Tillbaks i ekorrhjulet

Bild från gårdagens muffinsbak. De vill gärna baka för smetens skull, de är inte lika intresserade av de färdiga bakverken :-)
 
Lång ledighet och sovmorgnar har bytts ut mot jobb/dagis och tidig väckning. Det har gått bra att ställa om sig trots allt. Första lämning på dagis tog hårt på Embla som grät hjärtskärande, men det var bara den första dagen precis vid lämning som det skedde. I söndags när jag sa att det är dagis i morgon sa hon "-Jippie - då kan jag fortsätta på min kanin!". Hon håller nämligen på att sy en kanin.
 
På minussidan finns att jag i lördags hittade varsin lus i deras hår! Schamponering och kamning står nu på schemat. En pluseffekt av detta är att vi sagt till barnen att nu när lössen finns får man inte sova i varandras sängar - så om ni vaknar på natten får ni inte komma till mammas och pappas säng - ej heller ligga där och titta på teve på morgnarna. Detta har de lytt blint och jag har fått sova helt ostört flera nätter i rad nu! Hurra! :-) De kommer in på helgmorgonen när det är dags att gå upp och står snällt vid sängkanten och säger att det är dags att gå upp. På vardagarna sover de tills vi väcker dem, och då går de direkt upp och klär på sig. Smidigt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0