Bamse på bio

Ännu en vecka har passerat - måndag till fredag är det dagis som vanligt, och på helgen är det veckohandling och utevistelse. Verkligen inget spännande.
 
I söndags var vi på bio och såg Bamse och tjuvstaden. Filmen var en timme lång - precis lagom - och barnen fick popcorn så de var nöjda. Det blev inga bilder tagna på bion som faktiskt var fullsatt, men bjuder på en bild från tidigare i veckan när de ser på Ice Age 4 i 3D hemma!
 
 
 

Helgens bravader

I helgen har vi försökt aktivera oss lite. På lördagen provade vi på att bowla, och klämde i samband med detta in ett restaurangbesök. Barnen tyckte väl att bowlingen var sådär kul - mest för att de inte ville acceptera turordningen utan rulla klot lite när de ville, hur de ville och var de ville...
Restaurangen hade barnbuffé så ett stort antal pannkakor gled ner i de små magarna utan problem ialla fall.
 
Än så länge glada miner
 
På söndagen blev det sedvanlig veckohandling fast uteblivet besök på Maxis lekhus (abonnerat), och sen pulkaåkning i backen.
 
Även här bjuder de på leenden
 

Tillbaks i ekorrhjulet

Bild från gårdagens muffinsbak. De vill gärna baka för smetens skull, de är inte lika intresserade av de färdiga bakverken :-)
 
Lång ledighet och sovmorgnar har bytts ut mot jobb/dagis och tidig väckning. Det har gått bra att ställa om sig trots allt. Första lämning på dagis tog hårt på Embla som grät hjärtskärande, men det var bara den första dagen precis vid lämning som det skedde. I söndags när jag sa att det är dagis i morgon sa hon "-Jippie - då kan jag fortsätta på min kanin!". Hon håller nämligen på att sy en kanin.
 
På minussidan finns att jag i lördags hittade varsin lus i deras hår! Schamponering och kamning står nu på schemat. En pluseffekt av detta är att vi sagt till barnen att nu när lössen finns får man inte sova i varandras sängar - så om ni vaknar på natten får ni inte komma till mammas och pappas säng - ej heller ligga där och titta på teve på morgnarna. Detta har de lytt blint och jag har fått sova helt ostört flera nätter i rad nu! Hurra! :-) De kommer in på helgmorgonen när det är dags att gå upp och står snällt vid sängkanten och säger att det är dags att gå upp. På vardagarna sover de tills vi väcker dem, och då går de direkt upp och klär på sig. Smidigt!
 

Fin youtube-film

I brist på annat att blogga om kommer här en fin film om tvillingar som föds med kejsarsnitt men inte verkar medvetna om att de fötts.
 

http://youtu.be/PmQaE-5dMQU
 

5 år!

Hipp hipp hurra - fem år har firats i dagarna tre!
 
Födelsedagen (3/1) spenderades på Sportys Lekland - 3,5 timme full action. Snudd på hörselskador för de vuxna dock. Sen var det paketöppning på längden och tvären.
 
Svårt att fånga dem på bild på Leklandet!
Här packar vi upp och bygger ihop ett prinsessslott
 
Dagen efter kom mormor, morfar, Spidde, Elena, Sara, Astrid och Majlis för att äta tårta och umgås en stund. Det blev mer paketöppning och tjo och tjim.
 
Embla pysslar i sin Scrap-book
 
Och Freja likaså
Blåsa ut ljusen på tårtan tillhör en av dagens höjdpunkter
Här ska det fikas!
 
På den tredje dagen fick barnen åka till leksaksaffären och själva välja ut en present (inom rimliga gränser). Freja valde en Barbiedocka med vingar och en vacker klänning, och Embla valde en prinsesskrona och en liten Sophia den första-docka med tillhörande häst. Får visa bilder på dessa en annan gång.
  
Tusen tack till alla för grattishälsningar, presenter och besök!
 
 

Nytt år!

Första inlägget 2014. :-)
 
Nyårsaftonen tillbringade vi vuxna på bröllop i grannstaden medan barnen var hemma med farmor och farfar som så snällt ställde upp och barnvaktade. Tusen tack för detta!
 
Mammans bästa vänner Katarina och Niclas gifte sig på nyårsafton! Grattis till er och lycka till!
 

RSS 2.0