Midsommaren 2014

Denna midsommar har firats som den brukar - midsommaraftonen i Tibble hos mammans släkt och midsommardagen i Bodlindor med pappans släkt.
 
Tyvärr har vi haft ett riktigt tråkigt väder med isande vindar från norr, men iaf klarat oss från regn!
 
 
 
Stången är rest i Tibble!
 
Fyra små kullor i Bodlindor.

Festa festa festa

Sommar betyder inte bara bad, utan det brukar vara fest titt som tätt också!
 
För både barn och vuxna
 
Förra fredagen var vi på grillfest hos en arbetskamrat till mamman. Där var flera barn i ungefär samma ålder så vi såg inte röken av ungarna på hela kvällen. Vid halv tolv kom de och sa att nu är vi trötta och vill åka hem, så sagt och gjort - så fick det bli!
 
Sen har mamman haft besök av kompisar från Göteborg som stannade en natt. Och sen blir det midsommar...och sen korvstock....
 
 

Bada bada bada

Bada kan man inte göra för ofta! Det ska badas i sjöar, älvar och pooler. Temperaturen är inte så viktig, bara vattnet är blött!
 
Morgondopp i poolen
I helgen har det varit fint väder så vi cyklade till Båtsta och tog ett kvällsdopp. Söndagen var ännu trevligare så dagen började med morgondopp och sen bjöd vi över en gammal dagiskompis på bad. På eftermiddagen skulle de i igen, och på kvällen.... Tror de badade femton gånger under söndagen.
 
Rast på väg till badsjön
Båtsta ligger fint i solen om kvällen.
Bad och godis

På ridläger

 I helgen har vi varit hos farmor och farfar igen, med kusinerna. De tre stora barnen Freja, Embla, Ofelia har nämligen varit på ridläger i två dagar. Eller ja, läger och läger - men under två förmiddagar har vi lämnat dem i stallet där de fått pedagogisk utbildning i häst- och stallskötsel. Och så fick de rida förstås.
 
En massa annat har vi hunnit med också, besök i Leksand och matlagning, tårtkalas med mera. Vädret har varit strålande och alla har varit glada (mestadels). Det är visst svårt att leka tre stycken, det är alltid nån som blir utanför med tårar till följd. Vi vuxna försöker så gott det går att styra upp det men det är inte lätt alltså.
 
 Två förväntansfulla hästtjejer!
 
 Vi besökte dennybyggda lekparken i Leksand och testade den grundligt.
 
 Lite bad och fika vid älvkanten.
 

Rockshow på dagis!

 
Hela våren har de övat. I onsdags var det dags.
 
Först var det framträdanden med hela gruppen där de klassiska barn- och sommarvisorna framfördes. Sen var de indelade i mindre grupper och framförde varsin liten show. Freja och Embla gjorde ett nummer av Alcazars Blame it on the disco tillsammans med kompisarna Maja, Tilja och Wilma. Övriga akter som framfördes av andra barn var "The Fox", Yohio och "Gangnam Style".
 
Sen var det presentutdelning till pedagogerna och picnic ute på gården. Mormor och morfar var med också.
 
Alla tillsammans
 
Tjejerna framför Blame it on the disco
 
Picknic i det gröna
 
 
 

Medeltidsmarknad

Tornerspel var populärt, speciellt eftersom hästen var vit.
Det har varit medetidsmarknad i fyra dagar i Leksand. VÄdret har varit lite si och så men på söndagen var det fint så vi bestämde oss för att åka upp. Först var det tornerspel med fina hästar och sen hittade barnen orcher i ravinerna mot älven! Otäcka svartmålade monster med vassa tänder sprang omkring och skrämde barnen till deras stora förtjusning. Svärd måste inhandlas och sen var det dags för drabbning. Höll aldrig på att få dem därifrån :-)
 
Här får Freja en lektion i svärdhantering.
 
Dags att fajtas mot orcherna!
 

RSS 2.0