Hon vaknade vid åtta och var upp en stund för att sen lägga sig igen för kvällen klockan nio. Dagen efter var hon återställd som tur var.
 

Minisemester i Stockholm

På tisdagen före påsk åkte vi till Stockholm för att hälsa på kusinerna Ofelia och Miranda. Det var en mycket efterlängtad resa kan jag säga. De har tjatat i veckor och involverat hela dagis i reseplanerna. De var såååå speedade när jag hämtade dem efter lunch på tisdagen, och stort puss- och kramkalas uppstod på dagis då alla skulle säga hejdå och glad påsk och sånt. Det var som att vi skulle flytta till världens ände. :-)
 
BIlresan gick utomordentligt bra. Vi körde halva vägen med glada barn - stannade sen och rastade i en halvtimme med fika och lite lek för att sen fortsätta den sista biten med en liten tupplur.
 
Framme i Stockholm blev det mycket intensiv lek under kvällens återstående timmar. VI fick alla i säng vid niotiden åtminstone så vi vuxna kunde prata lite också. 
 
Stoj i soffan
 
Här lyckades alla fyra vara med på samma bild
 
Barnen var uppe med tuppen som vanligt och väckte raskt sina kusiner sen var leken i full gång. Vädret var helt okej så en dag ute stod på schemat.
 
På Skolgården utanför Anki och Rasmus boning
 
Tessinparken
 
Först lek i Tessinparken.
Sen en promenad till Junibacken där vi slog ihjäl ett par-tre timmar.
 
Embla
 
Freja hos Mamma Mu
 
Sagotåget!
 
Också rida på Lilla Gubben såklart
 
Efter lite fika blev det promanad hemåt igen. Nu var alla ganska trötta så vi fick ta täta pauser.
 
Vilar oss
 
När vi kom hem fick de vila lite framför en film och pyssla medans vi vuxna gjorde mat.
 
Avancerat påskpyssel
 
Nästa dag var det Skansens tur att få besök! Vi promenerade dit och åkte bergbana upp. Miniskansen drog förstås, och så hade vi med oss pannkakor som vi åt till lunch. Vi kollade på sälarna, björnarna, lokatterna och lite annat.
 
På väg upp i Bergbanan
 
Utanför björnidet
 
En tur i bilarna blev det såklart också:
 
Embla och mamma delade bil
 
och Ofelia och Freja hade en bil
 
Därifrån tog vi sen spårvagnen till Gallerian där barnen skulle få köpa varsin grej i en leksaksaffär. Freja kunde inte bestämma sig men Embla köpte kulor. På Skansen hade hon också shoppat lite, en insektsburk. Embla har sparat pengar jättelänge medan Freja tidigare har handlat på hemmaplan för sina pengar. Kvällen blev lugn med påskägg till barnen och annat påskgott till de vuxna.
 
 Sista dagen: Vi åkte tunnelbana till Globen för att hälsa på farbror LiIlle och storkusinerna. En tur i omgivningarna (runt Tele2-arena, lunchintag i Tolv-gallerian) och sen avslut med kaffe och fikabröd i nya lägenheten.
 
På väg mot Tele2
 
Att busa med kocken på Enzos var populärt
 
Hemma hos farbror Lilla. Embla visar upp sin nyinköpta Rainbow Dash
 
En snabbvisit på Bryggartäppans lekplats hann vi med!
 
Tillbaks till Anki och Rasmus för avslutande lek och ihoppackning. Sen var det dags att ta farväl för den här gången och åka tillbaka till Dalarna.
 
Barnen slockande efter 10 minuter och sov sen gott hela bilresan hem. Vi bar in dom och lade dom i sina sängar så sussade de vidare som om inget hänt.
 
Tusen tack Anki och Rasmus för mat, husrum och trevligt sällskap! Vi ses snart igen!
 

Lekkamrater i massor

Fikar på Kupolen
 
Den senaste tiden har vi knappt sett röken av ungarna. Varje dag efter dagis är de ute på gatan och cyklar och har börjat umgås flitigt med de andra barnen på gatan. Inom samma kvarter finns det 4-5 tjejer förutom dem själva i åldrarna 5-9 år och dessa har de nu börjat leka med på allvar. De springer runt i gårdarna hej vilt - ibland är hela högen eller några stycken här, ibland är de hos någon annan - eller helt enkelt ute och cyklar, leker, utforskar skogen med mera.
De är ganska lydiga allihopa - de vet hur långt bort de får åka och att de aldrig får lämna någon ensam, alltid vara minst två.
I lördags var även en dagiskompis, Isak, här på förmiddagen och lekte. 
 
Nu laddar vi inför påsken, påskägg är inhandlande och ska fyllas med snask och småprylar. Om vi inte hörs före så önskar jag alla en Glad Påsk!
 
 

Helg

I helgen har vi varit till farmor och farfar och hälsat på. Det var jättelängesen vi var där så det fanns mycket att ta igen. Tyvärr har barnens sjukdomar tagit om, så nu är det hosta och feber igen. Därför tog vi det lite lugnt och gick inte runt sjön utan nöjde oss med att gå ner till sjön samt till farmor och farfars granne Ingegerd för att leka en stund med Frippe.
 
 Spännande med vatten såklart!
 
 Frippe är snäll han!
 
Nu blir vi hemma några dagar från dagis för att försöka bli av med den där hostan för gott. Snart kommer påsken och en planerad resa till Stockholm - det vore ju synd och skam om vi tvingas ställa in den!
 
 
 
 

RSS 2.0