En sportlovsdag

Denna vecka är det sportlov för skolbarnen. Dagis höll stängt en dag för planering så vi passade på att leka sportlov vi också. Först tog vi en lång sovmorgon med tv-tittande i sängen. Efter en smarrig frukost gick vi ut och testade kickbikes. Det är helt snöfritt på gatorna så det är en bra aktivitet.
 
 
Efter lunch besökte vi backen där vi klättrade i träd, åkte pulka, lekte kurragömma och allt sånt man kan göra i backen och dess kringliggande skogsparti. Vi hade lite proviant i form av vatten och bondgårdskex med oss.
 
 
När barnen sen blött ner sig helt gick vi in och bytte kläder och for till Ikea. Det fanns plats i leklandet så jag lämnade in dem där i en timme medan jag själv strosade runt i varuhuset och kollade. Visst, ett par paket servetter följde med därifrån...
Efter leklandet blev det fika och bus i restaurangen.
Dagen avslutades med middag och Spiderman-film!
 

Näsan!

Stackars Embla halkade på dagis gårdsplan och for rakt in i en stolpe! Det kom massor av blod och tårar. Resultatet blev en blå, svullen och sned näsa så vi for till värdcentralen för att kolla upp den - inget brutet som tur var!
 
En ledsen tjej med en tjock näsa
Betydligt gladare i doktorns väntrum.
Kanna fick också ligga på britsen
 
 
 
 

Alla hjärtan

Barnen har knåpat med hjärtanspyssel hela veckan, och i helgen har vi firat mormor som fyllt år samt tillbringat en eftermiddag på Kupolen.
 
Freja har avbildat hela familjen
 
Frejas alster till vänster och Emblas till höger.
 
Fika på Kupolen - vi delar systerligt :-)
 

Medbestämmanderätt

Jag försöker låta barnen vara med och påverka beslut som rör dem; tex vad vi ska äta till middag, vad vi ska göra i helgen, vilka kläder/skor de vill ha osv. Inom rimliga gränser såklart.
 
 
Ibland blir det inte riktigt bra när jag köper kläder - saker jag tror de gillar vägrar de att använda.
Jag gav dem en HM-katalog och gav dem i uppgift att sätta kryss på de kläder de ville ha. De studerade katalogen noga tillsammans och kom överens om kryss lite här och där.
Jag måste säga att de klarade uppgiften galant! De valde riktigt vettiga kläder, en del sommarklänningar (för 50:- styck!), t-shirts med favoritprinsessorna på, lurvig fleecejacka med mera.
Så nu har jag beställt enligt önskemål - det återstår att se om kläderna används som de ska när de kommer sen.
 

Slapp och slö helg

Veckan har gått utan att något värt att skriva om har hänt. Väcka - klä på - dagis - hämta - äta - se på tv/pyssla - läggas. Upprepa fem gånger. Sen blir det helg med fredagsmys, lördagsgodis och söndagsmiddag.
Barnen bestämmer mat. Då blir det tacos på fredag, pizza på lördag och pannkakor på söndag.
 
Det är plusgrader och slaskigt ute så skridskorna fick vila. Freja har fått ett par nu också så nu har de varsitt par.
 
Lördagsgodis intas i backen
Lite pulkaåkning i backen har vi hunnit med - de har knatat uppför backen otaliga gånger, släpandes på sitt tefat för att sen susa nerför i full fart. Veckohandlat har vi hunnit med också. Embla har dansat till alla låtarna i melodifestivalen medan Freja spelade dataspel. Nytt rekord i "se flest scooby doo-filmer på en dag" har satts.
 

Isprinsessor

Vi har en jättefin hockeyrink på gångavstånd från där vi bor, så vi beslöt oss för att skaffa barnen varsina skridskor. Efter en del letande på Tradera kom ett par hem och det blev således invigning av dessa i helgen. Nu väntar vi på det andra paret så kan vi börja åka på allvar!
 
 Embla på skrillor för allra första gången
 
Freja efter en timmes övande

RSS 2.0