Vårväder!

Oj vilken helg vi haft! 15+ sol och frisk, skön luft! Vi tjuvstartade helgen redan på fredagen genom att hämta barnen redan vid två på eftermiddagen. Vi åt mellis utomhus på uteplatsen, hoppade studsmatta och gungade. Sen tog vi en cykelutflykt till Båtstad - det är en bit att cykla för små ben men barnen var så duktiga. Vi tog pauser när de blev trötta och vi gick i uppförsbackarna. Väl framme så parkerade vi cyklarna och gick runt sjön. Vatten och russin hade vi med oss för att hålla energin uppe. Sen cyklade vi hem och körde fredagsmys med middag, chips och tv. De somnade gott i sina sängar kan jag säga.
Tyvärr har både pappa och Freja drabbats av envis hosta nu när det äntligen börjat släppa för Embla, så nätterna är fortsatt ett enda stort lidande för alla :-(
 
Våren har inte kommit till Båtstad ännu i alla fall.....
Men det var varmt i solen och russinpaketet gjorde gott!
De har släpat ut sina täcken och ligger på golvet framför teven och kollar på Batman - den nya idolen.
 Lördagen bjöd även den på strålande väder och sol. Vi cyklade ut igen, denna gången ner till handelsområdet för det var några inköp vi var tvugna att göra. Fika på Biltema förstås, kaffe till de stora och bakelser till de små. Hem till lunch på uteplatsen och sen utelek hela eftermiddagen. Barnen skippade tv till förmån för earth hour som de talat mycket om på dagis denna vecka. De ville spara på jorden, sa dom.
 
Söndag var lite kallare men med rätt kläder gick det såklart bra att vara ute. En biltur till affären för att veckohandla hanns med, och sen var de ute på egen hand hela eftermiddagen och kvällen. De cyklade, var i skogen, lekte med kompisar på gatan - jätteskönt!
 
Tyvärr har det tagits väldigt klent med kort under helgen, men jag har lagt in de jag har. Nu väntar en femdagars dagisvecka och sen förhoppningsvis en till vårig helg!
 
 

Våfflor!

 
I tisdags firade vi våffeldagen med, såklart, våfflor!
 

En vecka VAB

Vi är fast i sjukdomens gap här. Det hostas och hackas. Febern är svag men finns där. Nattsömnen blir störd vilket medför trötthet på dagarna så vi försöker få in en  middagslur emellanåt. Annars blir det mycket dataspel, tv-tittande, cykelturer, shopping, kurragömma och pyssel. Barnen är helnöjda och vill "aldrig mer gå tillbaks till dagis."
Hm.
När man är sjuk får man ibland äta frukost i soffan
 
Vi har besökt många lekparker...
En kväll kom alla soldaterna fram
Igår kväll berättade jag för dem att de missar leksaksdagen på dagis som är idag, tisdag - och då blev det annat ljud i skällan. Plötsligt var de inte sjuka längre och ville gärna gå till dagis! Jag hade annars tänkt hålla dem hemma en dag till och sen gå ons-fre men nu löste sig ju detta på en bra sätt.
 
Så i morse steg vi upp utan knot, klädde oss och tog leksakerna vi bestämt kvällen innan och kickbikeade oss till dagis. Plättlätt.
 
Hoppas inte sjukdomen tar om bara.....
 

Host host

Hostan har slagit sig fast i huset, värst är det för stackars Embla. Hon hostar och hostar och hostar.... hela dagarna och hela nätterna... Nu har vi varit till doktorn och fått Bricanyl utskrivet. Hoppas det blir bättre.
 
Här firar vi att de nu officiellt kan cykla.
 
Mamman har varit på skidresa torsdag till söndag så tjejerna har fått varit hemma med pappan.
De har hittat på så mycket roligt; cyklat, badat bastu, handlat lördagsgodis, monterat upp studsmattan, spelat dataspel och sett på film. Nu är de desssutom "lediga" några dagar för att de ska få en chans att återhämta sig från hostan.
 

Freja

Freja är vårt yrväder i lockigt hår. Hon sitter sällan still, har verkligen myror i brallan. Koncentrationen och tålamodet är minst sagt selektivt -  hon kan rita otroligt detaljrika fina teckningar, pilla i evigheter med en pärplatta samt leka med sina plastdjur länge och väl. Sen när det gäller tex cykling, problemlösning eller annat lärande så saknar hon helt såväl tålamod som koncentration och ger upp efter två försök. Man kan lätt förvillas tro att hon inte lärt sig vissa saker, men så plötsligt kan hon blixtra till och blända en med sina kunskaper/färdigheter. De har funnits där hela tiden - hon väljer bara själv när hon vill visa dem.
 
Cyklingen lossnade i förrgår - plötsligt bara funkade det så nu är hon jättestolt.
 
 
Freja har god fantasi och inlevningsförmåga. Hon hittar en lek i allt - två pinnar i skogen kan vara storasyster och lillasyster som pratar med varandra och går på promenad. Själv blir hon plötsligt en häst och springer i galopp och frustar. Hon har en säck plastdjur som kan roa henne i timmar, ett gäng barbiedockor är också utmärkta lekkamrater. När hon leker med andra dikterar hon villkoren för leken samt regisserar vad de andra ska göra och säga.
Hon gillar att spexa, klä ut sig, prata lustigt samt spela allan.
 
Freja är en öppen och generös människa med stor empatiförmåga. Hon kramas och pussas ofta spontant, tar alltid den svagaste parti om det uppstår konflikt. Hon har lätt för att säga förlåt, är (oftast) inte långsint och hårda ord rinner av henne som vatten från en gås.
Hon har varit kär två gånger redan. Först vad det i Benjamin och nu är det i Isak.
 
 Freja ÄLSKAR sötsaker. Godis, glass, småkakor är det bästa hon vet. Mat slinker ner i rasande takt om det är nåt hon gillar (stuvade makaroner, pizza, blodpudding, broccolisoppa) men kan ta en eeeevighet om det är nåt som inte är hennes favorit. Då får man muta med en kaka :-)
 
Om det ligger kaffebröd framme så kan man vara säker på att en liten godistjuv snart är där och tömmer faten...
 
Favoritdjur: Kanin, häst
Favoritleksak: Schleisshästen Jalahad och barbiedockan Ariel
Favoritmat: Stuvade makaroner
Favoritfärg: Rosa, lila
 

Embla

Det här inlägget handlar om Embla. Hon är idag en mycket stolt tjej som precis lärt sig cykla.
 
 
Embla har lätt för att lära och är mycket envis. Vill gärna prova nya saker och lär sig snabbt under stor koncentration och med ett enormt tålamod. Kan sedan länge alla bokstäver, kan skriva nästan vad hon vill (okej - stavningen är inte alltid rätt och mellanslag existerar inte) och kan läsa ord och korta meningar. Hon älskar att lösa problem på sin surfplatta. Hon lägger 50-bitars pussel utan större ansträngning.
 
Hon gillar att spela fotboll, cykla, åka sparkcykel, "löptränar" hela tiden.
 
 
Hon äter stora portioner och det går snabbt. Pannkakor, våfflor och tacos är det bästa hon vet. Hon avskyr svamp.
 
Embla älskar mamma och Kanna över allt annat på jorden.  Dock pratar hon gärna med främlingar, hon är framåt socialt och berättar gärna om allt möjligt för vem som helst, vill visa saker och fråga saker.
 
Att leka på egen hand är inget för den här tjejen - hon vill att man talar om för henne vad hon ska leka med, och man måste alltid leka med henne. Det är kurragömma, gömma nyckel, spela spel (Memo, Alias m.m.), sparka fotboll, ha springtävling etc. Hon ritar fint bara om man talar om för henne vad hon ska rita, hon hittar inte på nånting själv. När hon målar i målarböcker vill hon att man talar om vilken färg allting ska ha.
 
Hon älskar pengar, snor mynt från mammas plånbok och från Frejas sparbössa när ingen ser. Sin egna sparbössa har hon placerat högst upp i bokhyllan så endast vuxna når den.
 
Hon är lite av en ögontjänare, ser söt och snäll ut när nån tittar, men ger syrran ett tjuvnyp så fort man vänder bort blicken. Hon är snabb på att muta in sin plats i mammas knä och är ganska manipulativ i sitt sätt.
 
Varje natt kommer hon intassande till mammas säng och ska sova där....
 
Favoritdjur: Häst, enhörning
Favoritleksak: Kanna, surfplatta/dator
Favoritmat: Pannkaka
Favoritfärg: Rosa
 

RSS 2.0